Să descoperim împreună La Romana, această destinaţie dominicană unde natura se împleteşte cu tradiţia, oferind turiştilor experienţe autentice.

La Romana este cunoscută ca fiind una dintre principalele producătoare de zahăr din Republica Dominicană. Deţine o bogată istorie colonială şi s-a dezvoltat rapid, devenind o destinaţie turistică foarte căutată în Caraibe, cu plaje exotice, dar şi munţi împăduriţi.

Se află în sud-estul Republicii Dominicane, la aproximativ 120 km de capitala Santo Domingo şi 80 km de Punta Cana. Aeroportul La Romana deserveşte zboruri diverse, însă tu poţi ajunge cel mai bine cu zborurile charter spre Punta Cana şi de aici transfer. În acest sens, îţi pot oferi mai multe informaţii:

Contactează-mă!

Poţi alege La Romana pentru vacanţe liniştite, luna de miere, pentru vacanţe petrecute în familie, dar şi pentru activităţi precum golf şi scuba. Staţiunea este paradisul jucătorilor de golf, care se pot destinde într-unul din celebrele cluburi Casa de Campo, Teeth of the Dog (amenajat de designerul Pete Dye) şi The Links, toate de renume mondial.

Odată ce ai ajuns în La Romana, poţi merge la pas, să admiri şi să descoperi istoria şi arhitectura colonială şi nu în ultimul rând să deguşti bucătăria tradiţională şi internaţională: Shish Kabab

Dar şi mâncarea locală din pieţe şi tarabe este delicioasă!

După o masă copioasă merge foarte bine un cockail tropical pe care îl poţi servi la Onno’s Bar, unde vei găsi o gamă variată de cocktailuri.

Însă, cea mai mare atracţie din La Romana este Altos de Chavon, o replică a unui sat spaniol din secolul al XVI-lea, cocoţat pe stânci. A devenit un muzeu viu, într-un cadru natural fermecător, folosit ca şi sursă de inspiraţie pentru pictori şi artişti; dacă te plimbi pe străduţele pietruite, poti admira micile galerii de artă unde sunt expuse macrameuri, bijuterii şi tot felul de obiecte frumos mesteşugite de localnici.

În La Romana nu te vei plictisi, te asigur. Dacă eşti adeptul petrecerilor de noapte, vei fi uimit de diversitatea pe care ţi-o oferă acest oraş. De exemplu, vei putea participa la diverse petreceri găzduite de resorturi şi localuri sau pur şi simplu, pe plajă, unde ritmurile dominicane se simt, parcă mai bine. Clubul Big Sur este foarte popular! Organizează multe petreceri nocturne pe ritmuri de merengue şi bachata, cu delicioase cocktailuri şi preparate culinare.

Dar şi pe timpul zilei, vei avea posibilitatea să te bucuri de multe alte petreceri şi festivităţi, organizate, de asemenea, în localurile cu specific; mai poţi participa la jocuri pe plajă sau poţi practica sporturi nautice.

Pentru shopping ai destule variante: pieţele locale cu alimente, condimente, fructe şi legume exotice sau suveniruri şi îmbrăcăminte. Poţi negocia cam orice produs de aici. Există şi un centru comercial, Multiplaza cu peste 80 de magazine, farmacii, bănci şi cinema.

Pentru cazare îţi recomand resorturile: Grand Bahia Principe 5*Dreams La Romana Resort and Spa 5*, Luxury Bahia Principe Bouganville 5* – Adults OnlyCasa de Campo Resort & Villas 5*

foto: flickr.com


Contactează-mă!