Festivalul florilor din Madeira

Madeira este una dintre cele mai frumoase insule ale Europei şi un loc atât de diversificat! Plajele cu nisip negru scăldate de apele Oceanului Atlantic, stâncile falnice, canalele de irigaţii, dar şi grădinile botanice luxuriante, festivalurile locale şi degustările de vinuri - acestea sunt doar câteva aspecte a ceea ce înseamnă Madeira.

 

Tocmai datorită faptului că Madeira este o destinaţie diversificată, ceea ce numesc eu o vacanţă bine organizată în Madeira, este un circuit turistic. Într-un program turistic de tip circuit, totul este organizat de agenţia de turism, iar tu, ca şi turist, nu ratezi nicio atracţie turistică importantă. În plus, programul circuit în Madeira, pe care eu vi-l recomand, are incluse toate serviciile turistice, despre care vă vorbesc în rândurile următoare.

 

insula Madeira, Portugalia, foto @ANCAPAVEL.RO

insula Madeira, Portugalia, foto @ANCAPAVEL.RO

 

 

MADEIRA – FESTIVALUL FLORILOR 2021

Toamna este un anotimp foarte efervescent în Madeira, diferită de toamna nostalgică şi melancolică pe care ne-o imaginăm. Pentru că începând cu luna septembrie, în Madeira au loc cele mai multe festivaluri şi serbări din Portugalia.

În fiecare an, capitala insulei Madeira, Funchal este decorată cu mii de flori multicolore şi parfumate, care se asortează excelent cu natura din Madeira şi albastrul mării. Dar şi cu ospitalitatea tradiţională a localnicilor, care se pregătesc de zor să încânte turiştii cu preparatele delicioase şi aromele speciale ale bucătăriei locale.

 

 

 

Turul oraşului Funchal, degustarea renumitelor soiuri de vin din Madeira, vizită la Grădina Botanică şi la fabrica de broderie.

Turul oraşului Funchal începe cu Piaţa „Mercado dos Lavradores”, faimoasă pentru atmosfera plină de culoare, unde fermierii vin cu mărfuri diverse din cele mai îndepartate regiuni ale Insulei Madeira: fructe, legume, peşte şi o bogăţie imensă de flori exotice. Apoi, aveţi ocazia să vizitaţi un atelier de broderie tradiţională, atât de frumoasă, unde veţi putea observa toate etapele ale procesului de fabricare a celebrelor broderii madeirene. Turul continuă la Crama de vinuri, locul magic şi răcoros unde s-a scris istoria vinului de Madeira şi unde puteţi degusta soiuri din renumitul vin Madeira, ce poartă denumirea insulei, faimos în intreaga lume. Turul se încheie cu vizită la minunata şi unica Grădină Botanică din Funchal. Veţi putea admira aici o mare diversitate de plante din diferite zone ale lumii. Însă, nu doar plantele dau farmec locului, ci modul în care ele sunt prezentate, sub formă de colecţii. De asemenea, în interiroul grădinii găzduieşte un parc cu păsări exotice. Toate aceste vietăţi ale naturii sunt într-o armonie perfectă cu mediul plantelor.

 

 

 

Turul de VEST al Insulei Madeira

Acest tur de aproximativ 8 ore, vă oferă oportunitatea de a vizita peisajele spectaculoase pentru care Madeira este renumită: satul pitoresc Cămara de Lobos, redat în picturile sale de către Sir Winston Churchill, podgoriile renumite şi
Cabo Girao, stânca cea mai înaltă faţă de nivelul mării din Europa. Turul continuă către Sao Vicente prin
Encumenada, pe coasta de Nord a insulei, unde natura oferă o panoramă superbă asupra Oceanului Atlantic. Apoi, excursia continuă către platoul magnific Paul da Serra, la o altitudine de 1600 m faţă de nivelul mării. După care, se coboară către Ponta do Sol, spre coasta sudică şi spre satul pescăresc Ribeira Brava.

 

 

Turul de EST al Insulei Madeira

Vă recomand să mergeţi şi în acest tur pentru că veţi avea posibilitatea explorării celor mai frumoase atracţii din estul Madeirei. Excursia începe cu munţii din centrul insulei şi vârful Pico do Arieiro, ce oferă o panoramă superbă, apoi drumul vă duce la satele Ribeiro Firo şi Santana, faimoase pentru casele lor tradiţionale. Ribeiro este cunoscut şi pentru crescătoria de păstravi, iar Santa pentru podgoria Quinta do Furao. Excursia continuă către Porto da Cruz, Portela şi satul Machico, prima capitală a insulei, locul debarcării primilor navigator portughezi în anul 1419.

 

 


Contactează-mă!

 

 

Seară tradiţională cu cină şi spectacol folcloric în Madeira

Este vorba de o cină cu program folcloric, la un restaurant tradiţional, unde felul principal este Espetada, vită condimentată la proţap şi unde puteti degusta deliciile bucătăriei portugheze, stropite din plin cu vin tradiţional. Iar un grup folcloric local vă invită să învăţaţi paşii dansurilor tradiţionale. Nu ezitaţi şi alăturaţi-vă lor, pentru că experienţa este inedită!

 

Comorile Madeirei – Valea Măicuţelor

Comorile Madeirei – Valea Măicuţelor este o excursie de aproximativ 4 ore, unde veţi admira oraşul Funchal de la înălţime, din telecabina cu plecare din Monte. Nu rataţi coborârea cu săniile de lemn, unul din mijloacele de transport tradiţionale ale insulei. Turul continuă cu Eira do Serrado, cu vedere spectaculoasă către Valea Măicuţelor, un sat mic, situat într-un crater abrupt, nu departe de cel mai înalt vârf din Madeira. Cred că deja vă imaginaţi cum arată toată această experienţă!

 

Şi aşa cum ştiţi, pe lângă frumuseţile oricărei destinaţii pe care eu v-o recomand, imi place să “adaug” confort şi calitate în ceea ce priveşte transportul şi cazările. Dar şi să vă facilitez toate serviciile necesare unei călătorii fără griji.  Aşadar, acest program inedit din Madeira, include zbor operat de Lufthansa, cu catering la bord, bagaje şi taxe de aeroport incluse, dar şi cu posibilitatea ( extra cost, desigur) de a călători la business class. Transferurile de la aeroport la hoteluri sunt incluse, la fel şi transportul pentru toate excursiile prezentate. De asemenea, este inclusă şi asigurarea medicală şi storno, plus Protecţie Covid 19, indiferent de vârstă. Iar cazările oferite sunt de calitate, desigur:  MELIA MADEIRA MARE RESORT AND SPA, unul dintre cele mai selecte hoteluri din Madeira.

 


Contactează-mă!

 

Vacanţele turiştilor mei: Melia Madeira Mare Hotel, insula Madeira, Portugalia, foto@ANCAPAVEL.RO

Vacanţele turiştilor mei: Melia Madeira Mare Hotel, insula Madeira, Portugalia, foto@ANCAPAVEL.RO

 

Locaţia acestui hotel este foarte interesantă: cu vedere directă spre Oceanul Atlantic, dar şi foarte aproape de centrul capitalei, Funchal. Şi desigur, pe lângă o cazare de calitate, trebuie să vă recomand şi un restaurant pe măsură, precum Armazém do Sal

 

Tariful acestui circuit in Madeira este: 1129 EUR/persoană, valabil în limita locurilor disponibile

 

Mai am multe alte recomandări pentru voi în ceea ce priveşte o vacanţă memorabilă în Madeira! Vi le pot oferi punctual şi personalizat. Aşadar, dacă vă interesează să vă înscrieţi în acest circuit inedit din Madeira, eu, Anca Pavel vă ajut cu mare drag!

 


Contactează-mă!

 

foto@ #VacanteleTuristilorMei

copyright@ANCAPAVEL.RO

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>