Escapade romantice de Valentine’s Day

Deși este o sărbătoare împrumutată de la americani, Valentine's Day este un prilej de a ne bucura de compania celuilalt, de a descoperi noi locuri şi obiceiuri. Să vedem în ce vacanță ai putea merge cu ocazia Valentine's Day!

Din ce în ce mai mulți țin cont de ziua de 14 februarie și se gândesc cum să petreacă această zi, într-o atmosferă cât mai plăcută şi romantică. Motivele pentru care ne simţim atraşi de o anumită destinaţie, sunt diverse, pentru fiecare dintre noi. Unii aleg sudul Franţei pentru o cină reuşită, alături de un pahar de vin Chateaux Margaux, alţii optează pentru o escapadă într-o regiune istorică, precum Andaluzia sau, bineînţeles, pentru o plimbare cu gondola pe canalele Veneţiei. 

 

Iată un top propus de mine, cu cele mai romantice destinații din Europa:

 

Brugge, Belgia

Acest orăşel medieval din inima Flandrei, liniștit, cu multe parcuri și canale romantice ca cele din Veneția, cu un centru istoric deosebit, ți-l recomand cu încredere, mai ales pentru o escapadă romantică. Plus că ciocolata e la ea acasă, astfel ai ocazia să-ți răsfeți persoana iubită cu toate felurile de ciocolată veritabilă.

vacanta la Brugges de Valentine's Day

vacanta la Brugges de Valentine's Day

vacanta la Brugges de Valentine's Day

 

 

Marsilia

Din topul celor mai deosebite şi romantice oraşe, Marsilia nu ar putea lipsi, nicicând. Este cel mai vechi oraş francez, fondat în urmă cu 2600 de ani şi al doilea oraş ca mărime, din Franţa.

vacanta la Marsilia de Valentine's Day

vacanta la Marsilia de Valentine's Day

vacanta la Marsilia de Valentine's Day

vacanta la Marsilia de Valentine's Day

 

Cu o istorie impresionantă şi cu peisaje impresionante, superba aşezare din sudul Franţei poate însemna cadrul ideal pentru o escapadă în doi. Clima este plăcută pe întreg parcursul anului, acesta fiind încă un motiv pentru care Marsilia merită vizitată, oricând. Să nu mai vorbim despre bucătăria franţuzească sau despre vinurile de calitate… 🙂

 

Florenţa, Italia

Unde alege să călătorească romanticul „incurabil”, de regulă? În Italia, desigur. Toscana este cea mai romantică destinaţie, recunoscută la nivel mondial. Iar Florenţa este denumită “Perla Toscanei”. Nu degeaba s-au realizat aici cele mai romantice filme, precum Under the tuscan sun, A room with a view sau The English Patient.

vacanta la Florenta de Valentine's Day

vacanta la Florenta de Valentine's Day

 

 

Giethoorn, Olanda

Cred că puțini au auzit de acest orășel olandez, situat la aprox 100 km de Amsterdam. Dar când îl vei descoperi, vei simți că ai adus un farmec aparte vacanței tale.

Recomandarea mea este să îmbini vizitarea acestui orășel cu un city break la Amsterdam, pentru că este cea mai simplă și ieftină modalitate de călătorie până aici, la Giethoorn. Drumul din Amsterdam e destul de rapid , aproximativ o oră, cu mașina. Însă se poate ajunge și cu trenul sau cu autobuzul.

Raluca, o cunoștință dragă mie și o iubitoare de vacanțe inedite, a fost foarte încântată să descopere această locație, despre care spune că este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a vizitat:

“Ajunși în acest sătuc pitoresc, am rămas efectiv fascinați , un loc desprins din rai … Am lăsat mașina într-o parcare, la marginea satului, deoarece singurele căi de parcurgere sunt bărcile sau mersul pe jos.  Am inchiriat o barcă și am început călătoria într-un cadru de vis , un loc feeric … O călătorie acompaniată de sunetul vrăbiuțelor, într-o liniște perfectă …De-o parte și de cealaltă a canalelor sunt case de poveste, cu acoperiș de stuf, cu o mulțime de flori multicolore la ferestre și în grădini, aflate pe un perfect gazon verde …Cam la 20 de minute de mers cu barca se ajunge în spatele caselor, într-o deltă unde ești doar tu și natura . Cum am spus , se poate merge și pe jos , sunt multe poduri de lemn îmbrăcate în flori care fac trecerea intre canale.”

 

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

 

 

Sevilla

Unele oraşe sunt recunoscute pentru istorie, altele pentru frumuseţea de ansamblu şi foarte puţine pentru personalitatea proprie, cosmopolitană. Ei bine, trebuie să ştii că Sevilla le are pe toate acestea.

Şi o spun răspicat 🙂

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

vacanta la Giethoorn de Valentine's Day

 

Primele aşezări andaluze datează în urmă cu 3000 de ani. Sevilla este un oraş al feeling-ului şi al descoperirii neîncetate. Decorul flamboaiant îţi va stârni dorinţa de a-i cunoaşte, îndeaproape, tot ce are de oferit. Alcazar, Museo del Baile Flamenco, Catedrala şi Giralda sunt doar câteva din obiectivele din prima parte a micului vostru sejur, pe care să nu le rataţi.

Iar referitor la pachetele turistice și tarife, îți recomand să optezi pentru un sejur de minim 5 nopți, cu zbor direct până în Malaga, pentru că zborurile până în Sevilla sunt complicate, cu escale. Apoi poți închiria mașină sau poți călători cu autobuzul până în Sevilla. Sunt aprox 200 km distanță. 

 

Paris

 

Parisul, de Valentine’ s Day, cred că este prima variantă la care te gândești! Știm cu toții că atmosfera pariziană oferă îndrăgostiților momente speciale, pentru a celebra iubirea așa cum se petrece ea, într-un fel firesc, întâmplător şi pur. Fie, alegi o plimbare cu persoana iubită pe malurile Senei, fie împarți o înghețată Bertillon pe Insula St Louis sau vă sărutați în fața Bazilicii Sacré Coeur și faceți fotografii romantice la Turnul Eiffel noaptea, toți îndrăgostiții se pot pierde în atmosfera pariziană, care a inspirat secole de romane, poezie și film.

 

 

 

Roma

„ROMAntismul” este la cote înalte pe fiecare metru pătrat al superbei Cetăţi Eterne. Indiferent în ce punct al oraşului ai ateriza, vei descoperi o atmosferă misterioasă, caldă, plină de farmec şi numeroase monumente istorice împrejur. Roma are mai multe monumente istorice şi obiective culturale decât Atena, Istanbul, Londra sau New York, în cazul în care te întrebai pe unde s-ar plasa din acest punct de vedere.

Roma este alegerea perfectă pentru câteva zile şi nopţi romantice, în care vei trăi o frumoasă poveste fermecătoare, exclamând „Quanto sei bella Roma!”

Vezi aici cele mai romantice locuri din Roma

 

vacanta la Roma de Valentine's Day

vacanta la Roma de Valentine's Day

vacanta la Roma de Valentine's Day

 

 

Praga

 

Legenda spune că îndrăgostiții care își dau întâlnire la statuia poetului romantic Karel Hynek Mácha, se vor iubi toată viața, iar sărutul va dura pentru totdeauna.

În plus, Praga are multe de oferit îndrăgostiților. Kampa din Praga, un pod mic, unde îndrăgostiții atârnă lacăte pe balustrade ca un semn al dragostei veșnice. Iar o plimbare pe Podul Charles te face să simţi că timpul stă în loc!

 

vacanta la Roma de Valentine's Day

 

vacanta la Roma de Valentine's Day

 

O altă “esență” a romantismului praghez  o găsiți în zona “New World”, nu departe de Loretánské náměstí. Plimbați-vă printre casele colorate cu jardiniere pline de flori. Aici, artiștii locali au ales această locație tradițională pentru studiourile lor.

 

 

Veneția

Veneţia a devenit atât de cunoscută, încât pare că doar trebuie să ne amintim câteva lucruri despre ea. Cărţi, picturi, filme şi multe alte creaţii de artă au invocat Veneţia de-a lungul timpului. Tabloul pitoresc al canalelor înguste, al clădirilor vechi sau al Pieţei San Marco ne-au trimis – cel puţin cu gândul – spre Veneţia, de foarte multe ori. Cu aproximativ 10 milioane de turişti, anual, oraşul canalelor îşi transmite frumuseţea prin şi mai multe milioane de fotografii şi articole. Iar dacă aglomeraţia nu este un impediment prea mare pentru voi, poate fi o opţiune pe care să o luaţi în calcul.

 

vacanta la Venetia de Valentine's Day

 

 

 

 

All we need is love!

photo credits: @blog.myczechrepublic.com, prague.com, theaa.ie, yachtbooker.com, flickr.com, cornichon.com, wienerin.at, coworking-merignac.com, spainattractions.es, travelnoire.com, tourist-destinations.net, travelaway.me, annalinea.hr, viaggi.corriere.it, tuku.cn, https://www.pinterest.com/pin/510666045223442102/, https://www.zastavki.com/eng/World/Italy/wallpaper-21068-18.htm, m.id.mobogenie.com

 

Ești interesat de o vacanță de Valentine’s Day?


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>