10 locuri unde copiii pot înota cu delfinii

Anul trecut am trăit o experiență senzațională: înotul cu delfinii! Așa că vreau să îți împărtășesc și ție mai multe sugestii legate de această activitate foarte distractivă și să îți povestesc despre 10 locuri unde poți merge să te distrezi și să înoți alături de delfini.

Am scris despre înotul cu delfinii, am recomandat această experiență prietenilor și clienților și toți s-au întors fericiți. Nici nu se putea altfel! Delfinii sunt creaturi inteligente, prietenoase și pupăcioase, alături de care te simți în siguranță.

Iată 10 locuri recomandate pentru înotul cu delfinii.

Anul acesta, fără să vreau, înotul cu delfinii s-a întors pe prima pagină a agendei mele – și așa mi-am dat seama că sportul acesta e, de fapt, foarte accesibil. Plănuiesc să repet și eu experiența și încă mă gândesc unde. Într-un fel, să fiu sinceră, lista asta am făcut-o pentru mine, dar o recomand tuturor – mai ales celor care vor să facă o bucurie copiilor.

 

Vacanţele turiştilor mei - înot cu delfinii la Atlantis The Palm, Dubai

Vacanţele turiştilor mei – înot cu delfinii la Atlantis The Palm, Dubai

 

Cum am ales cele 10 locuri pentru înot cu delfinii

Când ai copii, cel mai fericit ești atunci când le poți oferi ceva ce îi face foarte fericiți. Uneori se rezolvă cu o acadea – dar nici nu e sănătos, nici nu funcționează prea des și, să fim serioși, nici pozele în care copilul mănâncă o acadea nu primesc reacții de Wow pe rețelele sociale.

 

Am ales cele zece destinații de vacanță perfecte pentru înot cu delfinii în primul rând în funcție de accesibilitate. În majoritatea se ajunge cu zbor direct, în 3-5 ore. Chiar dacă unele sunt în Caraibe, sunt zone turistice extrem de căutate, chiar și de români, și foarte convenabile ca preț. Poți găsi pachete turistice chiar și sub 1,000 de euro per persoană, iar hotelurile sunt de vis, all-inclusive și de-a dreptul spectaculoase. De fapt, am ales aceste locuri și pentru că sunt, oricum, destinații extrem de atrăgătoare pentru o vacanță cu copiii.

 

După cum vei vedea, cele mai multe opțiuni pe care ți le prezint sunt amenajate în parcuri de distracții. Sigur, e foarte spectaculos să înoți cu delfinii în largul mării, dar mai degrabă o experiență pentru adulții pasionați de aventuri. Pentru părinți, e mai comod și mai ”safe” să ofere copiilor această bucurie într-un parc unde totul e excelent organizat și amenajat. În plus, copiii vor avea acolo nenumărate alte opțiuni după ce sărută delfinii de ”la revedere”.

 

Vacanţele turiştilor mei - înot cu delfinii la Atlantis The Palm, Dubai

Vacanţele turiştilor mei – înot cu delfinii la Atlantis The Palm, Dubai


Contactează-mă!

Cele mai potrivite 10 locuri pentru înot cu delfinii

 

The Land of Legends, Antalya

Copiii care știu să înoate și au peste 8 ani pot înota cu delfinii într-un Aquapark senzațional, unde toată familia are ce face o zi întreagă (cel puțin). Prețurile pentru Dolphin Swim variază mult în funcție de zi și lună; teoretic poți plăti în jur de 800 de lire (cam 125 euro) pentru această experiență, dar, dacă rezervi online dinainte, poți avea o surpriză extrem de plăcută. Prețurile pentru Dolphin Encounter sunt și mai mici, iar copiii de orice vârstă pot participa la această întâlnire la apă mică, în care vor învăța despre delfini în general, îi vor putea atinge și vor face niște poze de care se vor bucura ani în șir.

înot cu delfinii la The Land of Legends, Antalya - Turcia

The Land of Legends, Antalya – Turcia

 

Atlantis, The Palm, Dubai

Într-un complex spectaculos, copiii pot vedea de aproape delfinii, îi pot îmbrățișa și pupa și pot afla o mulțime de lucruri despre aceste animale incredibile. De la Dolphin Encounter, unde apa e mică, iar experiența e oferită copiilor de orice vârstă (cei sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult plătitor de bilet), la înot cu delfinii pentru diverse niveluri, toată lumea va avea cu ce să se distreze. Iar când experiența cu delfinii se termină, există multe alte opțiuni.

Prețul este între 855-110 AED per persoană și include accesul de o zi în Aquaventure Waterpark, apă, echipament și prosop.

înotul cu delfinii la Atlantis the Palm Dubai

Atlantis the Palm Dubai

 

Aqualand, Costa Adeje, Tenerife

Pentru copiii mai mici, înotul cu delfinii nu e recomandat. Există, în schimb, aceste Dolphin Encounters, în care grupuri mici interacționează direct cu unul-doi dintre delfinii ”rezidenți”. În Tenerife, acest tip de experiență există la Aqualand din Adeje. Prețurile sunt de la 11.50 euro pentru copiii de 3-4 ani la 26 de euro pentru adulți, pentru o zi întreagă în interiorul complexului.

Și, dacă tot sunteți în Tenerife, nu ratați cele mai spectaculoase distracții pentru copii: Loro Parque și Siam, o grădină zoologică și un aqua park cu renume excelent în întreaga lume.

 


Contactează-mă!

 

Bodrum Dolphin Park, Bodrum

În Bodrum, unul dintre locurile mele de inimă, există un delfinariu unde îți poți petrece o zi întreagă fără să te plictisești. Plaja e deschisă oricui, sunt câteva restaurante unde se gătește pește proaspăt sub ochii tăi, au un spectacol cu delfini – dar înotul propriu-zis cu delfinii costă în jur de 100 de euro. În schimb, vei primi fotografii profesioniste din partea organizatorilor, iar experiența va fi cu adevărat memorabilă.

Ca peste tot, experiența nu e recomandată decât adulților sau copiilor care știu să înoate foarte bine.

înot cu delfinii la Bodrum Dolphin Park, Bodrum, Turcia

Bodrum Dolphin Park

 

Marineland, Mallorca

Aici nu poți înota cu delfinii, dar copiii peste 7 ani îi pot vedea de aproape și atinge, pot învăța despre anatomia și obiceiurile lor etc. E o întâlnire destul de scumpă, 65 de euro plus costul fotografiilor, toate acestea plătite peste prețul de intrare la Marine Land. Dar, dacă ai copii obsedați de aceste creaturi simpatice și inteligente, merită.

În plus, Marine Land găzduiește specii foarte spectaculoase de păsări, pești, animale și reptile, de la iguana și maimuțe la flamingo, foci, pinguini și multe altele.

înotul cu delfinii la Marineland, Mallorca

Marineland, Mallorca

 

Dolphinarium, Istanbul

La Istanbul, la o aruncătură de băț de noi, se află unul dintre cele mai spectaculoase delfinarii din regiune. Dincolo de dolphin show, care și el e remarcabil, poți înota cu delfinii și vara, și iarna (bazinul e încălzit). Pentru copii, înotul cu delfinii e recomandat de la 10 ani în sus iarna și de la 6 ani în sus vara (asta din cauză că sunt bazine diferite).

Copiii mai mici sau adulții interesați pot interacționa cu delfinii la marginea bazinului. Timp de zece minute vor avea parte de o adevărată lecție despre delfini, dar și de îmbrățișări și pupături.

Prețurile sunt în jur de 850 de lire de persoană și trebuie să rezervați dinainte bilet; în schimb, puteți prinde reduceri.

 


Contactează-mă!

 

Marine Park, Malta

Copiii de peste 8 ani (și adulții, evident) pot înota cu delfinii într-un bazin cu adâncime de 6 metri – evident, se recomandă doar celor care înoată bine să se lase trași de aceste creaturi super-energice! Copiii peste 6 ani și cei care nu înoată foarte bine au șansa unui Dolphin Encounter la marginea piscinei, unde vor afla cum să educe delfinii să asculte comenzi în schimbul unei răsplăți.

Înotul cu delfinii costă 120 de euro de persoană și trebuie rezervat cu minimum trei zile înainte. În plus, dincolo de această experiență extraordinară, toată familia se va bucura de restul de distracții din parc, de la morse la niște papagali absolut senzaționali.

înot cu delfinii la Marine Park Malta

Marine Park Malta

 

Dolphin Explorer, Punta Cana, Republica Dominicana

E una dintre cele mai spectaculoase experiențe de pe listă, cu trei nivele de aventură pentru adulți și copii. La copii, limita e impusă nu de vârstă, ci de înălțime (peste un metru). În plus, evident, trebuie să știi să înoți foarte bine; chiar dacă spațiul de înot e oarecum limitat, vei înota tras de delfin chiar în ocean!

Pentru cât de spectaculos e totul și cât de complexă e experiența (50 de minute minimum), prețurile începând de la $149 pentru adulți și $99 pentru copii chiar nu mi se par foarte mari. Așa ceva nu vei face de multe ori în viață.

În plus, oamenii de acolo chiar au grijă de animale și de mediu; chiar insistă să folosești protecție solară biodegradabilă care să nu dăuneze mediului.

înotul cu delfinii la Dolphin Explorer, Republica Dominicană

 

Dolphinaris Cancun, Cozumel & Riviera Maya, Mexic

Dolphinaris, de fapt, e un lanț de delfinarii pe care îl poți regăsi în diverse stațiuni din Mexic. Toate locațiile arată extraordinar și oferă cam aceleași experiențe, printre care înotul cu delfinii e una dintre cele mai mari de succes.

Sigur, Cancun, Cozumel sau Riviera Maya sunt cam departe, dar, odată plătit prețul drumului, totul e relativ ieftin – sunt în general stațiuni all-inclusive – și totul e absolut spectaculos. Merită mers oricum, dar, dacă mergi cu familia, trebuie neapărat să pui delfinariul pe listă.

Înotul cu delfinii costă aproximativ 100 de dolari (dacă rezervi online din vreme e chiar mai puțin), și există, evident, și experiența interacțiunii cu delfinii. Pentru adulți, opțiunile sunt mai numeroase și mai aventuroase.

 

 

Marea Roșie, Egipt

La trei ore sud de Hurghada te așteaptă o altfel de vacanță. Potrivită mai degrabă familiilor cu copii peste 9 ani, vacanța aceasta presupune șederea într-un sătuc ecologic care respectă spiritul și specificul zonei.

Aici te poți bucura de diverse activități în Marea Roșie, de la înot cu delfinii la întâlniri cu broaște țestoase și dugong (o creatură marină rară și foarte ciudată), plus excursii în zonă (Luxor, deșert, orașele din apropiere etc), diving, snorkeling și multe altele.

Îmi place mult cum arhitectura ”stațiunii” s-a adaptat tradiției locale, plus că sunt mare amatoare de confort, iar aici poți avea parte de tot răsfățul. Înotul cu delfinii în spectaculoasa Mare Roșie e doar o mică parte!

 

 

Sper că ţi-am adus inspiraţie în alegerea vacanţei pentru copiii tăi! Ei învață de mici să iubească delfinii, dar rarisim ajung să îi vadă ”pe viu”. Aceasta e ocazia lor să își creeze o amintire unică și să înțeleagă mai bine aceste mamifere extraordinare. În plus, înotul cu delfinii se practică în locații cu tentă exotică, deci totul va fi cu atât mai spectaculos. Imaginează-ți ce bucurie le poți oferi și nu ezita!

@marineparkmalta.com, atlantisthepalm.com/marine-water-park/dolphin-bay, dolphinexplorer.com, marineland.es/mallorca/en/planifica-tu-visita

 

Contactează-mă pentru orice întrebări și detalii!


Contactează-mă!

  1. Cum ar fi ca in loc sa le facem cadou copiilor o balaceala langa delfini, sa le daruim responsabilitate si empatie, sa le explicam cum ajung delfinii aia acolo, cum sunt capturati din mare, cum stau in medii care nu le satisfac nici pe departe nevoile lor naturale, cum sunt niste animale f destepte care au nevoie mereu de noi provocari, lucru de care nu au parte in bazinele lor mici, si in general cum asta e doar o alta industrie menita sa ii imbogateasca pe unii, pe spinarea unor animale fara aparare care sunt la fel de crud exploatate ca si elefantii sau tigrii alaturi de care merg turistii sa se pozeze..?

    Zic ca ar fi un dar mult mai frumos si mai util pentru copii, care i-ar ajuta sa traiasca intr-o lume mai buna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>