Istanbul

Ca de fiecare dată când ajung într-un oraş nou, îmi place să îl explorez cât mai mult, mergând pe jos. Pentru că doar astfel poţi simţi cu adevărat vibraţia oraşului! Mai ales când e vorba de un oraş precum Istanbul, unde străzile cu magazine moderne, restaurantele, tavernele locale, grădinile şi terasele se îmbină excelent cu experiența culturală extraordinară!

Călătoria mea la pas prin Istanbul a început din zona Istiklal, de la hotelul Triada (un hotel boutique foarte cochet, pe care îl recomand cu plăcere).

Ce au în comun Champs-Elysées, Wall Street şi Las Ramblas? Desigur, shoppingul este numitorul lor comun. Istanbul, metropola de pe malurile Bosforului, deţine şi ea, la rândul său o zonă pentru shopping, denumită Istiklal. Găseşti aici magazine de tot felul, restaurante, cafenele, taverne locale cu baclava şi nu numai, dar şi multă aglomeraţie.

Artiştii de stradă, turci sau de alte naţionalităţi, interpretează pasaje din cântece tradiţionale cu tâlc, iar trecătorii curioşi îi privesc de pe margine, motivându-i să-şi continue “prestaţiile live”.

Şi uite aşa, cu ochii prin magazine sau la prestaţiile stradale, nu îţi dai seama cum trece timpul şi ai parcurs întreaga zonă Istiklal, aproape 2 km. E momentul să iei o pauză de cafea turcească la una din cafenele foarte cochete din Istiklal, unde razele soarelui de sfârşit de septembrie (una din perioadele ce le mai bune pentru o escapadă în Istanbul) te răsfaţă cu o căldură foarte plăcută.

Apoi, călătoria devine mai interesantă când te apropii de Podul Galata (una din atracţiile de top din Istanbul) pentru că eşti nevoit să cobori o pantă destul de anevoioasă, dar interesantă pentru o experienţă de mers pe jos.

 

După ce ai coborât panta, vizitezi impresionantul turn al Galatei, până sus, admirând superba panoramă! Iar în lumina apusului este şi mai impresionantă! Priveliștea merită tot efortul să urci până sus de tot.

foto: flickr.com

 

Călătoria continuă! Vezi aici cele mai importante atracţii din Istanbul:


Contactează-mă!