Praga

Informații utile

Praga este un oraș cu foarte multe obiective turistice și atracții de tot felul. Pe lângă turiștii din întreaga lume, turiștii români au început de câțiva ani buni să acorde și ei interes acestei capitale europene, alegând să călătorească fie cu avionul, fie cu mașina.

Praga este un oraș curat în general, cu locuitori care își văd de ritmul vieții lor cotidiene dar care, de regulă, nu vorbesc engleză sau franceză. Este unul dintre principalele motive pentru care este bine să fii cât de cât documentat despre destinație, înainte de a ajunge acolo.

Mai ales că, dintre cei care vorbesc limbi de circulație europeană, sunt cei din turismul local, despre care poate că ai mai auzit că din dorința de a câștiga câțiva euro sau coroane în plus, măresc adesea notele de plată nejustificat sau oferă informații selective, în mod tendențios.

Dacă vei călători cu mașina, este bine de știut că în drumul tău spre Praga vei fi obligat să îți achiziționezi o vignetă care costă aproximativ 15 EUR, vignetă care se poate găsi în punctele special amenajate pe marginea drumului sau în benzinării. Tot la aceste gherete amenajate ți se va oferi posibilitatea de exchange, adică să schimbi din EUR în CZK (coroane cehe), însă nu îți recomand acest lucru, decât dacă ai nevoie urgentă de coroane. Cursul valutar propus aici este unul nefavorabil turistului, așadar poți opta pentru a merge la o casă de schimb din oraș sau dacă aterizezi pe aeroportul Vaclav Havel, ATM-urile de acolo îți pot fi de folos.

Mai este bine de știut, dacă vei circula cu mașina prin Praga, că locurile de parcare nu reprezintă un punct forte al Pragăi. Nu doar că nu sunt foarte accesibile sau numeroase ci trebuie să reții că dacă parchezi pe un loc de parcare adresat locatarilor sau nu achiți acel loc de parcare în locurile amenajate pentru plata acestora, mașina îți va fi ridicată.

Se întamplă adesea ca turiștii să nu cunoască acest lucru iar recuperarea mașinii te poate costa chiar și câteva sute de euro, în funcție de durată. Deci, bine de știut!

Tot pentru conducătorii auto, este de reținut că vei vedea poliție în trafic, radare amplasate în zone în care ești tentat să calci accelerația. Pe scurt, asemănător cu ce se întâmplă în România. Deci, fiți prudenți pe străzile Pragăi dar și pe șoselele de centură, artere și autostrăzi.

Zboruri București – Praga

În primul rând, trebuie să știi că nu există zboruri low cost din România spre Praga. În schimb, companiile TAROM și Czech Airlines sunt cele care oferă zborurile cele mai regulate din București spre Praga, la tarife accesibile, adesea.

Atunci când vorbim de bilete de avion, trebuie întotdeauna să ținem seama că este bine să le rezervăm cât mai din timp. Cu cât perioada de călătorie se apropie, cu atât probabilitatea ca zborurile să se scumpească este mai mare. Asta dacă nu prinzi vreo reducere pe nepusă masă.

Prețul estimativ al unei călătorii cu avionul este de 150 EUR/persoană, dus-întors, bagaj de cală de 23 kg inclus + 10 kg bagaj de cabină.

 

De la aeroport la hotel

În Praga, vei ateriza pe aeroportul Vaclav Havel (Ruzyne).

De aici, până în centrul Pragăi sunt 18 km care se parcurg în aproximativ 30 minute.

 

De la aeroport, poți merge până într-unul din punctele cheie din Praga cu autobuzul sau cu taxiul. Cu trenul sau cu metroul nu poți circula direct de la aeroport sau spre aeroport. Taxiul te va costa aproximativ 25 EUR, deci dacă sunteți două sau trei persoane, deja această opțiune devine foarte avantajoasă.

 

Alte informații poți găsi aici -> http://www.prg.aero/en/parking-transport/transport/public-transit/


Contactează-mă!

 

@ pragueairport.co.uk/ro/, czechtourism.com, clarion-hotels.cz, shutterstock.com