Egipt

Apa marină unică oferită de Marea Roşie, soarele strălucitor, infinitul cerului albastru, cultura egipteană sunt doar câteva motive excelente de a-ţi petrece o vacanţă cu aromă orientală, în Sharm El Sheikh sau Hurghada - cele mai cunoscute stațiuni din Egipt.

Egipt este o lume absolut deosebită, cu arome orientale, cultură şi istorie unice şi una dintre cele mai ospitaliere ţări. O vacanță all inclusive în Egipt este un prilej de relaxare și de încărcare a bateriilor!

În ciuda evenimentelor socio-politice, Egipt continuă admirabil să fie pe lista vacanţelor preferate de turiştii din lumea largă. Şi pe bună dreptate, pentru că nu întâlneşti oriunde ospitalitatea egiptenilor, tradiţiile şi cultura lor sau staţiunile turistice şi resorturile de la Marea Roşie, care îţi încântă toate simţurile.

Vacanță all inclusive în Egipt

Fauna marină variată şi spectaculoasă a Mării Roşie este o sursă excelentă pentru scuba diving. Astfel, Egipt – cu ale sale staţiuni spectaculoase Sharm El Sheikh şi Hurghada – este una dintre cele mai importante destinaţii din lume pentru scuba diving.

De asemenea, o croazieră pe fluviul Nil este o altă experienţă unică, pe care o poţi trăi doar în Egipt. Se spune că Nilul împarte Universul. Fără Nil şi fără aluviunile depuse de el, în fiecare an, Egiptul nu ar fi existat…Şi nici civilizaţia antică, strălucitoare ce îi datorează Nilului divinităţile sale şi tot ce a avut ea mai frumos!

excursie pe Nil în Egipt

Nilul în preajma orașului-port Aswan

 

Iar despre cultura şi tradiţiile egiptene s-a scris istorie. Şi în acest sens, gândul îmi zboară la celebrele piramide egiptene.

Piramidele din Egiptul Antic au fost construite ca morminte pentru faraoni. În prezent ele sunt simbolul lumii egiptene şi îi fascinează pe toţi cei care vin să le viziteze şi să le exploreze.

Având în vedere că în Egipt se află cel mai mare monument de piatră de pe Terra și singura minune a lumii antice păstrate până azi, Piramida lui Keops, nu trebuie să fii un specialist în arheologie, ca să îţi dai seama de minunile de aici.

vacanță all inclusive în Egipt

Marea Piramidă din Giza, Egipt

 

Motivele pentru care egiptenii au ales să îşi construiască piramidele cu vârful ascuţit sunt de natură religioasă. Zeul egiptean al soarelui, era considerat tatăl tuturor faraonilor. Despre acesta se spune ca s-a autocreat dintr-o movilă de pământ care avea forma unei piramide, după care i-a creat și pe ceilalți zei.

Şi nu în ultimul rând, un sejur în Egipt înseamnă o vacanţă completă datorită resorturilor all inclusive, care îţi stârnesc toate simţurile şi care răspund la toate aspectele legate de o vacanţă reuşită.

 

vacanță all inclusive în Hurghada

The Grand Resort, Hurghada, Egipt

Egipt este o destinaţie all inclusive pentru toate tipurile de vacanţe: familii, cupluri, lună de miere, gaşcă de prieteni, seniori, absolut pentru toată lumea!

 

Cum ajungi în Egipt?

După o absenţă de aproape 2 ani, la începutul primăverii 2017 s-au reluat pachetele turistice în regim charter, cu zboruri directe din Bucureşti spre Sharm El Sheikh şi Hurghada. Mi-a fost dor de aceste zboruri pentru că sunt cea mai simplă şi sigură modalitate de a călători în Egipt, fără alte escale, mai ales în Cairo, unde din păcate, mişcările socio-politice încă se resimt acolo.

 

Este nevoie de viză pentru o vacanță în Egipt?

Pentru intrarea în Egipt cetățenii români au nevoie pașaport valabil 6 luni de la întoarcere și de viză de intrare, în următoarele condiţii:

  • Cu asistenţă în aeroport: 27 EUR/persoană, indiferent de vârstă (se poate achiziţiona la momentul rezervării prin intermediul agenţiilor de turism;
  • Fără asistenţă în aeroport: 25 USD/persoană, indiferent de vârstă (la sosirea pe aeroportul din Sharm El Sheikh, viza se obţine individual, de către fiecare turist în parte);
  • Fără viză: 0 EUR / persoană (pentru turiştii care nu părăsesc staţiunea Sharm El Sheikh pe toată durata sejurului).

 

Limba oficială este limba arabă. În marile orașe și în stațiunile turistice se vorbește de obicei și engleză, germană și franceză.

Moneda națională este lira egipteană (1 EUR = cca 20 LE, 1 USD = cca 17 LE)

Ora locală: Egiptul se situează pe același fus orar ca și România (CET+1). Excepție aprilie și octombrie, când este cu o oră în urmă față de România.

 

Când e bine să călătoreşti în Egipt?

Poţi alege o vacanţă în Egipt în orice perioadă a anului, mai puţin, poate, în lunile iulie şi august, când temperaturile sunt destul de ridicate. Însă, acest lucru nu este îngrijorător, căci, datorită umidităţii scăzute, aerul este mult mai uşor respirabil, faţă de staţiunile europene, în mijlocul verii. Temperatura apei în Marea Roşie coboară foarte rar sub 20 de grade, însă, aşa cum spuneam, sezonul preferat de turişti este cuprins între octombrie şi aprilie; la mijlocul sezonului, în februarie, temperatura medie a aerului ajunge la 24-26 de grade, temperaturi perfecte pentru vizitarea obiectivelor turistice sau pur şi simplu, relaxarea pe plajă. De asemenea şi de Revelion poţi avea parte de vacanţe inspirate în Egipt!

 

Vacanţă în Egipt în timpul Ramadanului

Ramadanul este a noua lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Data în care se ţine Ramadamul se schimbă în fiecare an. Însă, pentru turiştii aflaţi în Egipt în perioada Ramadanului, sejurul se desfăşoară normal. Magazinele şi restaurantele au program mai scurt, însă noaptea este în general o atmosferă festivă pentru că doar atunci musulmanii pot mânca şi bea. După încheierea Ramadanului, există multe festivităţi prin care musulmanii petrec în stil tradiţional.

Bine ai venit în lumea egipteană, unde vacanţa se va transforma într-o poveste plină de cultură, pitoresc şi aventură!

 

Ești interesat/ă de o vacanță all inclusive în Egipt?


Contactează-mă!

 

@ANCAPAVEL.RO, flicker.com, cover photo @Amy Nelsen – This work by Roaring Jellyfish Designs is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License, cruisemapper.com, redseahotels.com, sputniknews.com

Locuri din Egipt

Cauta mai multe  

Informații

Cauta mai multe  

Recomandări

Cauta mai multe  

10 locuri unde copiii pot înota cu delfinii

Am scris despre înotul cu delfinii, am recomandat această experiență prietenilor și clienților și toți s-au întors fericiți. Nici nu se putea altfel! Delfinii sunt creaturi inteligente, prietenoase și pupăcioase, alături de care te simți în siguranță. Iată 10 locuri recomandate pentru înotul cu delfinii. Anul acesta, fără să vreau, înotul cu delfinii s-a întors pe prima pagină a agendei …

Continuă să citești  

Revelion “la cald”: Dubai sau Egipt?

Ţi-ai făcut planurile de Revelion? N-am nimic împotriva Revelioanelor petrecute acasă, dar ia pune în balanţă frigul, zăpada, transportul îngreunat şi mocirla autohtone cu petrecerile cu cocktailuri şi artificii extravagante, forfota bazarurilor şi relaxarea la soare, la marginea piscinei sau mării. Pentru mine, alegerea e simplă! Iar pentru cei ca mine, care caută destinaţii „calde” pentru Revelion, există opţiuni variate, …

Continuă să citești  

Recomandări de croaziere pe Mediterană şi Oceanul Indian

Croaziera este o modalitate deosebită de călătorie, îţi deschide noi orizonturi, te împrieteneşte cu marea şi îţi oferă posibilitatea să vizitezi locuri din întreaga lume. Nu am mai vorbit demult despre un sejur pe o croazieră şi despre diversele facilităţi pe care aceasta le oferă. Am verificat disponibilitatea pentru perioada următoare şi am găsit câteva programe foarte interesante Croaziere MSC 2018 care …

Continuă să citești