Românii pot călători în Canada fără viză

Cetăţenii români beneficiază de posibilitatea de a călători în Canada fără viză! Iată cum!

Incepând cu 1 decembrie 2017 cetăţenii români pot călători în Canada fără viză, pentru şederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoştinţelor sau business), pe baza unui paşaport românesc valabil. Ca toate celelalte persoane scutite de vize de intrare în Canada, cetăţenii romăni care intenţionează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Procedura obţinerii eTA este simplă, durează doar câteva minute şi se realizează exclusiv online, prin completarea unui formular electronic cu datele personale ale pasagerului, pe site-ul www.Canada.ca/eTA-Romania.

Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de 5 ani (sau dupa caz, până la expirarea valabilităţii paşaportului).

 

Ponturi!

 

  • în măsura în care este posibil, îţi recomand să obţii eTA înainte de a-ţi cumpăra biletul de avion;
  • înainte de a iniţia completarea cererii pentru obţinerea eTA, asigură-te că deţii: un paşaport valabil; un card bancar de credit sau de debit: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES Visa Debit, JCB, Interac, inlcusiv carduri preplătite; adresă de e-mail valabilă;
  • taxa pentru eliberarea eTA este de 7 dolari canadieni;
  • cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să să lucreze, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

 

Mai multe informaţii referitoare la condiţiile de călătorie în Canada, le poţi găsi accesând următoarele link-uri:

www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship

www.Canada.ca/eTA-Romania

www.mae.ro/travel-conditions/3678

 


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>