Egipt

Excursie în Cairo

Excursia include vizite în capitala Cairo, la Muzeul Egiptean şi bineînţeles la Piramide şi Sfinx. Iar după masa de prânz, programul include o oprire în marele bazar Khan El Khalili.

Cairo (în arabă القاهرة, Al-Qāhirah, înseamnă „cea triumfătoare”, „cea învingătoare”), capitala Egiptului, este cel mai mare oraș din Africa, având o populație estimată între 16 și 20 de milioane de locuitori și o suprafață de 453 km2.

Deși tradițiile sale nu datează din antichitate, perioadă ale cărei vestigii sunt omniprezente în Egipt, cea mai mare metropolă a Africii și a Orientului Apropiat rămâne, de secole, centrul cultural și nu numai, al lumii arabe. Piramidele din Giza, care, împreună cu orașul Cairo, formează un uriaș organism urban, exponatele din Muzeul Cairo și statuia lui Ramses din fața gării Centrale sunt puncte de atracție istorice importante pentru turiști. În schimb, moscheile, bazarele și zgârie-norii moderni de pe malul Nilului alcătuiesc lumea arabă contemporană.

Cairo nu a fost construit din întâmplare pe malul Nilului, locul pe care îl ocupă astăzi, la înălțimea insulelor Gezira și Roda, facilitează traversarea fără probleme a fluviului. Conducătorul arab Amr Ibn-el-As a cucerit cetatea bizantină ridicată aici în anul 642. Tabăra sa militară s-a transformat treptat în noua capitală a țării deja arabizate și a primit numele de Al-Fustat (vechiul Cairo). Cuceritorul a construit aici prima moschee din Egipt. În secolele care au urmat, autoritățile din Cairo, în frunte cu Dinastia Mamelucă și ayyubidă, au acordat o deosebită atenție dezvoltării și înfloririi orașului. Din secolul al XIV-lea, Cairo reprezintă un centru important al comerțului cu mirodenii.

sursa: wikipedia.org

Durata excursiei: 1 zi;

Mijlocul de transport: avion;

Include: bilet avion, îmbarcare din Sharm El Sheikh; masa de prânz;

Pont: nu uita aparatul de fotografiat;

Preţ informativ: 226 EUR. Excursia se poate face şi cu autocarul, preţ: 90 EUR.


Contactează-mă!