Republica Dominicană

Dacă eşti pasionat de vacanţe exotice, ştii că Republica Dominicană este o destinaţie absolut spectaculoasă, dar poate nu ştii că aici s-a născut celebrul dans latino, bachata.

Tradus literalmente, bachata înseamnă petrecere. Ca multe alte dansuri renumite, precum merengue, originar tot din Republica Dominicană, bachata a fost, iniţial, considerat un stil specific claselor sociale inferioare, însă şi-a câştigat treptat o popularitate considerabilă.

Bachata se dansează în 8 paşi (8 timpi), cu mişcări de tip side-to-side. Primii 3 paşi se aseamănă cu cei 3 paşi laterali din Cha Cha Cha, dar există o pauză pronunţată la sfârşitul mişcării, pe timpul 4.

Figurile de dans şi varietatea paşilor din timpul dansului sunt în strânsă dependenţă cu muzica (ritmul bătut de diverse instrumente), dar şi cu decorul şi cu dispoziţia şi talentul interpretativ al dansatorilor.

Muzica este una romantică, pasională, plină de sentimente, reuşind să redea prin acorduri de chitară o poveste de dragoste plină de pasiune şi trăiri profunde.