Se deschid Pieţele de Crăciun din Europa!

Îţi prezint cele mai importante orașe europene, unde Piețele de Crăciun devin principalele atracții turistice și unde poți trăi emoția Crăciunului mai devreme. Pentru că, majoritatea se deschid începând cu 15 noiembrie.

Probabil la unele Pieţe de Crăciun ai fost, la altele nu. Le găseşti pe cele mai importante în lista ce urmează.

 

Praga, Cehia

Nu degeaba este denumit Orașul celor 100 de clopotnițe. La Praga, poți să simți magia Crăciunului în toate bisericile și mănăstirile transformare în săli de concerte simfonice sau de colinde. Iar afară, în centrul vechi, predomină standurile cu mâncare și băutură.

 

 

 

Viena, Austria

Viena își îmbracă hainele de sărbătoare și se transformă într-o minunată Piață de Crăciun. Mirosul prăjiturilor specifice de Crăciun şi punch-ul fierbinte răspândesc atmosfera tipică de dinainte de Crăciun. Întreaga acțiune se petrece în Piaţa Primăriei Rathausplatz. Cele 150 de standuri comerciale oferă cadouri de tot felul, de la decorațiuni, până la dulciuri și băuturi calde. Și nu uita de concertul de Crăciun de la Opera din Viena!

 

 

Budapesta, Ungaria

Piața Vörösmarty, una dintre cele mai vechi Piațe de Crăciun, oferă, în fiecare iarnă, o atmosferă festivă de Crăciun!

Tot în Budapesta, mai poţi vizita şi Târgul de Crăciun din Piaţa Bazilicii Sf. Ştefan, una dintre cele mai înalte clădiri din Budapesta şi una dintre cele mai mari biserici din Ungaria.

Locația Târgului din Piaţa Bazilicii este foarte aproape de Piața Vorosmarty, despre care aminteam mai sus. Astfel că poţi vizita cu ușurință două dintre cele mai mari și cele mai populare târguri de Crăciun din Budapesta.

 

 

Strasbourg, Franța

 

Piaţa de Crăciun de la Strasbourg a fost, pentru mine, o surpriză foarte plăcută! Ştiam că Strasbourg găzduieşte cea mai impresionantă Piaţă de Crăciun din Europa, nu degeaba se numeşte „Strasbourg –  capitale de Noel!” Insă alta e să fii aici, în sufletul atmosferei veritabile de Crăciun!

La Strasbourg sunt numeroase locaţii decorate pentru Crăciun, cu 300 de căsuțe comerciale, ce se întind de-a lungul centrului orașului.

 

 

Stockholm, Suedia

Stockholm găzduiește un market superb de Crăciun, în centrul vechi al oraşului. Îți poți cumpăra de aici dulciuri tradiționale suedeze, glogg (vin fiert), carne de elan!, cârnați afumați sau diverse articole decorative.

 

De fapt, tradiția piețelor de Crăciun vine din Germania, încă din Evul Mediu, când oamenii trebuiau să-și facă provizii pentru iarna grea.

 

Şi astfel se organizau diverse târguri, de unde oamenii se puteau aproviziona. Cea mai veche piață de Crăciun din Germania este cea de la Dresda, în estul Germaniei, la 200 km de Berlindeschisă pentru prima dată în 1434. De aici provine şi Dresdner Stollen, un fel de cozonac tradițional nemţesc, specific orașului și răspândit astăzi în anumite zone din Germania.

 

München

Piața tradițională de Crăciun din inima Münchenului, Marienplatz, cea mai vizitată și cea mai veche, este sufletul atmosferei de sărbătoare. Găseşti aici foarte multe căsuţe cu de toate: dulciuri, băuturi calde, covrigi şi cârnaţi tradiţionali, apoi diverse decoraţiuni şi jucării de Crăciun, iar memorabil este mirosul de vin fiert ce pluteşte peste aroma migdalelor caramelizate, condimentată cu scorțișoara înțepătoare a turtelor dulci.

Berlin

Piața Gendarmenmarkt este principala atracție a Berlinului în perioada sărbătorilor. Pe lângă standurile comerciale, atmosfera de sărbătoare te atrage să participi la spectacolele și programele tradiționale de aici.

 

Nuremberg

Nuremberg este “Ambasadorul” turtei dulci, dar și orașul care găzduiește cea mai mare Piață de Crăciun din întreaga Germanie. Mirosuri îmbietoare de scorțișoară, cuișoare sau anason, dar și de vin proaspăt fiert, te așteaptă aici.

 

 

Tot în Germania, oraşelul Ludwigsburg, aflat la 15 km de Stuttgart, oferă o notă ambientală aparte, datorită stilului baroc prezent în arhitectura clădirilor şi a catedralei de aici. Am întâlnit ornamente şi decoraţiuni pe care nu le-am văzut nicăieri în Europa. De exemplu, aceşti îngeri maiestuoşi, cu aripile întinse, strălucitoare, care binecuvântează întreaga piaţă.

 

 


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile