Praga

Podul Carol (Charles Bridge)

Imaginea frumoasei Praga este, fără îndoială, asociată cu podurile sale pedestre care traversează Vltava. În special, pe înserat, priveliștea devine una deosebită. Podul Carol este cel mai cunoscut dintre acestea și marchează drumul principal dintre două puncte turistice importante ale capitalei: Castelul din Praga și Centrul Vechi.

Despre Podul Carol (Charles Bridge)

Construcția sa a început în anul 1357 sub comanda Regelui Charles al IV-lea, fiind creația cunoscutului arhitect Peter Parler și a fost denumit, inițial “Podul de Piatră” (The Stone Bridge).

Arhitectura sa are la bază stilul gotic și numeroase statui în stil baroc care pot fi admirate de-a lungul său și există trei turnuri care îl alcătuiesc. De-a lungul anilor, renumitul pod a suferit unele reparații, datorită unor evenimente istorice care nu au lăsat Praga neatinsă.

 

Turnurile Podului Carol

Atât construcția podului în sine cât și a turnurilor reprezintă creația arhitecturală a lui Peter Parler.

În cele două turnuri din fiecare capăt al Podului se poate urca, fiind un bun prilej pentru o vedere de ansamblu a frumoasei capitalei și – bineînțeles – pentru o serie de fotografii reușite.

Statuile Podului

Parcugând cei 621 m ai Podului Charles, vei putea admira și fotografia statuile de pe balustradele sale, încă păstrate într-o stare bună, în ciuda celor aproximativ 350 de ani trecuți de la crearea lor. Acestea înfățișează sfinți de însemnătate ai vremii respective iar la crearea lor au participat nume importante din lumea sculpturii, ca Matthias Braun sau Jan Brokoff.

În prezent, toate statuile expuse sunt copii ale creațiilor originiale, acestea din urmă putând fi văzute la Lapidarium.

Bine de știut!

Aproape la orice oră, Podul este plin de turiști din întreaga lume, datorită faptului că reprezintă un obiectiv turistic important, în sine, dar și datorită faptului că reprezintă calea pietonală principală spre Centrul Vechi al Orașului sau dinspre centru spre Castelul din Praga.

Așa că dacă vrei să eviți aglomerația, opțiunea ta ar fi să te prindă fie cât mai de dimineață, în jurul orei 7, fie noaptea, după ora 12.

@welcometoprague.eu, myczechrepublic,com, wikipedia.com, nilleguide.com


Contactează-mă!