Antalya

Belek, Antalya - cele mai frumoase statiuni

Rixos Premium Belek, statiuni sejur Antalya1

golf in Antalya, Belek

 

Lara – Kundu

Lara-Kundu este o regiune al cărei nume vine de la râul care o înconjoară, aflându-se la 20 minute de aeroportul Antalya. Destinată în antichitate luptelor dintre gladiatori, astăzi găzduieşte spectacole de teatru şi concerte de muzică clasică având invitaţi faimoşi din întreagă lume. De asemenea, întreaga staţiune este plină cu magazine şi bazare, cluburi şi restaurante. Referitor la cadrul natural, zona este renumită pentru plaje frumoase, privelişti exotice cu eucalipt şi palmieri, apă limpede şi albastră.

Întreaga stațiune este curată și îngrijită, Steagul Albastru pentru curățenie și respectarea mediului fiind prezent pe plajele de aici. Turiștii români nu sunt foarte numeroși în Lara – Kundu, în general.

Sporturile nautice de tot felul sunt la înemâna oricărui turist și sunt foarte căutate și atractive. Nici prețurile nu sunt piperate.

Lara Kundu, Antalya

Kemer

Staţiunea Kemer se diferenţiază de celelalte prin frumuseţea cadrului natural. Aici muntele întâlneşte marea şi împreună oferă privelişti pur pitoreşti. Kemer are două plaje, Moonlight Beach de-a lungul portului de agrement și plaja publică. Alte plaje drăguţe sunt situate la nord de Kemer în Göynük, Beldibi și Kiziltepe sau spre sud în Camyuva și Tekirova. De asemenea, Kemer găzduieşte câteva resorturi şi hoteluri la fel de frumoase şi exclusiviste precum cele din Belek.

Kemer a primit distincţia “Blue Flag”, semn că plaja şi apa sunt curate. Tot aici există marina cu multiple facilităţi pentru împătimiţii de yachting care se pot bucură de superbe croaziere în golfurile sălbatice din sudul staţiunii. La 15 km de Kemer se află Phaselis, portul care în trecut avea rol de centru comercial. Tot în apropiere se află şi Olympos, ansamblu care conţine un teatru antic şi un templu din Evul Mediu.

Kemer, Antalya

 

Side

Side este staţiunea cu plaje largi cu nisip, steag albastru și un port impresionant. Staţiunea oferă un mix armonios: privelişti naturale, latură istorică şi hoteluri all inclusive. Deşi cei mai mulţi turişti care preferă Belek sau Kemer, poate nu ştiu că Side este un oraş unic în Turcia, un adevărat muzeu în aer liber, situat la 75 km distanţă de Antalya, pe o peninsulă plată, plină de vestigii arheologice importante şi înconjurată de apele albastre ale Mediteranei. Toţi cei care vin aici rămân impresionaţi de arhitectura părţii vechi a oraşului şi mai ales de mărturiile istoriei antice atât de bine reprezentate şi conservate aici.
Printre cele mai importante vestigii se află marele Amfiteatru din perioada elenistică, Templele Române ale lui Apollo şi Artemis, porţile oraşului, muzeul şi apeductele.

Arcanus Hotel, Side, Antalya, statiuni sejur Antalya2

Side, Antalya

 

Alanya

Alanya este cea mai sudică staţiune din Antalya, situată la aproximativ 100 km de Antalya, unde plajele cu nisip fin şi resorturile all inclusive sunt nelipsite. Comparativ cu celelalte staţiuni, în Alanya se găsesc mai multe opţiuni de cazare cu buget redus, perfect pentru cei care nu au prea multe pretenţii. Iar accesul spre zona istorică a Antalyei este la îndemâna turiștilor care optează pentru Alanya. Şi în Alanya te poţi bucura de locuri pitoreşti, pentru că aici se află un vechi castel.

În partea de est a Alanyei se află oraşul-port. Aici, zona este foarte populată, cu numeroase cafenele, shop-uri și bărci de pescari.

Alanya, Turcia

Acestea au fost cele câteva rânduri pe care am vrut să le citești despre Belek, Lara – Kundu, Kemer, Side și despre Alanya, pentru a-ți face o impresia mai clară despre stațiunile din Antalya. Și desigur, pentru a ajunge la o concluzie, atunci când oscilezi între mai multe variante și nu ești sigur/ă care dintre ele este potrivită pentru gustul tău.

foto: arhivă personală, flickr.com, premiumbelek.rixos.com

 

___________________________________________

 

hoteluri resorturi all inclusive antalya

 

Ești interesat/ă de un sejur în Antalya, Turcia?


Contactează-mă!