Scuba diving în Bodrum

Zilele acestea, am primit câteva impresii de vacanţă din Bodrum, una dintre cele mai frumoase staţiuni turceşti, de pe coasta Mării Egee. Şi privind cu drag fotografiile pe care turiştii mei mi le-au trimis, mi-am amintit că scuba diving este una dintre cele mai atractive şi aventuroase activităţi turistice din Bodrum.

 

Scuba diving este o experiență deosebită, ori de câte ori o veţi încerca. Unicitatea locurilor și a faunei marine dau deliciul oricărei activități de scufundare. Excursia scuba pe care turiştii mei au ales-o este complexă şi include nu doar scufundări, ci şi alte activităţi marine şi submarine, despre care vă povestesc imediat.

Experienţa scuba a turiştilor mei este, cu siguranţă, memorabilă pentru ei dar şi de inspiraţie pentru voi. Pentru că, aşa cum le cunosc obiceiurile de călătorie, Ramona şi Răzvan ştiu atât de bine să experimenteze toate atracţiile inedite din fiecare destinaţie a lor de vacanţă.

 

Vacanţele turiştilor mei: Scuba diving în Bodrum

Vacanţele turiştilor mei: Scuba diving în Bodrum

 

Fiecare dintre ei a avut un instructor însoţitor pe tot parcursul scufundărilor şi au fost supravegheaţi în permanenţă. Deci, să nu aveţi nicio grijă că vi s-ar putea întâmpla ceva neplăcut. Din contră, vă sfătuiesc să încercaţi şi voi această experienţă care ar putea fi una dintre cele mai impresionante din călătoriile voastre. Centrul de scufundări pe care turiştii mei l-au ales, se numeşte Aegean Pro Dive Centre.

Preţul unei asemenea experienţe inedite este foarte accesibil, în comparaţie cu complexitatea excursiei: 65 EUR/persoană. Excursia durează aproape o zi întreagă şi include: transferul de la hotel la portul din Bodrum (apropo, portul din Bodrum este fascinant), plimbare cu barca în largul Mării Egee, opriri pentru înot, snorkeling şi scufundări cu instructor şi masa de prânz, pe barcă. Plus multă voie bună şi adrenalină cât cuprinde! Iar toate acestea m-au provocat şi pe mine să încerc, cât de curând, o primă experienţă scuba diving!

 

Vacanţele turiştilor mei: Scuba diving în Bodrum

Vacanţele turiştilor mei: Scuba diving în Bodrum

 

Voi, cei pasionaţi de scuba, precum turiştii mei, cu siguranţă aţi  văzut şi alte locuri din lumea subacvatică. Dar iată că, şi Bodrum adăposteşte locuri subacvatice interesante, despre care vă povestesc în cele ce urmează.

Apele cristaline turcoaz ale Mării Egee, din jurul Bodrumului, oferă mai mult de 20 de locuri de scufundare pentru scafandrii de toate nivelurile, de la începători la profesioniști. Incursiunea în subacvaticul din Bodrum include 2 recifuri grozave de corali, peşteri, 2 naufragii și chiar un avion scufundat.  Apropo de avionul scufundat, este vorba despre epava unei aeronave militare turceşti, care se află la o adâncime de 17-32 m. Este o scufundare uşoară, potrivită pentru începători. După un scurt înot subacvatic, veţi vedea carlinga şi motoarele care se profilează în îndepărtare, cu aripile întinse. Iar în jurul acestui avion, veţi admira grupuri de ton, peşte leu, dorade şi scorpioni.

De asemenea, e bine să ştiţi că apele Mării Egee sunt în general calme, fără maree sau curenți, iar vizibilitatea are în medie 20 de metri (destul de bine, conform standardelor mediteraneene).

Vă spuneam că adâncurile din Bodrum adăpostesc şi corali superbi. Adâncimea recifului variază între 5 m şi 35 m, fiind considerată o scufundare potivită pentru avansaţi. De asemenea, în adâncimea recifului sunteţi cel mai aproape de minunăţia faunei şi florei Mării Egee.

 

Vacanţele turiştilor mei: Scuba diving în Bodrum

Vacanţele turiştilor mei: Scuba diving în Bodrum

 

Există în Bodrum mai multe centre de scufundări, printre care Aquapro Dive Center Bitez, Happy Bubbles Dive Center, Turquoise Diving Center sau despre care vă povesteam mai sus.

Standardul de facilități de scufundări este ridicat și veți găsi în toate aceste centre profesionale, un personal instruit calificat, vorbitor de limba engleză. Majoritatea centrelor sunt afiliate la organizații de scufundări recunoscute la nivel internațional şi oferă scufundări introductive pentru începători și cursuri de certificare, la prețuri rezonabil. Comparativ cu alte țări, scufundările în Bodrum sunt destul de ieftine și sunt, de asemenea, un loc minunat de învăța câte ceva din tainele scufundărilor.

Deşi este posibil să vă scufundaţi în Bodrum pe tot parcursul anului, totuşi cele mai bune momente sunt în perioada mai-octombrie când apele mării Egee sunt foarte calde. Vă puteţi aştepta chiar şi la peste 25 grade Celsius.

 

 

Bodrum: cea mai complexă staţiune de pe coasta turcească a Mării Egee

 

Bodrum este poate cea mai complexă şi plină de viaţă staţiune turistică din Turcia şi nu numai! Ai senzaţia că ai ajuns într-un loc unde sunt adunate mai multe destinaţii laolaltă, precum Ibiza, Santorini, Rodos, Antalya. Mulţi consideră că Ibiza este pe primul loc la distracţii, însă eu cred că şi Bodrum merită un loc fruntaş, pentru că oferă atâtea oportunităţi de distracţie: baruri cool, terase, cluburi şi restaurante, încât pur şi simplu nu ştii cu ce să începi.

În Bodrum, mie mi-au plăcut foarte mult peisajele şi mixul de culori! Oriunde privești, munţii îţi “zâmbesc”, oglindindu-se în apele cristaline ale Mării Egee, iar florile te încântă cu parfumul lor dulce şi culorile vii. Nu ai cum să nu admiri mușcatele atârnate în balcoanele din lemn ale caselor şi restaurantelor, cu uși și ferestre vopsite în nuanțe de albastru marin. Sau străduțele şi terasele frumos decorate cu plante exotice şi flori multicolore, la fel de încântătoare precum peisajele conturate pe broderiile fine, de femeile de la sat. Este aproape imposibil să nu compari Bodrum cu frumoasele insule greceşti!

Am scris aici despre întreaga mea experienţă din Bodrum: https://ancapavel.ro/destinatie/turcia/bodrum/

Te interesează o vacanţă în Bodrum? Am scris aici câteva recomandări de vacanţă: https://ancapavel.ro/info/turcia/bodrum/tips-tricks-pentru-vacanta-inspirata-in-bodrum/

Ești interesat/ă de o vacanță în Bodrum?


Contactează-mă!

 

Tururi, activități și experiențe locale în Bodrum:

foto copyright @ ANCAPAVEL.RO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>