Vacanţe după Coronavirus: Bulgaria şi Croaţia pregătesc deschiderea sezonului turistic

Din categoria „vacanţe după Coronavirus", revin cu noi veşti bune: Bulgaria şi Croaţia își redeschid și ele porțile pentru turiști!

Am vorbit, într-un articol recent, despre deschiderea sezonului turistic în Turcia şi Grecia şi despre cum se vor desfăşura vacanţele, după pandemia Coronavirus. M-am bucurat că v-a adus acel articol un strop de optimism şi urmăresc situaţia globală, în continuare, astfel încât să puteți lua în considerare posibilitatea de a pleca în vacanţă şi anul acesta.

 

Bulgaria şi Croaţia, două destinaţii turistice, foarte îndrăgite de români, se pregătesc şi ele să primească turişti.

 

Care sunt regulile stabilite de reprezentanţii guvernamentali, pentru protejarea turiştilor împotriva noului Coronavirus?

 

 

Bulgaria intenţionează să deschidă sezonul turistic la 1 iulie 2020

 

Autorităţile bulgare plănuiesc să deschidă la 1 iulie sezonul turistic estival, în ciuda crizei care afectează puternic acest domeniu din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova.

„Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival”, a spus Anghelkova.

 

Sejur în Bulgaria, hotel Melia Grand Hermitage, Nisipurile de Aur, foto @booking.com

Sejur în Bulgaria, hotel Melia Grand Hermitage, Nisipurile de Aur, foto @booking.com

 

 

De asemenea, ministrul turismului bulgar a subliniat că turismul este o parte importantă a economiei bulgare, iar pentru a restabili domeniul Bulgaria se va orienta în acest an spre dezvoltarea turismului intern.

Nikolina Anghelkova a precizat că planurile pentru restabilirea domeniului turistic vor fi prezentate în viitorul apropiat celulei operative pentru combaterea COVID-19.

Hotelurile, restaurantele şi cafenelele din staţiunile Bulgariei vor funcţiona cu respectarea măsurilor antiepidemice.

Sursa: https://www.agerpres.ro/

 

Planul Croației pentru a deschide turismul: coridoare turistice, acces doar cu certificat de necontaminare cu COVID-19

 

Croaţia studiază posibilitatea de a aduce turişti străini în sezonul estival, în condițiile în care acest sector vital contribuie cu 20% la PIB-ul țării. Printre măsurile ce ar putea fi luate în scopul asigurării unei vacanțe fără risc de contaminare autoritățile croate se gândesc la instituirea unor coridoare turistice și la reguli speciale pe plajă.

„Suntem dependenţi de turiştii străini”, care reprezintă 90% din veniturile din acest sector”, a declarat Gari Cappelli, ministrul croat al turismului, pe postul public HRT.

Autorităţile sanitare croate au avertizat totuşi împotriva unui exces de optimism, subliniind că turiştii originari din ţările mai afectate de pandemie decât Croaţia nu vor fi autorizaţi să intre în această ţară.

Sursa: https://cursdeguvernare.ro/

 

Vacanţă în Croaţia, staţiunea Dubrovnik, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Croaţia, staţiunea Dubrovnik, foto @ANCAPAVEL.RO

 

De asemenea, Şeful Institutului de Sănătate Publică din Croaţia, Krunoslav Capak a declarat:

„Cu siguranţă vom merge pe litoral. Abia aştept să merg la mare, dar nu va exista înghesuială pe plaje”, a afirmat Krunoslav Capak la postul public de televiziune HRT. „Poliţia locală, operatorii plajelor, autorităţile municipale şi hotelurile vor trebui să se asigure că şezlongurile şi prosoapele nu vor fi unele peste altele, pentru că virusul este încă printre noi”, a adăugat Şeful Institutului de Sănătate Publică din Croaţia.

Sursa: https://www.mediafax.ro/

 

Acestea au fost noutăţile pentru astăzi. Urmăresc situaţia, în continuare, şi sper să revin la voi cu veşti din ce în ce mai bune!

Iar dacă v-aţi achiziţionat un sejur pentru vara acestui an şi totuşi, nu vă simţiţi în siguranţă să călătoriţi, vestea bună este că veţi putea primi suport din partea operatorilor din turism, prin reprogramarea sejururilor.

Găsiţi detalii în acest articol.

 

Să auzim de bine şi să putem călători cât mai curând, în siguranţă!

 

foto @ANCAPAVEL.RO

foto @ANCAPAVEL.RO

 

foto cover: Vacanţă în Croaţia, staţiunea Cavtat, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

Ai întrebări sau nelămuriri? Îţi răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>