Povestea Art & Craft – cea mai mare firmă de retail de suveniruri și produse tradiționale românești

Magazinele care prezintă lumea românească și tot ce ține de aceasta la un nivel competitiv internațional. Cei de la Art & Craft au început cu un mic magazin de suveniruri și produse traditionale românești în Aeroportul din Otopeni. Iar astăzi sunt prezenți în 8 orașe din țară. Citește despre povestea de succes Art & Craft!

Am stat de vorbă cu Alexandra Ungureanu – Specialist Comunicare și PR în cadrul lanțului de magazine de suveniruri și produse tradiționale Art & Craft, pentru a afla mai multe despre povestea lor.

Mi-a povestit cum a început totul, ce planuri de dezvoltare au urmărit, care sunt cele mai căutate produse Art & Craft, am discutat despre cele mai cunoscute colecții și pachete corporate și despre relația lor cu meșterii populari.

Alexandra Ungureanu - Art & Craft

 

Cum a început şi cum s-a dezvoltat Art & Craft?

 

Ideea proiectului Art&Craft a venit în 2003, în contextul în care am vrut să ne diferențiem pe piață de celelalte magazine din același domeniu, prin produs, serviciu și amenajarea spațiilor de vânzare. Noi prezentăm lumea românească și tot ce ține de aceasta la un nivel competitiv internațional. Am început cu un mic magazin de suveniruri și produse tradiționale românești în Aeroportul din Otopeni, iar astăzi, pe lângă magazinul din Otopeni, mai avem magazine și brand corner-uri în aeroporturile din Sibiu, Târgu Mureș, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova și Constanța. De aproape 3 ani am lansat și magazinul online www.artandcraft.ro, pentru cei care iubesc produsele noastre, dar nu au posibilitatea imediată de a ajunge în magazinele din aeroporturi. În prezent, Art&Craft este cea mai mare firmă de retail de suveniruri și produse tradiționale românești, având o vastă experiență ce se reflectă în modul unic de realizare a produselor, în amenajarea spațiilor de vânzare, in serviciile oferite, în conduita celor 70 de angajați și în propriul sistem de distribuție pentru intreg teritoriul României.

 

 

Care sunt cele mai căutate produse de la Art & Craft?

 

Noi avem o gamă foarte variată de produse, de la produse de artă populară și artizanat până la produse de tip suvenir și cadou, ce fac parte din colecțiile proprii Art&Craft.

Cele mai căutate produse sunt ouăle încondeiate, ceramica de Horezu, iile, nucile și cornulețele umplute din brandul propriu Via Delice, prunele în ciocolată de la Vlăduț’s Story, tricourile de tip suvenir și produsele cu Dracula și Castelul Bran.

 

 

Este de admirat că aveţi creaţii proprii, cu un design original. Ne poţi spune mai multe despre colectiile Art&Craft?

 

Colecțiile proprii Art&Craft (Vladut’s Story, Via Delice, Bloody Famous, Transylvania, I love RO, Kisses from Transylvania) au fost create atât pentru publicul străin, cât și pentru românii care locuiesc dincolo de granițele țării sau care pleacă în vacanță și vor să ofere un cadou original, inedit, prietenilor și celor dragi. Aceste colecții sunt dezvoltate sub brandul Art&Craft de către departamentul nostru de design și ceea ce le face să fie unice este tocmai faptul că se gasesc doar la noi și nicăieri altundeva.

Vladut Story - Art & Craft

 

 

Pe lângă magazinele Art & Craft din aeroporturile din România, există şi un magazin online. Care este tendinţa vânzărilor în mediul online?

 

Așa cum povesteam mai înainte, magazinul online www.artandcraft.ro a luat naștere acum 3 ani. Magazinul online a fost creat deoarece începusem să primim tot mai multe solicitări de produse de la persoane care le vedeau pe pagina noastră de Facebook, dar nu aveau acces în aeroport în perioada imediat următoare sau de la români care, plecând în vacanțe, nu aveau nevoie de produse în momentul deplasării și doreau să le achiziționeze la întoarcerea în țară. Magazinul online merge foarte bine pe direcția corporate, întrucat multe companii achiziționează de la noi produse pentru a le oferi cadou în cadrul evenimentelor străinilor care le vizitează compania, partenerilor de afaceri sau colegilor.

 

 

Mi-a atras atenţia noua colecţie Kisses from Transylvania. Despre ce articole este vorba şi cui se adresează?

 

Colecția „Kisses from Transylvania” a fost lansată de curând și este inspirată din romanul “Dracula” de Bram Stoker. Brandul este învăluit într-o aură de eleganță și mister și cuprinde produse al căror design se potrivește perfect doamnelor și domnișoarelor. Printre produsele care fac parte din colecția “Kisses from Transylvania” se numără: tricouri, pixuri, stilouri, portofele, etichete pentru bagaj, jurnale de călătorie și praline cu marțipan.

 

In România, încă mai sunt câţiva meşteri populari în diferite colţuri ale ţării. Aţi reuşit să stabiliţi relaţii de lucru cu aceştia?

 

Da, am stabilit relații cu meșteri populari din toate colțurile României și toate produsele de artă populară din magazinele noastre sunt luate direct din atelierele meșterilor. Noi avem un departament de Achiziții care merge frecvent la meșterii populari acasă sau în ateliere pentru a alege cele mai frumoase produse pentru magazinele Art&Craft din aeroporturi și pentru magazinul online www.artandcraft.ro; mai mult de-atat, incepând cu luna ianuarie 2016, am decis să facem o serie de drumeții prin țară și să realizăm fotografii și video cu procesul de executare a produselor meșterilor populari, materiale ce vor fi utilizate pentru promovarea acestora și pentru a arăta autenticitatea și unicitatea produselor tradiționale.

 

 

Ştiu că oferiţi şi anumite pachete corporate, precum „Pachet Destination Romania”, „Pachet folclor”, „Pachet romanesc”. Care sunt beneficiile unui astfel de pachet?

 

Aceste pachete se găsesc exclusiv online și reprezintă o varianta ideală de cadou, atât pentru familie și prieteni, cât și pentru zona de corporate. Avem 4 categorii de pachete: Paște, Crăciun, Speciale și Tematice și fiecare categorie cuprinde mai multe pachete. Beneficiile unui astfel de pachet sunt:

  • Prețul este mult mai bun decât dacă achizitionați produsele separat;
  • Există 3 variante de ambalaj dispnibile: pungă de cadou, coș, cutie;
  • Pachetele se pot personaliza în funcție de dorințele fiecărui client.

 

Aceasta este, pe scurt, povestea Art & Craft. Multă pasiune, muncă și treabă făcută bine. Un lanț de magazine de suveniruri și produse tradiționale care atrage mulți cumpărători, datorită acestor ingrediente și datorită produselor lor, de calitate. 

 


Contactează-mă!

  1. Bradeanu says:

    Buna ziua! Suntem un grup de mesteri in sare de la Ocnele Mari,jud Valcea,unde se afla o impresionanta salina. Cu multa minutiozitate ,migala si pasiune executam manual suveniruri din sare,pictate sau sculptate,care au caracter comercial si chiar ,reliogios.Pentru o eventuala colaborare,va putem lasa nr de contact…0758559312

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile