Turcia

Nivelul excelent al ospitalităţii, pe care hotelierii turci îl respectă negreşit şi numeroasele cluburi şi facilităţi concepute în mod special pentru copii, în cadrul resorturilor şi staţiunilor turistice, sunt motivele principale pentru care numărul familiilor care aleg Turcia, ca destinaţie pentru distracţia copiilor, este în continuă creştere.

Antalya este principala destinaţie de pe litoralul turcesc, unde copiii pot descoperi un adevărat paradis al lor. Parcurile de distracţie, plajele cu nisip fin, cluburile şi activităţile interactive, piscinele şi toboganele amenajate pentru micuţii oaspeţi, specialităţile culinare, dulciurile tradiţionale, toate acestea creează micul paradis despre care aminteam.

Există în Antalya multe resorturi concepute pentru familiile cu copii, unele fiind emblematice pentru această categorie de turişti. De exemplu, resortul Ela Quality Resort este îndrăgit de copii pentru că aici, ei se pot bucura de multe activităţi interactive: la Everland Q Kids, clubul de activități și divertisment, copiii se simt speciali. Pot să se joace în timp ce învață sau de fapt, învață în timp ce se joacă şi practică activităţi precum desen, dansuri, limbi străine, lecţii de gătit sau diverse sporturi şi activităi fizice. De asemenea, au ocazia să se joace cu copii de vârsta lor, să intre împreună în lumea imaginaţiei, fără a avea nevoie de atenţia permanentă a părinţilor.

foto: Ela Quality Resort 

O altă surpriză pentru copii este impresionantul parc de distracţii The Land Of Legends Theme Park, un concept unic în Turcia, deschis în iulie 2016, în Belek, Antalya. Vei găsi aici cele mai impresionante aquaparcuri din cadrul unui resort (peste 70), unde vei avea ocazia să înoţi cu delfinii, să experimentezi un safari subacvatic sau să te bucuri de spectacole şi platforme virtuale, cum ar fi simulări și animații, folosind tehnologii speciale. Este un proiect realizat împreună cu celebrul Franco Dragone, lider în creativitate culturală. 

Bodrum, Marmaris, Kusadasi – acest trio de staţiuni turceşti de la Marea Egee, sunt alte opţiuni turistice pentru familiile cu copii, iubitori de vacanţe în Turcia. Bodrum şi Marmaris nu le-aş recomanda neapărat familiilor cu copii foarte mici, pentru că plajele nu sunt foarte fine, sunt cu nisip şi pietriş, ceea ce i-ar împiedica pe cei mici, care se joacă în nisip, cu lopeţica 🙂 În schimb, familiie cu copii mai mari şi adolescenţi se vor simţi excelent în aceste locaţii de la Marea Egee, pentru că peisajele sunt foarte frumoase, bune de admirat şi explorat. Bodrum şi Marmaris seamănă cu Grecia, păstrează liniile arhitecturale greceşti, casele fiind micuţe, cochete, vopsite în alb. De asemenea, copiii vor fi încântaţi de portul din Bodrum şi de croaziera pe care o puteti face împreună cu ei, vizitând insula grecească Kos, cu vaporul. Călătoria durează aproximativ 1h30. Iar din Marmaris se poate vizita insula grecească Rodos. În Marmaris se poate ajunge cu un zbor până la Bodrum (zboruri directe, în regim charter, operate pe perioada verii cu plecări din Bucureşti sau cu escale în Istanbul în extrasezon).

Hotelierii turci îşi fac meseria aşa cum numai ei ştiu, indiferent de locaţie, astfel că cine vrea alternative la Antalya de 5* poate să aleagă hotelurile Xanadu, Royal Asarlik Beach, La Blanche, Baia Bodrum , Samara sau cele de lux Rixos Premium Bodrum şi Sianji Wellbeing Resort  (ex Garden of Babylon, unde se află cel mai mare centru detox din Turcia). Sau cele din Marmaris: Marti Resort, Elegance, Club Turban, Grand Pasha. Evident, toate oferă conceptul all inclusive/ultra all inclusive şi facilităţi pentru copii.

Pentru vacanţe în Kusadasi, se pot orienta şi familiile cu copii mici pentru că plajele sunt late, cu nisip fin, de exemplu Ladies Beach şi Davultar, cu intrare lină în apă. Kusadasi este cea mai apropiată staţiune turcească de România, iar mulţi turişti optează pentru transport cu maşina proprie. N-aş putea spune că e cea mai bună variantă, este destul de obositor pentru copii, însă este o alternativă pentru cei care nu doresc să călătorească cu avionul. Ca recomandare de hoteluri pentru familii cu copii, variantele sunt: Grand BelishKustur Club, Pine Bay, Aqua Fantasy.

foto: booking.com