De ce este Sri Lanka destinaţie de top din întreaga lume?

National Geographic a clasat Sri Lanka printre primele 5 destinaţii exotice de top din întreaga lume!

Interesant, nu? Şi nu este nici foarte greu, nici foarte scump să ajungi în Sri Lanka. Iar vacanţele pot fi petrecute oricând aici, pentru că Sri Lanka este o destinaţie ce poate fi vizitată pe toată perioada anului. În general, martie şi aprilie sunt lunile cu cele mai puţine precipitaţii, iar din iunie şi până în septembrie sunt cele mai mari temperaturi.

Îţi prezint câteva imagini, primite de la turiştii mei (două familii din Rm.Vâlcea) din vacanţa lor în Sri Lanka, din septembrie 2016. S-au întors cu experienţe inedite şi au simţit cu adevărat “gustul” unei vacanţe exotice.

 

vacanță Sri Lanka

vacanță Sri Lanka

vacanță Sri Lanka

vacanță Sri Lanka

vacanță Sri Lanka

vacanță Sri Lanka

vacanță Sri Lanka

 


Contactează-mă!

De ce este Sri Lanka una dintre cele mai căutate destinaţii exotice?

Pentru că aici trăieşti vacanţa perfect exotică şi te bucuri de diversitatea peisajelor, de plaje cu nisip fin (1340 km de plaje late), ospitalitate şi deliciile bucătăriei locale.

 

vacanță Sri Lanka

 

Mai poţi face vizite la cele mai frumoase temple, fortăreţe şi sit-uri arheologice, tratamente Ayurveda, aici, în ţara cu cea mai veche tradiţie în medicina veche indiană. Te mai poţi bucura de Jungle Safari şi practicarea diferitelor sporturi de apă. Poţi face cumpărături, mai ales ceva ce nu găseşti oriunde, cum ar fi suvenir-uri şi bijuterii autentice, confecţionate în atelierele cu o îndelungată tradiţie în meşteşugul prelucrării metalelor şi pietrelor preţioase.

De asemenea, oamenii calzi şi primitori, vieţile lor simple şi spiritul de a trăi fiecare moment, în ritmul propriu reprezintă o altă calitate pe care o vei simţi în Sri Lanka.

 

sejur exotic Sri Lanka

sejur exotic Sri Lanka

sejur exotic Sri Lanka

sejur exotic Sri Lanka

 

Ce mai poţi vizita?

Templul Dintelui Sacru, unul dintre locurile importante de pelerinaj din lumea budistă. Aici se păstrează dintele lui Budha adus în Sri Lanka de prinţesa Orissan in secolul IV.

 

vacanță exotică Sri Lanka

 

Orfelinatul elefanţilor din Pinnawala. Renumit în întreaga lume pentru cea mai mare turmă de elefanţi in captivitate, sunt ingrijiţi aici 88 de elefanţi, pe o suprafata de 10 hectare. Astfel, poţi observa viaţa de zi cu zi a elefanţilor, cum sunt hrăniti puii de elefant, îngrijiti, cum fac baie pe malul râului Ma Oya… este o excursie care te va impresiona cu siguranţă!


Contactează-mă!

 

vacanță exotică Sri Lanka

 

 

vacanță exotică Sri Lanka

 

Colombo, capitala – este un oraş cosmopolit ce imbină clădirile moderne, tip zgârie-nori, cu cele coloniale şi ruinele din perioada când s-a aflat pe rând sub ocupaţie portugheză, olandeză şi britanică.

Primăria din Colombo – denumită şi “Casa Albă”

 

vacanță exotică Sri Lanka

 

Templul hindus din Colombo – unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sri Lanka

vacanță exotică Sri Lanka

 

World Trade Center – cele mai înalte clădiri din Sri Lanka, denumite şi Turnurile Gemene.

 

vacanță exotică Sri Lanka

 


Contactează-mă!

Sri Lanka şi-a câştigat faima în întreaga lume mai ales datorită ceaiurilor sale, care se exportă în multe ţări. Srilankezii beau o infuzie din frunzele de ceai, amestecată cu lapte şi cu zahăr. Puteţi gusta sucul de lămâie proaspăt stors, dar cereţi ca la diluarea lui să fie folosită apă minerală sau sifon, în locul apei de la robinet. O băutură foarte apreciată de localnici este toddy, un fel de must preparat din cocotieri, cu totul natural. Din toddy se produce, prin fermentare, un alcool extrem de tare, numit arak, de diverse tipuri şi de o calitate variabilă. Arak se foloseşte mai ales ca ingredient la prepararea cocktailurilor.

 

vacanță exotică Sri Lanka

vacanță exotică Sri Lanka

vacanță exotică Sri Lanka

 

Spuneam la început că Sri Lanka este cunoscută ca iniţiatoarea medicinii tradiţionale Ayurveda. Încă din timpuri străvechi, tratamentele Ayurveda împrospătau nu doar mintea şi corpul, ci şi sufletul. Acest lucru se datorează, frumuseţii naturii şi brizei oceanice ce conferă aerului de aici puritate. Programele ayurvedice constau dintr-o serie de tratamente pe bază de plante, diferite tipuri de băi şi masaje, îmbinate cu tehnicile de curăţare şi revitalizare, cum ar fi yoga, meditaţia şi dietele special vegane.

Majoritatea resorturilor au spa-uri, cele de pe coasta de vest în principal, care, pe lângă tehnicile Ayurvedice, oferă şi alte tipuri de tratamente, precum masaje thailandeze, hidroterapie, băi de plante, reflexoterapie şi tratamente de înfrumusetare. Pentru doritorii de hrană spirituală, există centre de yoga şi meditaţie pe întreg cuprinsul insulei.

De exemplu, resorturile Royal Palms Beach şi Eden Spa au centre Spa Ayurveda. Am menţionat aceste resorturi pentru că au un raport foarte bun calitate/preţ.

Tarifele pachetelor turistice pentru Sri Lanka sunt printre cele mai accesibile din categoria destinaţii exotice. Poţi găsi o opţiune bună la aproximativ 900 eur/persoană/pachet, cu plecare din Bucureşti.

Caută ofertă de vacanță în Sri Lanka!

 

vacanță exotică Sri Lanka

vacanță exotică Sri Lanka

vacanță exotică Sri Lanka

19484295

 

Ești interesat/ă de o ofertă de vacanță în Sri Lanka?


Contactează-mă!

@flickr.com, cocktailholidays.ro, paveltravel.ro, brownhotels.com, royal-palms-beach-hotel-kalutara-sri-lanka.ro.ww.lk

 

Tururi, activități și experiențe locale din Sri Lanka:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>