Ce poți face “iarna” în Dubai?

Am de adăugat niște atracţii și obiective turistice noi din Dubai! Mai ales că aceasta este o perioadă foarte bună pentru a alege un sejur în Dubai.

E noiembrie, începi să simți că se apropie Crăciunul… și știi ce înseamnă asta: după un an lung și greu din toate punctele de vedere, vine iarna. Cu alte cuvinte, vine vremea de plajă! Sigur, nu aici, la noi – ci în Dubai.

Am mai vorbit despre Dubai, dar o să mă întorc acum la subiect pentru că începe goana de ultimă oră după excursii de Revelion, iar Dubai e, cum îți spuneam, o super-destinație pentru întâmpinat Anul Nou.

Iată câteva atracții și obiective turistice din Dubai despre care, probabil, nu știai prea multe!

 

De ce să alegi Dubai?

Temperaturile de plajă

Iarna chiar e ca vara, în Dubai. De fapt, e chiar mai bine decât vara, pentru că acum temperaturile sunt respirabile, 25-30 grade, excelente pentru plajă și baie în perioada următoare. În aprilie-mai, temperaturile devin mai greu de suportat. Acum, însă, e soare, cald și bine; incredibil de bine pentru o destinație la doar 5 ore de zbor direct, dar care pare să fie în altă lume.

 

A venit iarna în #Dubai 😁☀

A venit iarna în #Dubai 😁☀

Publicată de ANCAPAVEL.RO pe Joi, 1 noiembrie 2018

 

Dubai Opera

Să nu crezi că opera din Dubai seamănă cu vreo alta din lume. E adevărat, există și spectacole de operă propriu-zise, dar parcă la altă scară. Dincolo de ele, însă, opera din Dubai e un fel de centru de excelență pentru toate tipurile de artă, de la balet la rock, de la muzică clasică însoțită de spectacole de apă și lumini până la cele mai extravagante producții muzicale internaționale.

Arta Stradală

În Dubai, spațiile largi, bulevardele generos proiectate, piațetele cu deschidere amplă sunt extrem de ofertante pentru un tip de artă stradală care combină eleganța cu o doză de rebeliune. Te poți plimba în centru, în apropierea hotelului Burj Khalifa, sau într-un cartier îndepărtat precum Karama, și poți avea surpriza să dai peste una dintre piesele de artă stradală care, în ultimul an, au transformat Dubai într-un oraș mai dinamic și mai neconformist.

Dubai Eye

Anul acesta probabil că n-o să avem noroc să prindem deschiderea lui Ain Dubai, cel mai ambițios punct de atracție al unui întreg complex de construcții denumit Bluewaters Island. Demarat în 2015, acest proiect trebuia terminat în toamna lui 2018, dar uite că și în ale părți se mai întârzie. Pe de altă parte, când va fi gata, obiectivul va atrage cam 3 milioane de vizitatori anual – dintre care o bună parte vor veni special pentru Ain Dubai (Dubai Eye), roata de 210 metri înălțime din care vei vedea toate atracțiile din jur. Evident, va fi cea mai mare din lume. Pentru că… Dubai.

 

atracții și obiective turistice din Dubai

Sejur în Dubai – ANCAPAVEL.RO

 

Bollywood Parks

Fan Bollywood? Nu rata Bollywood Parks, locul în care sunt concentrate toate elementele care construiesc magia filmului indian. Restaurante, magazine, aventuri și decoruri care te transportă în imaginația plină de culoare și muzică a industriei cinematografice indiene. Am spus muzică? Era să uit de concertele cu cei mai celebri artiști indieni. De fapt, recomand locul acesta chiar dacă nu ești fan Bollywood: explozia de culoare și armonie, plus mâncarea incredibil de savuroasă, fac din Bollywood Parks unul dintre locurile cele mai relaxante. De magazine nici nu mai vorbesc 😊.

 

atracții și obiective turistice din Dubai

Sejur în Dubai – ANCAPAVEL.RO

Tradiții si shopping autentic

Apropo de magazine, opusul magazinelor din Bollywood Parks (care imită aerul autentic al Indiei) sunt souk-urile, bazarurile arabe cu adevărat autentice. Da, există și tradiție, există și autentic în această metropolă opulentă și extravagantă – și merită o jumătate de zi de cumpărături pe îndelete. În bazarul acoperit din Deira, de exemplu, eu am învățat câteva lecții de târguială pe care n-o să le uit prea curând (nu de alta, dar m-au costat ceva): întotdeauna te prefaci neinteresat; întotdeauna vii cu suficienți bani cash; întotdeauna negociezi începând de la jumătate din prețul cerut. Chiar și așa, mi se pare că mirodeniile, eșarfele și ibricul de alamă cu care m-am întors și-au făcut toți banii.

Dubai Spa

Sunt atât de entuziasmată de spa-urile din Dubai încât visez și acum să mă întorc cât de curând și să îmi rezerv o jumătate de zi numai și numai pentru asta. Fiecare hotel mare din Dubai are un spa; cele mai bune mi s-au părut cel de la Anantara The Palm și cel de la Park Hyatt, unde merită să mergi după jumătatea de zi petrecută în bazarul din Deira. Oriunde alegi să te duci, recomand să încerci masajul cu ulei de mentă, inhalațiile de sare și măștile faciale; dar fiecare spa are combinația sa aparte de ingrediente și tratamente.

Cel mai înalt hotel din lume

Poate n-o să stai acolo (deși prețurile nu sunt așa de nebunești cum ai putea crede), dar merită oricum să îl vizitezi. Gevora e cel mai înalt hotel din lume, certificat și de Guinness Book of Records, și găzduiește unul dintre cele mai fancy restaurante din oraș. Dar Gevora e, într-un fel, doar un pretext să spun că Dubai e unul dintre locurile acelea care îți redefinesc noțiunea de confort. Comparate cu hoteluri cu rating similar și tot atâtea stele, hotelurile din Dubai sunt, pur și simplu, în altă ligă.

 

 

I ❤️ Dubai

 

Despre alte atracții și motive să îți pregătești o vacanță în Dubai am mai scris altă dată. E una dintre destinațiile turistice pe care le recomand fără ezitare pentru toate tipurile de turiști, pentru că aici chiar găsești absolut orice, de la culoare locală la lux cosmopolit, de la aventură la relaxare, de la muzeu la plajă. Iar iarna, Dubai e cu atât mai ispititor pentru noi.

Dar nu e vorba doar despre palmieri, mare și soare. Dubai e un oraș absolut incredibil. Cu ambiții nebunești, cu cheltuieli uriașe cu care se străduiește să țină pasul, Dubai e un pariu cu viitorul. E o metropolă construită pentru a atrage turiști, afaceri, rezidenți, investiții, dar își păstrează amprenta și tradițiile. Cel mai important, însă, e că își păstrează atenția față de turiști. Asemeni multor locuri din Orientul Apropiat, clientul e prima grijă a oricărui comerciant, mare sau mic – iar confortul e primul câștig al unei vacanțe în Dubai.

 

Ai toate motivele să rezervi o vacanță în #Dubai 👍

Publicată de ANCAPAVEL.RO pe Vineri, 12 octombrie 2018

 

Eşti în căutarea unei vacanţe în Dubai? Te ajut cu plăcere:


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>