Algarve – destinaţie de top şi în 2017!

Algarve, această destinație portugheză, care îți dă senzaţia că vara durează la infinit, a fost desemnată de World Travel Awards, supranumite și Oscarurile Turismului,  cea mai bună destinație pentru plajă – din Europa – în 2015 şi 2016.

În 2016 s-au lansat în România, primele pachete complete de vacanţă pentru Algarve, în regim charter, cu zbor direct, din Bucureşti. Destinaţia a fost aleasă şi apreciată de mulţi turişti români, astfel că pachetele pentru Algarve vor continua şi în 2017!

Iată câteva imagini pe care le-am primit de la turiştii mei:

 

IMG_6866

IMG_6867

IMG_6870

IMG_6871

IMG_6872

IMG_6874

IMG_6876

IMG_6879

IMG_6880

IMG_6881

 

Ce oferă Algarve turiștilor?

Este cea mai sudică regiune a Portugaliei, iar aici soarele strălucește din plin tot timpului anului și vremea e numai bună de plajă și baie în ocean, timp de 6 luni pe an.

Lagune, golfuri idilice, peșteri, faleze spectaculoase, sunt câteva din elementele cheie pe care Algarve le oferă turiștilor săi. Este un loc ideal pentru toți cei care preferă o vacanță activă, îmbinată cu un sejur la plajă.

 

 

Algarve a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din Portugalia, datorită unui aflux sporit de oameni dornici să experimenteze o destinație portugheză, astfel că populația se dublează în sezonul de vară.

 

Care sunt principalele atracții?

 

Vilamoura, este cea mai populară stațiune, unde poți îmbina armonios un sejur de relaxare pe plajele certificate “Blue Flag” – Praia da Marina și Praia da Falésia – cu un sejur activ, de plimbare și descoperire a zonei. Plus că aici găsești cele mai exclusiviste magazine, cafenele și restaurante – motiv pentru care multe personalități locale și internaționale vin aici.

Celebrul fotbalist Luis Figo – deține cafeneaua Café Sete, iar fanii lui vin aici pentru a-i admira imaginile și trofeele, amplasate în cafenea.

 

IMG_6868

 

Însă nu te gândi că numai astfel de locații exclusiviste găsești aici. Din contră, sunt și cafenele și restaurante pentru toate buzunarele.

Alte caracteristici: golful este activitatea principală a zonei, astfel că, sunt amenajate 6 terenuri, proiectate la standarde de campionat.

 

 

Iar portul Marina Vilamoura este fascinant! Desemnat Portul Anului în 2015, poți admira ambarcațiunile de lux și întreaga priveliște demnă de toată admirația!

 

 

Albufeira este o altă o locație încântătoare! Inițial a fost un simplu sătuc portughez, ce a început să se dezvolte treptat, astfel că în prezent sunt peste 100 hoteluri de lanț internațional. Găsești aici același stil tradițional – vechiul oraș, împinzit de terase cochete și plajele aurii, Praia dos Pescadores și Praia do Túnel.

 

3229611150_9a2b498e33_z

 

Praia da Rocha este cea mai îndrăgită de tineri, oferă multe posibilități pentru practicarea sporturilor nautice, inclusiv scufundări pentru începători și profesioniști. Are o alee de lemn pe toată întinderea plajei, cu multe cafenele și restaurante în spatele ei, ușurând astfel, accesul la toate facilitățile zonei. Este, deci, un loc minunat să “guști” din traiul local.

 

5378022936_5ac3d15c63_b

 

Alvor este tot un fost sat pescăresc care s-a transformat în stațiune turistică, îți oferă plajă lungă cu nisip, stânci roșiatice care fac spectacol la întâlnirea cu oceanul, dar și culmi pe care poți să urci și să admiri peisajul cu totul deosebit!
In Alvor există un estuar imens, despărțit de ocean printr-o fâșie de pământ. Zona este perfectă pentru kitesurf sau windsurf, datorita vântului care bate zilnic pe perioada verii.

 

9738725211_48ff5eb257_z

 

Un alt loc special, pentru cei ce vor să calce pe tărâmuri mistice, este orașul Sagres, cunoscut din timpuri vechi ca fiind capătul lumii, unde te poți plimba și poți lua contact cu oceanul într-un mod foarte personal și intim. Pentru a păstra aceeași notă de aventură, poți lua urma cărărilor de pe lângă satele Silves și Monchique, unde peisajul a rămas nealterat încă de pe vremea ocupației maure.

 

14076668721_7dac18bfe6_h

3614345753_a32a543069_b

 

foto: Artist’s House – opera unui artist local din Sagres

 

21626838683_6600a4782b_c

3679713606_a8f0ba9da8_b

2401084308_0d9d46dc09_z

 

Pont: vizitează Podul şi Castelul Medieval din Silves, pentru a intra cât mai mult în atmosfera tradiţională portugheză.

 

 

Să nu uităm nici de Faro – capitala Algarve – care nu trebuie trecută cu vederea, doar pentru că este un punct de intrare în sudul Portugaliei, unde este și aeroportul principal al regiunii. Faro oferă o ambianță liniștită și un farmec tradițional. Iar cel mai important este că, la aprox 20 km se află Parcul Natural Ria Formosa – o frumuseţe naturală, ce se întinde pe o suprafaţă de 18.000 hectare. Găseşti aici lagune, ce îşi schimbă forma constant din cauza curenţilor oceanici şi multe alte frumuseţi naturale pe care te las pe tine să le descoperi.

imagine din Faro

 

De asemenea, pentru a explora mai ușor zona Algarve, îți recomand excursiile opționale pe care le poți rezerva de la reprezentantul grupului ce îți oferă asistență turistică, în limba română, pe întreaga perioadă a sejurului (despre pachetele turistice pe Algarve – imediat, în rândurile următoare).

De exemplu, îți recomand excursia opțională de jumătate de zi pentru a explora zona Algarve. Astfel vei vizita frumosul oraș Lagos, oraș legat de descoperirile portugheze, renumit prin vechea piață de sclavi, prima din Europa. Poți admira statuia lui Henric Navigatorul, biserica aurită St. Anton, fortăreața și orașul vechi. Se continuă drumul spre cel mai sud-vestic punct al Europei, denumit și „Capatul lumii”, Capul Sao Vincente, despre care îți vorbeam la început.  Aici poți capta imagini fantastice ale coastei și Oceanului Atlantic și ale celui mai puternic far din Europa. Se trece prin Baleeira- port pescăresc și Fortaleza de Sagres – școala de navigație a lui Henric Navigatorul. Tariful unei astfel de excursii costă aprox 32 EUR/persoană.

 

imagine din Lagos

Fortaleza de Sagres

Capul Sao Vincente

 

 

Bucătăria locală – îmbinare perfectă între bucătăria portugheză tradițional – marinărească și cea mediteraneană

Cataplana Algarvia  este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare locale, un “ghiveci” înăbușit într-o oală dublă, cu puțin ulei de măsline, diferite feluri de pește și fructe de mare, legume și condimente, stropite cu vin alb și coniac. Yaaamii!

 shutterstock_167996690

 

Care sunt pachetele de vacanță cu destinația Algarve?

Pentru vara 2017 s-au lansat pachetele charter avion, cu plecare din București. Iar toate pachetele includ reduceri early booking importante.

Este un mare avantaj pentru toți turiștii români, mai ales pentru cei care aveau în plan să își petreacă vacanța de vară undeva în Portugalia. Și când spun avantaj, mă refer la faptul că acest pachet include toate serviciile turistice necesare unui turist pentru a-i facilita călătoria și sejurul:

  • zborul este direct, pe ruta București – Faro – București, operat de Blue Air
  • perioada operării este 12 iunie – 18 septembrie 2017
  • ai incluse bagajele de cală și taxele de aeroport
  • toate hotelurile și serviciile acestora sunt verificate de oameni de specialitate
  • ți se oferă transfer aeroport-hotel-aeroport
  • ai asistență turistică pe toată perioada vacanței
  • asigurările medicale și storno sunt incluse în pachet.

 

Aici găsesti oferta de vară 2017 pentru destinația Algarve

 

@cocktailholidays.ro, drumbunweb.ro, mydestination.com, flickr.com, visitalgarve.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>