Bodrum

Milioane de turiști aleg în fiecare vară Bodrum, pentru că motivele sunt variate. Le aflăm în cele ce urmează!

 

Bodrum este o încântătoare destinație, de care se bucură orice turist, interesat să-i descopere misterele şi atracţiile. Este un loc de vacanță foarte interesant, oferind totul: plaje frumoase, hoteluri din toate categoriile, de la cele de tip boutique, până la resorturi impresionante, restaurante și cluburi la modă, locaţii pitoreşti, atracții istorice, locuri relaxante la malul mării, iar lista continuă!  În plus, apropierea de Marea Egee oferă oportunități ample de a explora apele, recifurile și peșterile, în timp ce ruinele fascinante ale orașului antic Halikarnassus încântă turiştii cu istoria sa bogată și farmecul magic.

 

 

Plajele din Bodrum

Plajele din Bodrum sunt excelente pentru scufundări și snorkeling sau pentru plimbările cu bărcile. Staţiunea Bagla, aflată la 14 km de Bodrum, pe coasta de sud, are plaje fine cu nisip, însă staţiunea preferată de windsurferi este Gümbet, aflată la aproximativ 3 km vest de Bodrum. Gumbet este staţiunea cu cele mai frumoase plaje din Bodrum, ce găzduieşte hoteluri moderne, restaurante elegante și discoteci în aer liber. Şi ţine cont! În Gumbet se organizează beach-party-uri impresionante! Deci vei descoperi aici o altă față a Turciei, cu multe influenţe europeane, care îţi vor oferi o vacanţă foarte reuşită!

Schimbăm direcţia şi ne mutăm pe coasta de vest, unde vei găsi şi aici plaje foarte frumoase, pitoreşti, în zonele Akyar, Turgutreis, Gümuslük și Yalikavak. Toate acestea sunt sate mici, cu restaurante de pește și ancorări pentru marinari. În golful Karaada există peșteri cu izvoare de apă caldă.

Trebuie să descoperi şi plaja Bitez. Este o plajă cu nisip, situată la doar 6 km de centrul orașului Bodrum, are o lungime de 7 km, decorată cu imagini pitorești printre moschee legendare. Plaja Bitez este ideală pentru sporturile de apă, dar şi pentru baie în apele albastre ale Mării Egee. Iar celor interesaţi de distracţii la malul mării, le pot spune că plaja Bitez găzduieşte multe petreceri în stil tradițional turcesc, cu dansuri orientale și spectacole colorate, de la care nu lipsesc cocktailurile aromate şi nici narghileaua.

 

Oraşul Bodrum

Orașul Bodrum și-a câștigat celebritatea prin faptul că este orașul natal al istoricului grec Herodot și totodată locul unde se găsește Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Cu atmosfera sa boemă, Bodrum este o localitate pitorească şi deşi oferă multe posibilităţi de distracţie (cluburi, cafenele, terase, restaurante, magazine, bazare) nu pare să-și piardă autenticitatea. Mai mult decât oricare altă evadare turistică pe litoral, are o eleganță enigmatică, de la castelul şi portul orașului, până la restaurantele şi cafenelele tradiţionale sau terasele pline de flori, aflate pe străzile albe. Chiar și în zilele cele mai aglomerate de vară, poţi găsi în Bodrum mici colțuri de liniște în oraș.

 

Viaţa de noapte

Bodrum este o locaţie destul de diferită față de alte destinații turcești. Se spune că are cea mai activă viață de noapte din Turcia, motiv pentru care a primit titulatura de St.Tropez-ul Turciei! Astfel că vei găsi aici o mulțime de localuri de noapte, atât în centrul orașului, cât şi pe plajele idilice despre care aminteam mai sus.

Cele mai multe locații de noapte sunt situate în centrul orașului, Bodrum Bar Street, nume primit, desigur, datorită numeroaselor baruri, pub-uri, cluburi, terase și restaurante, „ghemuite” pe lângă casele cu arhitectură tradițională. Iar dacă îţi place distracţia pe plajă, mângâiat de lumina diafană a lunii, poți merge în Gumbet, staţiunea turistică unde se organizează beach-party-uri impresionante!

Iată care sunt cele mai cunoscute cluburi din Bodrum, pe care nu trebuie să le ratezi în această vară.

Tot noaptea, Bodrum este fascinant şi datorită cadrului natural, unde stelele parcă „zâmbesc” deasupra Mării Egee, mângâiată de lumina diafană a lunii.

 

 

Recomandări

Cauta mai multe  

Oferte speciale pentru un sejur în Iordania!

Iordania este locul unde se află Petra, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, unde peisajele deşertului Wadi Rum nu se pot compara cu nicio altă zonă de deşert şi unde frumuseţea Mării Moarte şi a Mării Roşii, deopotrivă – te aşteaptă pentru un sejur memorabil! În cele ce urmează vei vedea oferta pentru un sejur în Iordania, serviciile …

Continuă să citești  

Sejur în Antalya pentru toate buzunarele!

  Este un fapt deja cunoscut că foarte mulţi români îşi petrec, anual, vacanţa de vară în Antalya şi vei vedea că acest lucru nu este deloc întâmplător. Pentru că Antalya este o destinaţie potrivită pentru toată lumea: familii, copii, gaşcă de tineri, dar şi cupluri. Antalya aşteaptă, în acest an, peste 200.000 de turişti români, cu 50.000 mai mulţi …

Continuă să citești  

Vacanţă la Disneyland Paris – impresii de la turişti

Aşa cum ştii deja, îmi place să ofer atenţie deosebită feedbackului primit de la turiştii mei. Să aflu direct de la ei detaliile despre experienţa lor de la faţa locului, cu eventuale sugestii de îmbunătăţire, acolo unde cazul sau pur şi simplu, să aflu cum o vacanţă bine aleasă i-a făcut fericiţi! Oana, o turistă dragă mie, din Braşov, şi-a …

Continuă să citești