Viena

Impresionanta reşedinţă de vară a habsburgilor de odinioară, Palatul Schonbrunn este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Din 1441 de camere ale palatului, 40 sunt deschise publicului. Turul Imperial te duce în 26 dintre acestea, inclusiv în apartamentele private ale lui Franz Josef și Sisi, în timp ce Grand Tour acoperă toate cele 40 de camere incluzând şi prețioasele interioare din secolul al XVIII-lea din vremea Mariei-Theresia. Toate aceste tururi se fac cu ajutorul unui ghid audio sau a unui ghid turistic, însoţitor.

Adresă: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien, Austria

Program: zilnic 08:00 – 18:30 sezon de vară; 08:00 – 17:30 sezon de iarnă.

Pentru a evita cozile, biletele se pot cumpăra online, combinând mai multe pachete de tururi: https://www.schoenbrunn.at/en/

Probabil nimic nu simbolizează moștenirea culturală austriacă mai mult decât Palatul Hofburgul, baza de origine a habsburgilor din anii 1273 până în 1918. Cea mai veche clădire este Schweizerhof din secolul al XIII-lea (Curtea elvețiană), numit după gărzile elvețiene care protejează incintele sale. Palatul găzduiește acum birourile președintelui austriac și o serie de muzee.

Contact: http://www.hofburg-wien.at/

foto: flickr.com

 Gloria încoronată a ansamblului arhitectural din secolul al XIX-lea, primăria neogotică din Viena, Rathaus, este cea mai importantă clădire laică în stil neogotic din Viena. Josefina Lanner și Johann Strauss I, părinți ai valsului vienez, sunt aici, imortalizați în bronz.

foto: flickr.com

Vizitele însoţite de ghizi se desfăşoară în zilele de luni, miercuri şi vineri, la orele 13. În general, nu este nevoie de programare în prealabil. Se oferă gratuit ghiduri audio în limbile engleză, franceză, italiană şi spaniolă, cu condiţia prezentării unui act de identitate. De sărbătorile legale sau în zilele cu şedinţe, dar şi cu ocazia evenimentelor de mare anvergură, nu sunt permise vizitele.

În fiecare an, la început de decembrie, Rathaus găzduieşte Piaţa de Crăciun, despre care se spune că este cea mai populară piaţă de Crăciun din Europa, unde aroma prăjiturilor specifice şi punch-ul fierbinte răspândesc atmosfera de sărbătoare.


Contactează-mă!