Revelion “la cald”: Dubai sau Egipt?

Îţi propun două destinaţii perfecte de Revelion: Dubai şi Egipt! De ce să alegi un sejur de Revelion într-una dintre aceste două destinații, vei afla în cele ce urmează.

Ţi-ai făcut planurile de Revelion?

N-am nimic împotriva Revelioanelor petrecute acasă, dar ia pune în balanţă frigul, zăpada, transportul îngreunat şi mocirla autohtone cu petrecerile cu cocktailuri şi artificii extravagante, forfota bazarurilor şi relaxarea la soare, la marginea piscinei sau mării. Pentru mine, alegerea e simplă!

Iar pentru cei ca mine, care caută destinaţii “calde” pentru Revelion, există opţiuni variate, şi mai aproape, şi mai departe. Dacă te interesează locuri mai apropiate, îţi recomand două destinaţii care mie îmi sunt la fel de dragi: Dubai şi Egipt.

 

Pentru Dubai şi Egipt de Revelion sunt pachete complete de vacanţă, cu zboruri charter.

 

ANCAPAVEL.RO - sejur de Revelion în Dubai

ANCAPAVEL.RO – sejur Dubai


Contactează-mă!

De ce Dubai?

La cinci ore de zbor direct e Dubai, capitala celui mai mare dintre cele şapte Emirate Arabe Unite. Probabil ai auzit deja poveşti despre luxul şi distracţia pe care le oferă această destinaţie. Ce pot să spun: totul e adevărat!

Dubai mizează pe extravaganţă la toate capitolele, de la mâncarea senzaţională la fântânile arteziene care sunt nişte opere de artă. Capodoperele de inginerie din acest oraş, oricum extraordinare, sunt cu atât mai remarcabile cu cât istoria sa e foarte scurtă.

În Evul Mediu, aşezarea era notabilă pentru perlele culese de localnici. (De altfel, ele au rămas o industrie importantă până la jumătatea secolului XX.) Abia în secolul al XIX-lea, Dubai a început să capete greutate, devenind, dintr-un sat de pescari, un port esenţial pentru negoţul din întreaga regiune în doar 50 de ani.

Dubai nu e foarte bogat în petrol. În schimb, comerţul e, de două secole, inima acestui emirat. În zilele noastre, asta se traduce, printre altele, prin cele mai spectaculoase facilităţi oferite turiştilor.

 

Ce poţi face în Dubai de Revelion?

 

Mi-a fost greu să selectez doar câteva atracţii din Dubai cu care să te conving, dar uite ce ţi-aş recomanda în primul rând:

 • poţi să faci plajă de Revelion, temperaturile sunt potrivite pentru asta.
 • poţi să faci excursii în deşert sau cu balonul – sau chiar să schiezi.
 • bucură-te şi admiră extravaganţa pe care o întâlneşti în Dubai. Hotelurile, plajele, terasele, restaurantele, totul e la superlativ şi nu doar de Revelion!
 • shopping! În Dubai mallurile au devenit obiective turistice, iar o sesiune de shopping la început de an este binevenită!
 • vizitează Burj Khalifa. Cea mai înaltă clădire din lume, o minune arhitectonică – atât ca inginerie, cât şi estetic – e, după părerea mea, o destinaţie de seară. Aici merită să iei o cină memorabilă şi să vezi de foarte, foarte sus, luminile oraşului. N-o să îţi pară rău.

Contactează-mă!

 

sejur de Revelion în Dubai

Vacanţă în Dubai, ANCAPAVEL.RO
Vedere din Burj Khalifa

 

 • distrează-te la petrecerile de Revelion. Dubai este destinaţie de top la acest capitol. Dincolo de mâncăruri şi spectacole, îţi garantez că nu îţi poţi imagina cât de spectaculoase sunt jocurile de artificii de aici. Dacă vrei să primeşti Anul Nou cu atmosferă de sărbătoare, lux şi distracţie nelimitată, hai în Dubai; n-ai cum să dai greş.
 • dacă mergi cu copiii, nu rataţi parcurile de distracţii! De exemplu, IMG Worlds of Adventure. Îţi recomand ţie locul pe care eu n-am mai apucat să îl văd, dar despre care toată lumea spune că e incredibil. Un parc de distracţii pe o zonă de dimensiunea a 28 de terenuri de fotbal, unde ai absolut de toate: cinema 5D, rollercoasters, parcuri tematice inspirate de personaje din desenele animate Cartoon Network şi filmele Marvel, parc de dinozauri şi multe altele. Dacă mergi cu copii între 3 şi 75 de ani, ia-ţi o zi special pentru asta.

 


Contactează-mă!

De ce Egipt?

În doar trei ore, poţi trece de la frigul de-acasă la căldura unor staţiuni egiptene în care cuvintele de ordine sunt confortul şi relaxarea.

Egipt este o lume absolut deosebită, cu arome orientale, cultură şi istorie unice şi una dintre cele mai ospitaliere ţări. O vacanță all inclusive în Egipt este un prilej de relaxare și de încărcare a bateriilor!

Staţiune turistică Sharm el Sheikh, în „coada” pensinsulei Sinai, a trecut şi mai recent printr-o perioadă grea pentru localnici, iar numărul vizitatorilor s-a redus. Între timp, de când lumea s-a lămurit că locurile sunt „safe”, iar localnicii sunt  extrem de prietenoşi, interesul străinilor a crescut din nou. Dar mărturisesc că mie mi-a convenit că nu mai sunt masele de oameni de acum 6-7 ani; a devenit o staţiune mult mai relaxată şi mai confortabilă.

Importanţa lui strategică şi pendularea între Israel şi Egipt într-o perioadă tulbure a regiunii au făcut ca această localitate să se transforme dintr-un sat de pescari într-un oraş eclectic, adaptabil oricărui tip de personalitate, deschis către lume.

Mie, Sharm el Sheikh îmi e foarte drag! Îmi place staţiunea în sine, dar cel mai tare îmi place aerul de relaxare fără pretenţii, care combină istoria fabuloasă a zonei cu update-urile de ultimă oră pentru vizitatori. Motorul lui Sharm el Sheikh e turismul, ceea ce înseamnă că toată lumea, de la personalul hotelurilor la oamenii de pe stradă, se va strădui să îţi facă şederea plăcută. În plus, totul e surprinzător de accesibil, dar de calitate excelentă.


Contactează-mă!

 

Sejur de Revelion în Egipt, ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Egipt, ANCAPAVEL.RO

 

Dintre multele lucruri pe care le poţi face sau vizita în Sharm El Sheikh într-un sejur de Anul Nou, am ales câteva care cred că te vor convinge!

 

Oraşul vechi. Unul dintre locurile mele preferate, oraşul vechi de aici e liniştit, dar dinamic. Poţi face cumpărături, în special mirodenii, ţesături, ceaiuri, obiecte de tot felul. Pentru unii dintre noi, câteva ore se lasă cu un geamantan de cumpărături.

Snorkeling. N-ai de multe ori ocazia să faci snorkeling, nu? În Parcul National Ras Mohamed ai tot felul de distracţii pe şi sub apele mării. Mie snorkelingul mi-a plăcut cel mai tare, dar poţi şi să faci plimbări cu barca sau cu piciorul în zone spectaculoase, acolo unde muntele Sinai coboară în mare.


Contactează-mă!

 

Sejur de Revelion în Egipt, ANCAPAVEL.RO

Vacanță în Egipt, ANCAPAVEL.RO

 

Cleo Aqua Park. Dacă Ras Mohamed e o lecţie de natură şi istorie, Cleo e un lung şir de aventuri şi distracţie. Oaze de toate felurile, baruri, piscine cu valuri şi fără valuri, mari, mici şi mijlocii – şi multe altele. Dacă sunteţi  cu copii mici, piscina dedicată lor e umbrită şi concepută special pentru nevoile lor.

Naama Bay. Nu e o sugestie foarte originală, dar nu degeaba toate ghidurile îl recomandă. Plaja e minunată şi extrem de confortabilă, şi imediat alături sunt mici baruri, magazine de suveniruri şi restaurante pentru toate gusturile. Sigur, tot alături sunt oraşul vechi etc., dar e atât de comod să stai pe plaja din Naama încât, după petrecerea de Anului Nou, poţi petrece o zi întreagă fără să simţi nevoia să mergi în altă parte.

Vezi aici toate atracţiile din Egipt

 

Sau poate preferi Hurghada de Revelion! 

Cea mai mare staţiune egipteană de pe ţărmurile Mării Roşii, cosmopolită şi plină de viaţă, Hurghada te va întâmpina cu ospitalitatea sa egipteană, recunoscută la nivel mondial.

Despre Hurghada îți pot spune că deşi la început au fost construite doar câteva hoteluri modeste, în Sakkala, centrul vechiului oraş, unde se mai păstrează încă vechile construcţii arabe şi străduţele micuţe cu tarabe, astăzi oraşul este de nerecunoscut.

Aşadar, distracţie, ospitalitate, plaje de nisip de excepţie şi o varietate de hoteluri – toate indică Egipt pentru o vacanţă memorabilă de Revelion!


Contactează-mă!

 

 

Documente necesare pentru sejur în Dubai şi Egipt

 • Turiştii români au nevoie doar de paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
 • În Egipt, viza este obligatorie doar în Hurghada şi se obţine uşor în aeroport cu o taxă de aproximativ 27$ . În Sharm El Sheikh plăteşti viza doar dacă vrei să faci excursii în afara staţiunii.
 • Pentru Dubai, viza nu mai este obligatorie. În schimb, trebuie să achiţi o taxă locală, denumită Tourism Dirham.  Valoarea taxei variază în funcţie de categoria hotelului, astfel:
  – aprox. 3$ pe cameră pe noapte pentru hotel 3*;
  – aprox. 4$ pe cameră pe noapte pentru hotel 4*;
  – aprox. 6$ pe cameră pe noapte pentru hotel 5*.

 

Cât costă pachetele turistice de Revelion pentru sejur în Dubai şi Egipt?

Îţi recomand aceste două opţiuni de vacanţă pentru că sunt cele mai accesibile destinaţii “calde” în perioada Revelionului. Tarifele pornesc de la doar 800 EUR de persoană pentru un sejur de 7 nopţi la un hotel de 5* cu mic dejun sau chiar all-inclusive. După cum ştii, Egipt în special, mizează pe pachetele all-inclusive foarte bogate. În locurile mai exotice nu vei găsi nimic spectaculos sub 2000 EUR/persoană.

În plus, ambele destinaţii au zboruri directe şi relativ scurte ( 3 ore până în Egipt şi 5 ore până în Dubai), iar pachetele complete de vacanţă, pe care eu le recomand, includ şi asistenţă turistică şi asigurări medicale de călătorie. Eu zic că puţine destinaţii combină atât de bine tariful excelent cu experienţa senzaţională a turismului făcut aşa cum trebuie.

Deja mi-e dor de aceste destinaţii dragi sufletului meu!

 

Află şi tu care sunt pachetele turistice de Revelion în Egipt şi Dubai! Pentru consultanţă şi rezervări, te ajut cu plăcere:


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>