Circuite turistice pentru vacanţa de Paşte

Încă puţin şi vine vacanţa de Paşte şi m-am gândit să vă propun câteva circuite care cuprind cele mai importante atracţii şi locaţii ale destinaţiei! Într-un program turistic de tip circuit, totul este organizat de agenţia de turism, iar tu, ca turist, nu ratezi nicio atracţie turistică importantă. În plus, circuitele de Paşte pe care eu vi le recomand, au incluse toate serviciile turistice necesare unei călătorii, astfel încât voi să nu aveţi nicio grijă în plus.

 

 

Lisabona, tradiţii pascale mai puţin cunoscute – circuit turistic de 6 zile

 

Vreau să vă propun, în primul rând, Lisabona pentru vacanţa de Paşte pentru că această superbă metropolă de pe coasta Atlanticului are tradiţii pascale mai puţin obişnuite. Cândva, Lisabona era invidiată de lumea creştinătăţii datorită palatelor somptuoase şi a mănăstirilor impresionane, dar şi datorită faptului că de aici au pornit la drum cei mai priceputi exploratori, Vasco da Gama, Magellan si Henric Navigatorul.

Paștele în Portugalia este o chestiune mult mai diferită decât în alte locuri ale lumii, atmosfera fiind mai degrabă tradiţională şi mai puţin comercială. În timpul Săptămânii Patimilor, în această țară catolică, au loc o multitudine de tradiții și ritualuri religioase în fiecare oraș și sat pentru a marca sfârșitul postului și pentru a comemora Patimile, Răstignirea și Învierea lui Iisus Hristos.

Ciudat sau nu, în Portugalia se colindă de Paşte. “Compasso” este colindatul din casă în casă care are loc în multe sate și orașe mici portugheze. Grupurile de colindători sunt micuţe şi, de obicei, sunt conduse de preotul satului care intră cu o cruce în casele oamenilor pentru a anunța vestea învierii lui Iisus. Oamenii care sunt dispuşi să primească în casele lor acest compasso pun în fața ușii un covor din flori și se plimbă în jurul acestuia pentru a săruta statuia lui Hristos pe cruce.

Iar gospodinele pregătesc “folar”, pâine tradiţională portugheză cu un ou fiert în mijloc, care reprezintă învierea lui Hristos.

 

Circuitul turistic în Lisabona pe care vi-l propun se desfăşoară în perioada 22-27 aprilie 2022 şi include zbor direct din Bucureşi, 5 nopţi de cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun, turul panoramic al Lisabonei cu cele mai importante obiective , tur de o zi la Fatima (orăşel faimos pentru apariţiile unor figuri religioase raportate aici în anul 1917). Apoi vizită la Obidos şi Nazare, alte două oraşele portugheze cu tradiţii semnificative, mai ales religioase. Iar pentru turiştii care vor să viziteze şi alte locaţii de referinţă precum Sintra-Cabo da Roca, Algarve, Porto, Setubal se pot face excursii suplimentare.

 

Tariful acestui circuit de Paşte la Lisabona este 644 EUR/persoană, valabil în limita locurilor disponibile.


Contactează-mă!

 

 

Maroc, circuit de Paşte cu arome orientale

 

Poate vă întrebaţi de ce să mergeţi într-o ţară musulmană de Paşte. Marocul este o țară cu o diversitate impresionantă, o “sărbătoare” a aromelor şi culorilor, a culturii şi tradiţiilor arăbeşti. Perioada Paştelui este perfectă pentru o călătorie în Maroc, când vremea este excelentă pentru plimbări şi explorare. -De asemenea, puteţi merge şi în deşert fără să vă topiţi de căldură.

Marocul este o țară care musteşte de istorie şi cultură şi care, de-a lungul secolelor, și-a țesut legăturile cu Africa sub-sahariană, Europa și Orientul Mijlociu. Populația sa mixtă arabă și berberă formează o identitate națională puternică, dar una din ce în ce mai tânără, luând tot ce este mai bun din tradițiile sale și țesând din nou tiparul – de la rural la urban, de la chemarea la rugăciune la moschee, până la vibraţia urbană. Aşadar, Marocul are o sută de chipuri și sunete, toate gata să-l întâmpine pe călătorul care caută istorie, cultură, condimente și aventură.

La fel de diversificat este şi circuitul de Paşte pe care vi-l propun în cele ce urmează, unde veţi avea ocazia să vizitaţi cele mai tradiţionale atracţii turistice ale Marocului, dar şi câte ceva din lumea actuală.

 

Plecarea este pe 22 aprilie 2022, 7 nopţi cazare cu demipensiune la hoteluri de 4 şi 5 stele. Zborul este cu escală la Frankfurt, iar tariful acestui program turistic de tip circuit porneşte de la 1090 EUR/persoană.


Contactează-mă!

 

Casablanca – Rabat – Fes – Marrakech – Essaouira – Ouarzazate, acestea sunt oraşele marocane pe care le veţi vizita de-a lungul acestui circuit.

Casablanca, capitala economică a Marocului, este un oraş fascinant cu bulevarde largi şi bijuterii arhitecturale în stil Art Deco şi maur şi cu un decor mediteranean pe coasta Oceanului Atlantic. Veţi avea ocazia să vizitaţi principalele atracţii din Casablanca, precum Piata Centrală, Cartierul Habous, Catedrala Notre Damme Lourdes, Piaţa Mohamed al V-lea şi Piaţa Naţiunilor Unite. Puteţi participa şi la Slujba de Înviere la Biserica Ortodoxă Greacă din Casablanca.

Circuitul include şi o zi dedicată vizitării oraşului Fes, cel mai vechi centru cultural şi spiritual al Marocului. Vom explora oraşul pe Drumul Medinei şi al Souk-ului unde meşteşugarii lucrează cu tehnici tradiţionale. Vizita continuă la Moscheea Karaouine şi Medersa Bou Inania, o exemplificare extraordinară a artei arhitecturale islamice, veche şcoală coranică.

De asemenea, vom merge şi în oraşul Marrakech, Perla Marocului şi vom vizita cele mai importante obiective turistice: Minaretul Koutoubia, Moscheea El Mansour, mormintele Saadiene, Palatul Bahia şi Grădina Menara care găzduieşte plantaţii de măslini. Dupa-amiaza, vom vizita souk-ul (bazarul tradiţional) şi opţional, se pot vizita grădinile luxuriante Majorelle, intitulate astfel după numele pictorului francez, Jacques Majorelle, primul proprietar, dar şi cu amprenta unui alt proprietar faimos, celebrul designer vestimentar Yves Saint Laurent.

 

 

Iordania, circuit de Paşte cu minisejur la Marea Roşie şi Marea Moartă

 

Din proprie experienţă, vă spun că o excursie bine organizată în Iordania se desfăşoară sub formă de circuit pentru că doar aşa puteţi cuprinde toate atracţiile turistice ale acestei binecuvântate ţări.

Amman–Jerash-Madaba–Nebo-Petra–Wadi Rum–Kerak-Aqaba-Betania–Marea Moartă sunt principalele locaţii din Iordania, toate fiind incluse în acest circuit. Cazările vor fi în AMMAN, PETRA, AQABA şi la MAREA MOARTA la hoteluri de 4 şi 5 stele cu demipensiune.

 

Deşertul Wadi Rum, Iordania

Deşertul Wadi Rum, Iordania

Petra, oraşul antic al Iordaniei

Petra, oraşul antic al Iordaniei

Staţiunea Aqaba, Iordania

Staţiunea Aqaba, Iordania

 

Despre capitala Amman, deşertul Wadi Rum sau staţiunea turistică Aqaba aţi mai auzit sau poate chiar le-aţi vizitat. Dar nu cred că aţi auzit multe despre Jerash, de exemplu. Oraşul iordanian Jerash are o istorie bogată, încă din neolitic. A devenit oraş în vremea lui Alexandru cel Mare (333–331 i.e.n), iar sub dominaţia romană a cunoscut epoca sa de aur. Acum, în zilele noastre este considerat unul dintre cele mai importante şi mai bine conservate oraşe romane. Ascuns de secole în nisip, înainte de a fi excavat şi restaurat în ultimii 70 ani, Jerash este un oraş modern cu străzi asfaltate, coloane, temple, teatre, pieţe.

 

Circuitul în Iordania se desfăşoară în perioada 22-29 aprilie 2022 cu plecare din Bucuresti, Iaşi şi Timişoara, zboruri directe.

Tariful este 1050 EUR/persoană, valabil în limita locurilor disponibile.

Pentru oferta completă, mă puteti contacta aici:


Contactează-mă!

 

 

Egipt, circuit şi croazieră pe Nil de Paşte

 

Pare destul de contrastant să mergi pe Nil de Paşte, însă, credeţi-mă, croaziera şi circuitul pe Nil sunt cele mai ample excursii din Egipt, prin intermediul cărora puteţi face o incursiune largă în lumea faraonilor şi a culturii egiptene. Această excursie o propun turiştilor care preferă să exploreze alte culturi şi tradiţii de Paşte, difierite de cele creştin-ortodoxe.

Circuitul în Egipt include 11 nopţi de cazare în hoteluri 5* şi pe vas de croazieră 5* de LUX, astfel: 5 nopţi în Cairo la hotel 5*, 3 nopţi croazieră pe vas 5* de lux cu pensiune completă şi 3 nopţi în Hurghada la hotel de 5* cu All Inclusive.

 

Circuit turistice în Egipt: Luxor

Circuit turistice în Egipt: Luxor

 

Sejur all inclusive în Hurghada, Egipt

Sejur all inclusive în Hurghada, Egipt

 

Circuit turistic în Egipt

Circuit turistic în Egipt

 

 

Plecarea este pe 17 aprilie 2022, zbor direct Bucureşti-Cairo-Bucureşti şi opţional, există varianta cu plecare din Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara.

Tariful este 1465 EUR/persoană, valabil în limita locurilor disponibile.

 

Pe parcursul circuitului, veţi vizita capitala Cairo, într-un tur de oraş cu vizită la Citadela, Moscheea Sultan Hassan, Bazarul Khan El Khalili, Piramidele, Sfinxul cu Templul ritual şi Muzeul Civilizaţiei Egiptene cu cele 22 de mumii (intrarea este inclusă în tarif); oraşul Aswan cu vizite incluse la: Obeliscul Neterminat, Templul Philae, Marele Baraj de la Aswan şi Grădina Botanică şi apoi urmează mult aşteptata Croazieră cu vizite incluse la: Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/ Edfu, Malul de Est (Templul Luxor &Templul Karnak) şi Malul de Vest: Valea Regilor, Templul Hatshepsut (intrarea este inclusă în preţ) şi colosii lui Memnon.

 

Acestea au fost câteva din recomandările mele de referinţă pentru vacanţa de Paşte care se apropie cu paşi rapizi. Sper să vă inspire şi să alegeţi ceea ce este potrivit pentru voi. Iar daca aveţi nevoie de informaţii suplimentare, vă răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

foto@ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>