Turcia

Vacanţă în Antalya, Belek

Belek este perla Antalyei, unde se află cele mai multe hoteluri de lux, multe terenuri de golf, vegetaţie, pădure de pini – o adevărată privelişte de relaxare, pe teritoriul Mediteranean. Iar faptul că aeroportul internaţional din Antalya se află la aproximativ 30 minute distanţă, este, desigur, încă un plus.

Plajele din vestul vechiului oraş Belek sunt populate de hoteluri şi destul de aglomerate în sezon. În schimb, plajele din estul staţiunii sunt neamenajate şi mult mai liniştite, potrivite pentru cei care caută locuri izolate de plajă.
Principalele atracţii din Belek sunt desigur hotelurile exclusiviste, all şi ultra all inclusive, care îţi încântă toate simţurile. Staţiunea este destinată şi iubitorilor de golf, 6 superbe terenuri de golf se află aici, în Belek. Pe lângă golf se mai poate practica surfing, schi nautic, rafting, sailing, alpinism montan sau vânătoare.

vacanta in Belek, Antalya

Lara-Kundu este o regiune al cărei nume vine de la râul care o înconjoară, aflându-se la 20 minute de aeroportul Antalya. Destinată în antichitate luptelor dintre gladiatori, astăzi găzduieşte spectacole de teatru şi concerte de muzică clasică având invitaţi faimoşi din întreagă lume. De asemenea, întreaga staţiune este plină cu magazine şi bazare, cluburi şi restaurante. Referitor la cadrul natural, zona este renumită pentru plaje frumoase, privelişti exotice cu eucalipt şi palmieri, apă limpede şi albastră.

vacanta in Turcia

Staţiunea Kemer se diferenţiază de celelalte prin frumuseţea cadrului natural. Aici muntele întâlneşte marea şi împreună oferă privelişti pur pitoreşti. Kemer are două plaje, Moonlight Beach de-a lungul portului de agrement și plaja publică. Alte plaje drăguţe sunt situate la nord de Kemer în Göynük, Beldibi și Kiziltepe sau spre sud în Camyuva și Tekirova. De asemenea, Kemer găzduieşte câteva resorturi şi hoteluri la fel de frumoase şi exclusiviste precum cele din Belek.

Kemer a primit distincţia “Blue Flag”, semn că plaja şi apa sunt curate. Tot aici există marina cu multiple facilităţi pentru împătimiţii de yachting care se pot bucură de superbe croaziere în golfurile sălbatice din sudul staţiunii. La 15 km de Kemer se află Phaselis, portul care în trecut avea rol de centru comercial. Tot în apropiere se află şi Olympos, ansamblu care conţine un teatru antic şi un templu din Evul Mediu.

vacanta in Turcia

Side este staţiunea cu plaje largi cu nisip, steag albastru și un port impresionant. Staţiunea oferă un mix armonios: privelişti naturale, latură istorică şi hoteluri all inclusive. Deşi cei mai mulţi turişti care preferă Belek sau Kemer, poate nu ştiu că Side este un oraş unic în Turcia, un adevărat muzeu în aer liber, situat la 75 km distanţă de Antalya, pe o peninsulă plată, plină de vestigii arheologice importante şi înconjurată de apele albastre ale Mediteranei. Toţi cei care vin aici rămân impresionaţi de arhitectura părţii vechi a oraşului şi mai ales de mărturiile istoriei antice atât de bine reprezentate şi conservate aici.
Printre cele mai importante vestigii se află marele Amfiteatru din perioada elenistică, Templele Române ale lui Apollo şi Artemis, porţile oraşului, muzeul şi apeductele.

vacanta in Turcia

Alanya este cea mai sudică staţiune din Antalya, unde plajele cu nisip fin şi resorturile all inclusive sunt nelipsite. Comparativ cu celelalte staţiuni, în Alanya se găsesc mai multe opţiuni de cazare cu buget redus, perfect pentru cei care nu au prea multe pretenţii. Şi în Alanya te poţi bucura de locuri pitoreşti, pentru că aici se află un vechi castel.

vacanta in Turcia

foto: arhivă personală; flickr.com