Viena

Prater, distracţie şi adrenalină

Prater este cel mai mare parc de distracţii din Viena, o “lume” modernă a distracţiei şi aventurii, în care poţi încerca peste 250 de locuri atractive – printre care şi Roata Uriaşă (Riesenrad), un carusel cu lanţuri înalt de 117 metri şi un roller coaster interior.

Cea mai cunoscută atracţie din Parcul Prater este Roata uriaşă vieneză, care se înalţă în văzduhuri încă din 1897. În 2008 a fost reamenajată „Piaţa roţii uriaşe”. Acum această zonă de acces spre Wurstelprater (zona de amuzament a Parcului Prater) aminteşte cu nostalgie de Praterul anului 1900. Principala atracţie este Madame Tussauds (Muzeul Figurilor de Ceară), unde vizitatorii se pot întâlni cu figuri ilustre din întreaga lume: de la Arnold Schwarzenegger la Falco, de la Împărăteasa Elizabeta şi Gustav Klimt la Robbie Williams şi Nicole Kidman. „Fly Board“ îţi oferă un zbor special deasupra Vienei: animaţia zborului porneşte din sistemul de canalizare şi vă poartă prin străduţele înguste ale centrului oraşului. În cinematograful 5D, are loc o călătorie virtuală rapidă cu o ricşă deasupra Marelui Zid Chinezesc.

Dacă preferi un ritm mai rapid, Parcul Prater este răsfăţul suprem: Turbo Boost şi Bungee Jump, scaunul cu propulsie, Skyfall şi Space-Shot oferă senzaţii extreme de extaz al vitezei. Iar caruselul cu lanţuri cu o înălţime de 117 m, Turnul Praterului, Praterturm îşi roteşte pasagerii prin aer, cu o viteză de 60 km/h şi oferă o panoramă de vis asupra citadelei. Pentru cei mici, s-a deschis Eisberg-ul – o călătorie interactivă printre urşi polari, pinguini şi alte animale polare. Caracatiţa sălbatică îi catapultează pe „pasageri” la 18 m înălţime, pe când Mamba neagră îi învârte pe pasageri cu o viteză de 80 km/h prin aer. În trenuleţul fantomelor “Hotel Psycho“, senzaţiile tari sunt garantate. Şocul de adrenalină vă este oferit, prin excelenţă, în Darkride Insider, un rollercoaster de interior. Iar în zilele fierbinţi vă puteţi răcori pe toboganul acvatic Aqua Gaudi.

Prater este deschis non stop, şi poţi intra fără să te coste nimic. Orarul de funcţionare diferă însă de la atracţie la atracţie, întrucât sunt operate individual de diferite companii.

Preţurile variază de asemenea, de la atracţie la atracţie. Poţi cumpăra biletul Commutation Ticket, costă 39 de euro şi poţi folosi toatr atracţiile din Prater, timp de 2 ore.