Dubai: recomandare pentru vacanța copiilor din luna octombrie

Ești părinte? Atunci cunoști senzația aceea de ușoară panică atunci când afli că cei mici au vacanță, hodoronc-tronc, în luna... să zicem octombrie. Ce faci cu ei o săptămână întreagă? Am eu răspunsul pentru tine: Dubai!

Dubai e o destinație pentru toate anotimpurile. Poți să schiezi sau să faci plajă în orice lună a anului, ba chiar în aceeași zi; dar, mai ales, poți să găsești oricând distracție pentru toate vârstele și temperamentele. Și, ca părinte responsabil, știi deja că, între 27 octombrie și 3 noiembrie, grădinițele și școlile primare au vacanță. În plus, e fix perioada aceea a anului în care a trecut euforia post-vacanță și deja visezi la o pauză.

Propunerea mea: un mic respiro pentru tine și o super-vacanță pentru toată familia, în Dubai!

vacanță în Dubai

foto: Ankur P @flickr.com

vacanță în Dubai

foto: Mitch Altman @flickr.com

vacanță în Dubai

foto: Shiva Shenoy @flickr.com

De ce Dubai?

Am mai scris despre Dubai destul de mult. E una dintre destinațiile pe care le recomand fără ezitare, tocmai pentru că sunt atâtea de făcut acolo. E un loc impresionant nu numai prin opulență, prin arhitectura nebună, care combină noul cu tradiția, și prin ospitalitatea extravagantă a industriei turistice locale. E un loc care impresionează, dincolo de orice, prin varietatea experiențelor oferite.

Cu o istorie veche de 3000 de ani, cu o poziție geografică avantajoasă, dar o climă foarte dificilă, acest emirat a renăscut prin ambiția unor conducători cu viziune. Așa a ajuns ca, în ultimii 20 de ani, să devină în mod binemeritat una dintre cele mai populare destinații din lume.

Oamenii iubesc Dubai-ul tocmai pentru că are atâtea de oferit. Dacă nu ai fost încă niciodată, folosește această ocazie ca să vezi câteva dintre cele mai spectaculoase parcuri, construcții și proiecte din lume.

 

Distracție pentru copii

Dar, să nu uit, acum vorbim în primul rând despre distracții pentru cei mici. Plajă, mare, locuri de joacă – sigur, sunt frumoase, dar s-au mai văzut. În Dubai, în schimb, ai niște opțiuni care vor stârni entuziasmul până și al celor mai greu de mulțumit copii.

Vezi aici oferta completă pentru un sejur în Dubai

Tarifele şi disponibilitatea prezentate sunt în timp real, iar rezervările se pot face şi online.

 

Iată ce îţi recomand, în Dubai:

Parcuri de distracții

Unul dintre principalele puncte de atracție, și nu doar pentru cei mici, sunt parcurile lor tematice. Aici ai Legoland, pentru copiii între 2-12 ani, unde există reduceri la seturile Lego, un pac acvatic, nenumărate construcții care o să-i lase fără replică pe cei mici și pe cei mari deopotrivă.

Legoland Dubai

Legoland Dubai ANCAPAVEL.RO

 

O altă opțiune e Creek Park, unde, dincolo de parcul uriaș, cu distracții de toate felurile, există un delfinariu cu spectacole impresionante.

De asemenea, nu ar trebui să ratezi IMG Worlds of Adventure, cel mai mare parc tematic indoors din întreaga lume. Eroi din filmele preferate, magazine și restaurante, distracție de o mie de feluri – e un loc fără egal. Copiii vor fi fascinați

 

Distracție pe și sub apă

În funcție de vârsta copiilor, poți să te orientezi către experiențe mai mult sau mai puțin aventuroase.

Pentru cei mici, o mega-distracție sunt parcurile acvatice. Recomand Atlantis, unde există spații adecvate pentru toate vârstele și zeci de feluri de distracție nebună! Tot în acest complex uriaș e Aquarium Diving, pentru cei care vor să vadă mai de aproape mii de vietăți de toate formele, culorile și chiar dimensiunile.

Dacă aveți drum pe la Dubai Mall (și ar fi bine să aveți), nu ocoliți Acvarium-ul și Grădina Zoologică Subacvatică, o experiență extraordinară pentru cei mari și mici. De la un crocodil de 5 metri lungime la rechinii văzuți de mai aproape sau mai departe, în funcție de vârsta și curajul doritorilor, e un loc în care nimeni nu se plictisește.

Iar cei mai mari se pot distra cu flyboarding, tubing, wakeboarding și multe alte tipuri de sporturi pe apă, dintre care unele sunt disponibile în foarte puține locuri din lume.

 

Atlantis The Palm Dubai

foto: Weren Bayer @flickr.com

Atlantis The Palm Dubai

foto: the monnie @flickr.com

 

Atlantis The Palm Dubai

foto: Lars Plougmann @flickr.com

Atlantis The Palm Dubai

foto: Athena Lao @flickr.com

Safari

Dacă nu ajungi des cu copiii în apropierea deșertului, e cazul să le oferi acum una dintre cele mai impresionante experiențe: o călătorie în deșert. E greu să îţi imaginezi cât de emoționantă e marea de nisip și dune; şi nu știu pe nimeni, de nicio vârstă, care să nu fi fost marcat de frumusețea acestui peisaj straniu.

O excursie cu mașina, la apus, cu popas într-o tabără în stil beduin, mâncare tradițională, băutură, dansuri arăbești și cămile – toate vor deveni o amintire de purtat toată viața.

 

Safari în deșert - Dubai

foto: Kyle Taylor @flickr.com

 

Safari în deșert - Dubai

foto: Kyle Taylor @flickr.com

Safari în deșert - Dubai

foto: Shiva Shenoy @flickr.com

Vezi aici oferta completă pentru un sejur în Dubai

Tarifele şi disponibilitatea prezentate sunt în timp real, iar rezervările se pot face şi online.

 

Orașul

Știu, asta nu se califică strict la capitolul ”pentru copii”, dar vorbesc din experiență. Merită să dedici o după-masă și o seară unei plimbări prin oraș. Burj Khalifa, fântâna dintre Burj Khalifa și mall, cu spectacolul său magic de muzică și lumini, și Palm Jumeirah, insula-palmier care reprezintă o minune a ambiției, arhitecturii și ingineriei sunt doar câteva dintre locurile în care cei mici vor rămâne cu gura căscată.

Și, chiar dacă nu e un obiectiv turistic propriu-zis, merită să lași copiii să se culce mai târziu ca să vadă luminile orașului!

 

sejur în Dubai

foto: Anand Khatri @flickr.com

 

Ce mai, Dubai e o destinație accesibilă, cu multe de oferit. Iar acum e momentul cel mai bun să îți rezervi excursia din toamnă! Prețurile sunt încă foarte avantajoase, cu zbor direct, transfer la hotel și cazare 7 nopți.

Vezi aici oferta completă pentru un sejur în Dubai

Tarifele şi disponibilitatea prezentate sunt în timp real, iar rezervările se pot face şi online.

 

Pentru mai multe informaţii, mă poţi contacta:


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale din Dubai:

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile