Creta, destinaţia perfectă pentru vacanţa de Paşte – impresii de la turişti

Recent am primit feedback din partea unor turiști pe care i-am ajutat să îşi organizeze vacanţa în Creta, de Paște. Nu te îndoiai, probabil, că aceasta ar fi o alegere inspirată pentru orice tip de vacanță de vară. Dar acum ai dovada că e destinația perfectă și pentru sărbătorile pascale!

Impresiile din vacanțele turiștilor mei sunt foarte utile pentru toți cititorii blogului. Ele îți oferă informații și sugestii de vacanță autentice, de la fața locului, astfel încât îți poți face o părere clară despre hotelurile sau despre destinațiile de vacanță respective. Mai mult decât atât, pe blogul ANCAPAVEL.RO îmi doresc să ofer inspirație de vacanță atât prin intermediul clienților mei, cât și prin experiențele mele de călătorie, astfel încât, fiecare să își culeagă informațiile pe care le consideră utile.

Iată câteva impresii despre o vacanță în Creta, frumoasa insulă din Grecia

 

Grecia e un loc foarte nimerit pentru o vacanță de Paște: sunt ”frații” noștri într-ale ortodoxiei, au tradiții vechi și știu să sărbătorească într-un spirit foarte apropiat de al nostru.

 

Creta, însă, e și mai inspirată ca destinație. Ai ocazia nu doar să sărbătorești, ci și să înțelegi tradițiile cretane foarte specifice. Cretanii, de fapt, se consideră o ramură foarte aparte a grecilor – și sunt cu adevărat speciali. Sunt și mai ospitalieri, și mai preocupați de tradiție, de istorie, de nuanțe.

 

 

Tradițiile de Paște

Turiștii mei au participat la o seară de Paște într-un sat cât se poate de autentic cretan. Așa au putut vedea cum se sărbătorește Ajunul: cu muzică folclorică de prin părțile locului, cu dansuri tradiționale din întreaga Grecie și cu mâncare specifică. Preparatele lor de Paști seamănă foarte bine cu ale noastre – și nu e de mirare, pentru că românii au împrumutat multe de la greci și turci de-a lungul secolelor. Apoi, așa cum spune tradiția și la noi, toată lumea a mers la biserica din zonă, unde au asistat la slujbă și au luat lumină.

 

Cazare

Le-am propus hotelul Creta Maris Beach si nu întâmplător: are 5* și oferă servicii premium, dar, în acelaşi timp, își păstrează linia arhitecturală și ospitalitatea cretane.

În plus, e un hotel cu spații generoase, cu grădini și terase, parc acvatic, plajă, spa, fitness, restaurante și cam tot ce ți-ai putea dori. Cazarea e în apartamente sau vile/bungalow cu camere spațioase și extrem de confortabile. Vilele au și bucătării, living room etc., dar și camerele simple sunt concepute pentru familii care caută relaxare fără compromisuri.

 

Hotel Creta Maris Beach 5* - Grecia

Hotel Creta Maris Beach 5* – vedere din bungalow
foto @cretamaris.gr

 

În plus, hotelul are un program special și foarte bine organizat de Paște, cu muzică și bucate tradiționale: miei la proțap pe plajă, diverse preparate din miel, ouă roșii. Dar, dacă ai chef și de altceva mai puțin tradițional, ai de unde alege: fructe de mare, porc cu un sos barbeque absolut delicios; băuturi rafinate, cocktailuri și freshuri (care aici sunt chiar naturale și absolut excelente).

 

 

Creta Maris Beach - Paste 2019

Creta Maris Beach – Paste 2019 foto @facebook.com/creta.maris

Creta Maris Beach - Paste 2019

Creta Maris Beach – Paste 2019 foto @facebook.com/creta.maris

 

Hotelul era plin – inclusiv cu români, care, uite, pot fi niște turiști absolut exemplari!

 

Distracție pentru cei mici

Hotelul stă foarte bine și la capitolul kids-friendly. Au discotecă pentru copii, piscine speciale pentru cei mici, loc de joacă impresionant, plus servicii de babysitting pentru părinții care vor să evadeze un pic. Dincolo de asta, copiii au un meniu special conceput pentru ei: preparatele sunt dintre cele preferate de cei mici și sunt făcute în diverse forme, astfel încât să le crească și mai mult apetitul.

 

Creta Maris Beach 5* - atracţii pentru copii

Creta Maris Beach 5* – atracţii pentru copii
foto @cretamaris.gr

 

Plajă de Paște?

Ei bine, da. Vremea, se pare, era numai bună pentru plajă! Asta nu înseamnă că te poți bălăci în apă la sfârșitul lui aprilie. Marea e încă rece în această perioadă, în jur de 18 grade. Chiar și așa, spun turiștii mei, au fost câțiva curajoși din grup care au îndrăznit! Nu știu cât au rezistat, dar îmi imaginez că experiența nu e pentru toată lumea 🙂

 

Ce mai poți face

O să încep cu mâncarea. E un hotel all-inclusive de cinci stele, ceea ce înseamnă că totul e foarte bun și conceput pentru toate gusturile. Ai de ales între șase restaurante (barbeque, mediteranean, tradițional grecesc etc.), plus șase baruri. Majoritatea sunt baruri de zi, dar ai și două de noapte unde poți încheia ziua cu un cocktail excelent.

Dincolo de asta, ai terenuri de sport, un complex de piscine pentru toate vârstele și preferințele, un teren de golf, o plajă privată – plus un cinema în aer liber. E una dintre ofertele mele preferate. Filmele sunt dintre cele mai noi lansări hollywoodiene, cu subtitluri grecești, și se văd zilnic de la ora 9 seara.

De asemenea, mi se pare foarte drăguţ şi faptul că acest hotel are capelă, unde se pot face cununiile religioase.

 

foto: @cretamaris.gr

 

”Nu mă așteptam ca un hotel de 5 stele să fie așa de lumesc,” spunea unul dintre turiștii din grup.

 

Iar despre Creta am scris destul de mult, pentru că e una dintre destinațiile pe care le recomand fără ezitare pentru orice gust și buget. Aici sunt plaje excelente, un oraș vechi unde te poți plimba la pas, monumente istorice, un acvarium spectaculos, restaurante mcii și mari, muzee și magazine excelente. Ai ce să vizitezi o săptămână întreagă, zi de zi: numai energie să ai! De asemenea, acest hotel oferă multe beneficii gratis, ca parte a pachetului – de exemplu, câte un tichet de spa/hammam per turist, două bilete la film și așa mai departe, plus diverse reduceri.

 

În concluzie….

Sincer, cred că acesta e unul dintre punctele care fac Grecia atât de atrăgătoare: totul e făcut cu confortul turistului în minte. Iar turiștii sunt adesea familii întregi, cu părinți care ar vrea ca, măcar în vacanțe, să poată găsi totul la îndemână, să se poată relaxa și să poată oferi copiilor maximum de distracție cu minimum de efort. În Grecia e chiar simplu să faci asta. Iar vacanța turiștilor mei în Creta e o dovadă în plus!

foto cover: @cretamaris.gr

 


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>