La înălţime în San Marino

Pentru cei care parcurg coastele vestice ale Mării Adriatice, San Marino, cea mai veche republică din Europa, este un reper ce nu trebuie ocolit!

Se spune că priveliştea pe care o oferă San Marino este cea mai impresionantă vedere de oraş din lume! Şi pe bună dreptate!

Nu contează din ce punct priveşti sau spre ce parte priveşti, totul în jur este o frumuseţe pură! Aşa că mă bucur să pot împărtăşi cu voi aceste imagini superbe!

 

DSC_0488

 

DSC_0469

 

DSC_0490

 

DSC_0451

 

DSC_0466

 

DSC_0446

 

IMG_6664

 

Şi ce poate fi mai frumos decât un apus de soare surprins de la înălţime? Este un moment ce nu se poate exprima suficient de bine în cuvinte şi care se cere primit în suflet, pur şi simplu.

 

DSC_0502

 

DSC_0548

 

DSC_0496

 

Cum ajungi la San Marino?

  • Din România cu un zbor Blue Air, Wizz Air sau Ryanair până la Bologna. De aici, transfer cu autocarul (există un shuttle – cursă regulată) până la Rimini.
  • Trenitalia are curse regulate spre Rimini, de unde poţi lua autobuzul spre San Marino. Călătoria durează aproximativ 30 minute.
  • Poţi călători şi cu maşina până la Borgo Maggiore şi de aici iei telecabina, de unde te poţi bucura de privelişti absolut încântătoare!

 

Ce vizitezi la San Marino?

Piazza della Libertà este probabil, cel mai semnificativ loc din San Marino, unde au loc evenimente tradiționale în zilele de sărbătoare.

 

IMG_6641

 

IMG_6645

 

Basilica del Santo merită toată atenţia pentru că este, de fapt, simbolul din San Marino. În interiorul ei este reprezentat Sf. Marino și alte picturi care exprimă suveranitatea statului San Marino.

Se spune că prin anul 301 d.c un tăietor de pietre din Dalmația pe nume Marino (Marinus) a străbătut marea Adriatică împreună cu colegii săi de credintă și de muncă, pe vremea împăratului Dioclețian pentru a scăpa de persecuție. Aici, el a construit, cu propria sa mână, de la fundație până la țiglele din piatră, o capelă de piatră. O clădire rezistentă de piatră este veșnică, la fel ca și credința lui. Ca simbol al credinței și al muncii el a mai cioplit din stânca exterioară a muntelui un pat de piatră. Legenda spune că el a murit la 3 sept 301, lăsând poporului moștenirea: muntele, munca și sâmburele convingerii, numit mai târziu libertate.

 

IMG_6650

 

De la bazilică drumul urcă spre cele 3 turnuri (Guaita, Cesta, Montale) care se arată semeţe, vazându-le de jos. Dar nu e greu de ajuns la ele, pentru că drumul este destul de uşor de parcurs pe jos.

Turnurile au fost odinoară fortăreţe. De exemplu, primul turn, Guaita, este prima fortăreaţă din San Marino, ce datează dinaintea secolului al XI-lea, iar până în 1975 a fost folosită ca puşcărie.

 

rocca_guaita

 

De la Guaita, parcurgi un frumos traseu spre cel de-al doilea turn, Cesta. Acesta a fost construit pe vestigiile unei vechi fortăreţe romane şi este situat în punctul cel mai înalt al muntelui Titan.

Cel de-al treilea turn, Montale, nu este accesibil vizitatorilor, din păcate. Odinioară a fost tot închisoare.

Însă, de aici poţi admira Cesta în toată splendoarea sa!

 

IMG_6671

 

IMG_6665

 

IMG_6670

 

La întoarcere, te poţi opri la o cafea “la înălţime”, într-una din cafenele care îţi ies în cale, inevitabil. Sau te poţi pierde pe străduțele şerpuite să îţi cumperi suveniruri.

 

IMG_6631

 

IMG_6632

 

 

Descoperă şi Rimini, staţiunea – oraş din Italia, în care un city break merge excelent cu un sejur la plajă!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>