Zanzibar

Ce vei descoperi în Zanzibar?

  • plaje întinse cu nisip fin, ape limpezi şi recife de corali;
  • istorie cu legendele locului şi satele tradiţionale de pescari;
  • un mix cultural indian, arab şi britanic, ce se îmbină perfect cu Africa şi misterul ei;
  • o lume extoică;
  • savoarea fructelor exotice şi aroma celor mai exotice condimente;
  • parfumul de vanilie, ylang-ylang şi cuişoare îţi va aminti mereu de nisipul alb, valurile oceanului şi palmierii înclinaţi;

Limba oficială: Swahili, dar se vorbesc la scară largă limbile engleză şi arabă.

Moneda naţională: Silingul Tanzanian- TZS. Pentru turişti, cel mai bine este ca schimbul să se faca din dolari americani; 1 dolar american reprezinta aproximativ 2160 TZS.

Ora locală: UTC + 3.

Electricitate: 220 V -240 V. Tipul de stecher este cel britanic cu 3 picioruşe (cunoscut sub numele de tipul G). În ultima vreme, cele mai multe hoteluri au implementat prize pentru aparatele de tip european cu doua picioruşe rotunde.

Când e bine să vizitezi Zanzibar?

Ploile de durată mai lungă apar în perioada aprilie – iunie, iar căldura perioadei de vară este suportabilă datorită brizei marine. În rest, oricând este o plăcere să te bucuri de tot ceea ce are de oferit Zanzibar!

Temperaturile medii lunare

ian   feb    mar    apr   mai    jun   jul    aug   sept   oct    nov   dec

23    23      23     24     23     22    21    20     20     21      22     23    min

32    33      32     30     29      29    29   29     30     31       31    31    max

Este nevoie de viză?

Zanzibar este un teritoriu semi-autonom, parte a Tanzaniei, pentru care, turiştii români, care călătoresc în scop turistic, nu au nevoie de viză, pentru o şedere de mai puţin de 90 zile.

Vaccinurile sunt obligatorii?

în Zanzibar poţi călători fără vaccin, însă dacă vrei să explorezi Tanzania, atunci vaccinurile împotriva malariei şi febrei galbene (boală acută virală, răspândită prin înţepătura de ţânţar) sunt obligatorii.

Alte măsuri de precauţie:

Le recomand celor care călătoresc în Zanzibar, dar şi în alte destinaţii exotice, să se documenteze corect înainte de plecare şi să ceară sfatul unui medic specialist. Este foarte important să nu se lase impresionaţi doar de imaginea paradisiacă a destinaţiilor exotice şi să cunoască şi laturile mai puţin plăcute şi mai puţin ştiute în legătură cu acestea. Şi, nu în ultimul rând, să îşi facă asigurare medicală de călătorie. Nu costă nici mult şi poate deveni extrem de utilă, la nevoie.

De asemenea, să ai la tine sprayuri, creme şi aparate anti ţânţari. Igiena este primordială: în special spălarea mâinilor, a fructelor şi legumelor pe care le consumi acolo. Să bei doar apă îmbuteliată în sticlă sigilată, să nu mânânci de oriunde, de la primul colţ de stradă. Acesta este şi motivul pentru care recomand resorturile all inclusive, măcar ştii că mănânci doar în cadrul resortului în care te cazezi, care, în general, (mai ales cele de categorie superioră), respectă norme clare de masă şi igienă. De asemenea, este indicat să urmăreşti prognoza meteo, fiind de evitat perioadele musonice, când ploaia abundentă este mediu propice pentru înmulţirea tânţarilor. Orele de vârf ale activităţii acestor insecte sunt dimineaţa devreme şi la amiază, spre seară, motiv petnru care este bine ca în aceste perioade, să avem corpul cât mai acoperit, o bluză cu mâneci lungi, pantaloni lungi, subţiri, de vară, dar care să protejeze puţin. Cam acestea sunt procedurile care fac parte din ritualul de pregătire pentru Zanzibar.

Ce poţi vizita în Zanzibar?

  • Parcul Naţional Pădurea Jozani, singurul parc naţional din Zanzibar, este recunoscut prin pădurile de mangrove şi biodiversitate, cu numeroase specii endemice printre care şi specia de maimuţe Red Colobus, aflată pe cale de dispariţie.
  • Oraşul Stone Town, care aduce în prim plan o diversitate culturală fascinantă atât în arhitectura locului cât şi în obiceiurile ţi tradiţiile localnicilor.
  • Tur tematic: Ruta Sclavilor – o mare parte a istoriei insulei a avut în prim plan comerţul cu sclavi, când aproximativiv 75% din populaţia insulei a avut de suferit de pe urma sclaviei.
  • Zanzibar Spice Tour – de-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de Insula Mirodeniilor, fiind principala exportatoare de cuişoare la nivel mondial.
  • Locul copilăriei legendarului Freddie Mercury.
  • Croazieră către Insula Mnemba – poţi descoperi exotismul insulei şi ce înseamnă blue safari, în cadrul unei croaziere care te va aduce mai aproape de farmecul Oceanului Indian şi fascinantele recife de corali.
  • Aventură cu delfinii – în partea de sud a Insulei Zanzibar este locul cel mai cunoscut în care trăiesc numeroşi delfini. Cu toate că par a fi foarte prietenoşi, delfinii sunt destul de timizi când vine vorba de apropierea de oameni, aşa că trebuie să vii cu sufletul deschis la ei 🙂
  • Croazieră către Prison Island – insula prizonierilor şi a ţestoaselor.

 

Cum ajungi în Zanzibar şi care sunt pachetele turistice?


Contactează-mă!

 

foto: flickr.com

Open chat
Bună ziua! Sunteți interesat/ă de o ofertă de vacanță? Vă rog să lăsați detaliile și adresa de e-mail.

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile