Oferte speciale pentru un sejur în Iordania!

Din Bucureşti spre Iordania - Aqaba - sunt pachete complete de vacanţă, sejur 7 nopti cu zboruri charter, începând cu 24 martie 2018. Plăteşti 5 nopţi şi stai 7 nopţi!

Iordania este locul unde se află Petra, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, unde peisajele deşertului Wadi Rum nu se pot compara cu nicio altă zonă de deşert şi unde frumuseţea Mării Moarte şi a Mării Roşii, deopotrivă – te aşteaptă pentru un sejur memorabil!

În cele ce urmează vei vedea oferta pentru un sejur în Iordania, serviciile incluse și hotelurile recomandate. Dar și informațiile și sfaturile de călătorie pentru o vacanță inspirată în Iordania.

 

Din Bucureşti spre Iordania – Aqaba – sunt pachete complete de vacanţă, cu zboruri charter, începând cu 24 martie 2018!

 

Aqaba este o staţiune turistică plină de viaţă, de pe coasta de nord-est a Mării Roșii, între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică, cel mai mare oraș din Golful Aqaba și unicul oraș iordanian de pe litoral.

În Aqaba, Marea Roşie te surprinde cum doar ea ştie, cu cea mai bogată faună şi floră submarină, cu plaje frumoase, late, nisip fin, soare strălucitor, unde vremea este potrivită pentru plajă pe tot parcursul anului.

Află mai multe informaţii despre Aqaba

 

Ofertă specială pentru plecările din 24 şi 31 martie: plăteşti 5 nopţi şi stai 7 nopţi!

 

 

Recomandări de cazare în Aqaba şi oferte turistice

 

Marina Plaza Hotel by Swiss-Belhotel 4*

598 EUR/persoană

 

Grand Swiss-Belresort Tala Bay Aqaba 5*

de la 622 EUR/persoană

 

DoubleTree by Hilton Hotel Aqaba 5*

de la 645 EUR/persoană

 

Mövenpick Resort & Residences Aqaba 5*

de la 688 EUR/persoană

 

Mövenpick Resort & Spa Tala Bay Aqaba 5*

de la 710 EUR/persoană

 

Kempinski Hotel Aqaba 5*

de la 907 EUR/persoană

 

Tarifele includ:

  • 7 nopţi cazare cu demipensiune
  • Transport avion cursă charter zbor direct Bucureşti-Aqaba –Bucureşti
  • Taxe de aeroport
  • Bagaj de cală
  • Transfer aeroport/hotel/aeroport
  • Asistenţă turistică
  • Asigurare medicală şi storno
  • Viză Iordania
  • Bonus! Excursie jeep safari în deşertul Wadi Rum

 

De ce să alegi Iordania?

 

Tips & Tricks

tips ancapavel

 

Când este bine să vizitezi Iordania?

Iordania este o destinaţie ce poate fi vizitată pe tot parcursul anului, nu sunt restricţii meteorologice. Însă, dacă preferi o excursie de tip circuit, atunci perioadele martie-mai şi septembrie – octombrie au cele mai plăcute temperaturi pentru zile întregi de explorare. Iar sezonul de vară, mai-septembrie este recomandat celor care preferă vacanţe la plajă şi rezistă la temperaturi mai ridicate, ce depăşesc 30 de grade.

 

Cultură şi tradiţie

Cultura Iordaniei are la bază un amalgam de influențe estice și vestice, vechi și noi. Caracterul liberal al acestei țări a fost destul de permisiv cu imigranții, permițându-le să își păstreze o bună parte din tradițiile lor. Aproximativ 95% din populație este musulmană, dar există o minoritate creștină importantă de 5%. De asemenea, Iordania este casa beduinilor, palestinienilor, armenilor, cerchezilor și kurzilor, printre altele. Iar generația mai tânără a creat o cultură unică locală, Iordania fiind considerată capitala IT a Orientului Mijlociu şi una dintre cele mai educate şi civilizate ţări arabe. În Amman – capitala țării – se pot găsi o mulţime de cafenele, baruri, restaurante şi galerii de artă. În plus, Iordania este şi singura ţară arabă care nu prezintă pericol al securităţii.

 

Clima

Clima este uscată, verile sunt calde cu seri răcoroase. În lunca Iordaniei, 400 metri mai jos de nivelul mării, este destul de cald iarna şi foarte cald vara. Aqaba are o climă mai uscată şi mai caldă decît alte regiuni ale ţării (temperatura este mai ridicată cu 10 grade decît în Aman). Ploile își fac simțită prezența în perioada dintre noiembrie şi aprilie, mai mult în regiunea centrală şi în cea de nord, pe când perioada rece are loc în perioada decembrie – ianuarie.

Îmbrăcămintea recomandată

Ca material, bumbacul este recomandat în perioada mai – septembrie. Îmbrăcămintea mai călduroasă este necesară pentru perioada de iarnă dar şi pentru nopţile răcoroase de vară.
Să nu uităm, Iordania este o ţară musulmană, cu un caracter conservator, iar ţinuta trebuie să fie decentă.

 

Limba

Limba oficială în Iordania este araba. Limba engleză se vorbeşte foarte bine în oraşe şi în zonele turistice. Dar sunt şi ghizi turistici care vorbesc fluent limbi de circulație internațională, precum franceza, germana, rusa, italiana şi spaniola.

 

Moneda

Dinarul iordanian (JOD)
1 JOD = 1,41 USD 

 

Viza şi documente necesare pentru intrare în ţară

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în Iordania iar aceasta se poate obţine de la Ambasada Iordaniei în România, de la reprezentanţele diplomatice ale Iordaniei în străinătate, dar şi de la frontieră, inclusiv în Aeroportul Internaţional „Queen Alia” din Amman. Taxa este 68 EUR. Paşaportul trebuie să fie valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii în ţară. Nu se acceptă paşapoarte temporare!
Pont! Pentru turiştii români care călătoresc cu pachete şi grupuri turistice, taxa de viză este inclusă în tariful pachetului.

 

Sfaturi medicale

Pentru vizitarea Iordaniei nu este nevoie de un vaccin anume. În schimb, este recomandat consumul de apă îmbuteliată.

 

 

Acestea sunt principalele informații de care este bine să ții cont atunci când mergi în călătorie în Iordania și atunci când alegi să vizitezi una dintre principalele sale atracții precum Petra, Aqaba, Aman, deșertul Wadi Rum sau Marea Moartă.

Pentru mai multe informaţii despre Iordania, citeşte acest ghid: http://ancapavel.ro/destinatie/iordania/

 

Te interesează un sejur în Iordania? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>