Disneyland Paris

Disneyland Paris, cel mai fericit loc din Europa!

Excursia mea la Disneyland face parte din city-break-ul la Paris, din care, mi-am rezervat o zi pentru această escapadă memorabilă. Astfel, când mergi la Paris, ține cont de Disneyland, chiar dacă nu ești însoțit de copii. E posibil să regreți ulterior că n-ai venit aici, atunci când ai vizitat Paris-ul.

 

 

Bonjour, Disneyland!

 

Este salutul care îmi amintește de reacția pe care am avut-o atunci când am ajuns la Disneyland! Eram nerăbdătoare ca un copil care își imagina întâlnirea cu Mickey Mouse sau cu oricare alt personaj pe care și-l dorea să îl vadă odată și odată.

 

Cum ajungi din Paris la Disneyland?

Cu metroul/RER este cea mai ieftină și rapidă variantă de transport. Călătoria durează 35-40 de minute, având avantajul că trenurile circulă la intervale regulate, până seara târziu. Astfel, ia un tren RER care circula pe linia A și coboară la stația Marne-la-Vallée/Chessy, aflată la 2 minute de mers pe jos de intrarea în Parcuri.

Bine de știut: linia A (semnalată, de obicei, cu roșu pe harțile RER) se bifurcă la ieșirea din Paris. De aceea, atunci când te urci în tren, asigură-te că semnalul luminos arată A4, direcția Marne-la-Vallée/Chessy.

Prețul biletului de tren RER variază în funcție de zona în care te îmbarci din Paris. Aproximativ, o călătorie costă 7 EUR. Din câte știu, nu există bilete dus-întors, motiv pentru care, ar fi o idee bună să îți cumperi și biletul de retur, încă de la început. Găsești aici mai multe informații despre călătoria cu RER.

Poţi opta şi pentru transfer privat de la aeroportul Charles de Gaulle sau de pe alt aeroport din Paris, precum Beauvais, unde operează companiile low cost. Toate aceste transferuri se pot oferi împreună cu pachetul de cazare la Disneyland. Pentru detalii:


Contactează-mă!

 

Și ai ajuns la Disneyland. Și nu știi încotro să mergi, ce să vizitezi mai întâi pentru că e muuultă lume, plus că te cuprinde de îndată bucuria că pătrunzi în atmosfera de poveste. Sau de adrenalină, pentru că sunt și roller coastere și altele din acceași categorie, despre care îți spun imediat.

 

Ce oferă Disneyland Paris?

 

  • Peste 50 de atracţii: Pirates of the Caribbean, Indiana JonesTM and the Temple of Peril, Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, The Twilight Zone Tower of Terror, Cars Quatre Roues Rallye.
  • Disney Village este visul iubitorului de cumpărături. Aici vei găsi restaurante, magazine şi spectacole.
  • Economiseşte timp cu FASTPASS! Acesta este un serviciu gratuit cu ajutorul căruia nu va trebui sa stai la cozi pentru a vizita cele mai populare atracţii din Parcurile Disney.
  • Nu rata Disney Dreams, un final de vis al unei zile magice şi Disney Magic on Parade! Este vorba de paradele de la sfârşitul zilei petrecute în parc, unde cei mici vor avea ocazia să-şi întâlnească eroii!
  • Vizitează Disneyland în sezoanele magice: Festivalul Primăverii, Vara, Festivalul Halloween, Crăciunul plin de magie, etc.
  • Disneyland Paris te poate ajuta să îi sărbătoreşti ziua de naştere a copilului tău sau alte ocazii speciale, cu pregătirea în avans a tortului şi a mesei cu personajele Disney, la unul din restaurantele tematice.
  • Hoteluri tematice Disney  situate în inima complexului şi care pot fi rezervate cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completă.

 

Care sunt cele mai căutate atracţii?

 

Disneyland Paris are 2 parcuri tematice, Disneyland Park și Walt Disney Studios.

Fiecare vizitator are locațiile lui preferate. Să vedem care sunt și ale tale!

De îndată ce ai urcat în trenul ce face turul Parcului, Disneyland Railroad, coboară la Fantasyland, Discoveryland, Adventureland și Frontierland.

Intră în atmosfera de poveste la Fantasyland, la castelul Frumoasei din pădurea adormită. Această parte a parcului este o combinație perfectă a celor două stiluri Disneyland, american & european. Găsești aici viluțe din stuf, ferestre cu frontoane și alei pietruite. Îți poți continua povestea, întâlnindu-i pe Peter Pan, Pinocchio sau Albă ca Zăpada.

 

 

Nu departe de Fantasyland, Discoveryland deschide o lume a explorării. Dacă ție sau copilului tău vă plac filmele SF, atunci aici e pentru voi. OZN-uri zburătoare, mașini vintage, Space Mountain Mission 2 și tot felul de astfel de nebunii te așteaptă aici. Eu am încercat Buzz Lightyear – te urci în niște nave spațiale și trebuie să împuști cu laser spre o anumită țintă. Toată acțiunea de aici o recomand copiilor, fiindcă pentru adulți poate fi plictisitor.

 

 

Adventureland, mi s-a părut cea mai aglomerată! Și zgomotoasă din cauza țipetelor din roller coastere! ? Dar și cea mai îndrăgită de toate vârstele.

Astfel, dacă îți place adrenalina, încearcă roller coaster-ul Indiana Jones, iar dacă preferi ceva mai soft, atunci mergi pe vasul lui Jack Sparrow din Pirații din Caraibe.

Și ultima, dar nu cea din urmă, este Frontierland, inspirată din Vestul Sălbatic.

Poți încerca roller coaster-ul Big Thunder Mountain, care te plimbă printr-o zonă minieră și Casa Bântuită. Eu nu am încercat nimic de aici, pentru că eram la sfârșitul zilei și nu mai aveam răbdare să stau la cozi. Așa că aviz cum te organizezi, dacă vrei să cuprinzi cam tot.

 

 

Atracţii noi!

 

Disney illuminations este un spectacol de lumini care se va desfăşura în fiecare seară, pe fundalul castelului Frumoasei Adormite. Focuri de artificii spectaculoase, proiecţii de lumini şi efecte speciale, toate acestea vor oferi o privelişte care îi va impresiona foarte mult pe cei mici, dar şi pe tine, ca adult. Vei vedea… Iar Mickey Mouse va fi ghidul tău în lumea poveştilor clasice marca Disney, dar şi a celor mai noi.

Disney Stars on parade este încă o noutate cu ocazia aniversării, unde micuţii exploratori vor sări în sus de bucurie la vederea lui Mickey şi a prietenilor săi în costume mult mai spectaculoase decât de obicei, iar prinţesele Disney vor dansa maiestuos, valsul magic.

Star Wars – o galaxie întreagă de atracţii! Aventura continuă sub o formă nouă, unde vor fi şi mai multe călătorii intergalactice 3D, prin cele mai întuncate spaţii ale galaxiei Războiului Stelelor.

 

foto: @disneylandparis.fr; ANCAPAVEL.RO

 

Pentru pachete turistice la Disneyland, consultanţă şi rezervări, te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

Recomandări

Cauta mai multe  

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile