Cum să îl surprinzi și să creezi cea mai romantică experiență de vacanță, în cuplu?

Dacă ești femeie și ești într-o relație de cel puțin trei ani, știi deja de ce aleg acest subiect. Dacă nu, vei prinde ideea, imediat. Parcurgerea acestui articol va fi o oportunitate bună de a afla câteva lucruri care te vor ajuta să menții spiritul și tonusul cuplului la un nivel ridicat. Și...mai interesant, dacă ești bărbat, vei afla sau cel puțin, îți vei aminti câteva lucruri interesante despre tine.

Dar care e legătura dintre acest subiect și călătorii? Trebuie să reții următorul lucru: să călătoriți împreună este una dintre cele mai bune și plăcute metode de a vă menține și de a vă reîmprospăta relația. Dar trebuie să știi cum poți face asta cu succes. Nu te baza doar pe intuiție. Puțină direcție și câteva hint-uri nu strică, niciodată. Așadar, îți voi oferi câteva idei faine și care merită puse în practică. Astfel încât vacanțele voastre să aducă un plus amândurora, la nivel de cuplu, nu doar satisfacția de a descoperi noi locuri.

Nici nu îți poți imagina cât de multe cupluri și-au piperat relația urmând câteva dintre aceste mici trucuri. Și da, acest articol este mult mai adresat femeilor dar promit că voi publica foarte curând și unul dedicat domnilor.

 

Călătorie și căsătorie

 

„Pentru mult mai multă intensitate, recomand întotdeauna destinații de vacanță în care natura se exprimă pe deplin.”

 

Călătoria este o mare oportunitate pentru amândoi să vă împrospătați și să vă condimentați relația. Cum vine asta? Ei bine … odată ce scapi de rutina și problemele zilnice, vei simți ceva în aer. De fapt, vei începe să simți aerul – literalmente – și nu este nici măcar o glumă. După ce vei schimba mediul obișnuit și stresul se va disipa, simțurile tale vor începe să se revigoreze.

Și pentru ca să simți o intensitate și mai mare, îți recomand întotdeauna destinații de vacanță „deschise” spre natură. Evită orașele mari și caută un loc unde natura se exprimă la adevăratul său potențial. Îți recomand Algarve, din Portugalia, Granada, în Spania, Lucca și Lacul Como în Italia. Sau poți opta pentru vizionarea aurorei boreale în Tromso, Norvegia. Toate acestea ar putea fi alegeri foarte inspirate, mai ales dacă le corelezi cu gusturile și preferințele voastre.

 

vacanta romantica

Lacul Como, Italia – foto @Ray-in-Manila, flickr.com

 

vacanta in cuplu

Algarve, Portugalia – foto @Pedro-Ferraz, flickr.com

 

vacanta romantica in Lucca, Italia

Lucca, Italia – foto @daspunkt, flickr.com

 

vacanta romantica in Lucca, Italia

Lucca, Italia – foto @Pug-Girl, flickr.com

 

În primul rând, cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este: întotdeauna, planifică-ți din timp, măcar câteva lucruri legate de vacanța voastră. Chiar dacă există situații când el este cel care alege destinația sau cel care rezervă vacanța (apropo – îți amintesc că inițiativa este întotdeauna un lucru de apreciat și încurajat) încercați să vă implicați în planificarea puținelor lucruri, activități și chiar a rezervărilor unor excursii sau activități, în în avans. Barbații sunt mai puțin atenți la detalii și cred că spontaneitatea e cea mai bună. E foarte bună ce-i drept. Dar uneori e bine să fim organizați și să nu ne trezim în pom. Dar acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații ne sunt atât de dragi: uneori se înșeală dar cred că au dreptate. 🙂 Sunt sigură că mă înțelegi.

În al doilea rând, asigură-te că toate documentele pentru călătorie sunt complete și că totul este la locul său.

Iar după aceea…poți începe să fii creativă (știu, nu sunt puține ocaziile când ei profită de roadele creativității noastre dar vei vedea că acest lucru este bun pentru amândoi dacă gestionați bine aceste situații). 🙂

 

Destinații speciale din Europa, unde natura este impresionantă:

 

 • Oia, Santorini
 • Kefalonia, Grecia
 • Cavtat – 20 km south of Dubrovnik, Croatia
 • Plitvice Lakes in Croatia
 • Vendicari Nature Reserve, Sicilia, Italia
 • Lucca, Italia
 • Lake Como, Italia
 • Amalfi Coast, Italia
 • Capri Island, Italia
 • Lungern, Elvetia
 • Mondrago Natural Park, Mallorca
 • Nissi Beach – Ayia Napa, Cipru
 • Faro District, Algarve
 • Lanzarote, Spania
 • Granada, Spania
 • Costa Brava, Spania
 • Bodrum, Turcia
 • Kotor Bay, Muntenegru
 • Loire Valley, Franța
 • Gorges du Verdon, Franța
 • Côte de Granit Rose, Franța
 • Tromso, Norvegia (Aurora Boreală)

 

 

Întotdeauna sfătuiesc femeile să-și exprime abilitățile de organizare.

 

Poate știai și tu deja sau…poate că nu te-ai gândit, în mod express la asta: femeile sunt „motorul” cuplului sau al familiei în ceea ce privește organizarea de activități, petrecerea timpului liber și al vacanțelor. Nu numai statisticile arată asta (puteți vedea o mulțime de studii de cercetare la researchgate.net) dar și anii mei de interacțiune cu mii de cliente. Și vă spun că mai mult de jumătate sunt femei. Oricum, acest articol este departe de un studiu de gen sau de cercetare sociologică. Scopul meu, însă, este să îți transmit și chiar să te învăț câteva lucruri importante din experiența mea profesională și din interacțiunea directă cu mii de cupluri, clienți și cliente.

Trebuie să subliniez, totuși că intenția mea este să evidențiez faptul că există anumite contexte în care bărbații și femeile își pot evidenția diversele calități, în funcție de situație. Astfel încât, rezultatele să fie mulțumitoare pentru toată lumea. Nu este o comparație de gen, deși, în acest articol, poate părea că mizez pe multiplele calități ale femeilor. Neglijându-le, într-o mare măsură, pe cele ale bărbaților.

În primul rând, femeile acordă mult mai multă atenție detaliilor. Nu este o afirmație de genul „da… probabil”. Ci este mai degrabă una de tipul „cu siguranță”.

Această caracteristică este în natura femeilor de mii de ani de evoluție a speciei noastre. Caracteristică ce își pune amprenta în acest aspect al vieților noastre: cel al organizării vieții. Structura creierului femeilor le ajută să aibă o atenție distributivă superioară decât în cazul bărbaților și – implicit – o capacitate mai mare de multitasking. Sunt sigură că te-ai întrebat, până acum, de ce soțul tău nu poate să se uite la televizor și să vorbească cu tine în același timp J

Dar să revenim la subiectul nostru. Vorbeam despre abilitățile de organizare a femeilor, îți amintești?

Deci, cum poți folosi asta în favoarea relației voastre și pentru escapada voastră romantică?

 

vacanță în Capri, Italia

vacanță în cuplu – Capri Italia, @willi_bremen, flickr.com

 

vacanță în Kotor Bay, Muntenegru

vacanță romantică în Perast, Kotor Bay, Muntenegru @Jocelyn-Erskine-Kellie, flickr.com

 

vacanță romantică în Kotor Bay, Muntenegru

vacanță romantică în Perast, Kotor Bay, Muntenegru @Jocelyn-Erskine-Kellie, flickr.com

 

 

Folosește-ți creativitatea, mai ales în vacanță!

Îți recomand să ai în vedere experiențe de călătorie pline de aventură. De ce? Pentru că bărbații adoră acest tip de activități. Le place adrenalina și se simt bine atunci când fac lucruri pe care le consideră palpitante. Iar la sfârșitul zilei, bărbatul tău își va dori să îți mulțumească cumva, pentru senzațiile trăite.

E bine să începi să faci câteva cercetări despre destinația voastră de vacanță și să afli mai multe despre împrejurimi. Orice informație înseamnă putere, nu? Vei vedea că îți vor veni o mulțime de idei odată ce vei începe să citești despre cultura locală, despre plajele din apropiere, despre tururi și activități sau despre obiective turistice și toate atracțiile posibile. De asemenea, ai putea rezerva, în avans, o masă cu o vedere impersionantă, la un restaurant special. Aceasta din urmă, este o recomandare pentru toți iubitorii de gastronomie: faceți o rezervare anticipată dacă vizați cele mai bune restaurante din zonă. Așa vei ști sigur că ai rezervarea făcută iar asta te va scuti de o grijă și vei fi sigură că te vei bucura de desertul uimitor la care visai dinainte de a pleca în vacanță.

 

 

Caută aventura

Mergând mai departe, vei fi foarte înțeleaptă să cauți experiențe și activități încărcate cu spirit aventurier. Bărbații adoră acest tip de activități. Și la sfârșitul zilei, bărbatul își va dori să îți mulțumească, cumva. Lasă-te surprinsă! Roagă-l să îți arate împrejurimile într-o decapotabilă sau cu o motocicletă (încercați să găsiți, totuși, o opțiune care să vi se potrivească amândurora; ideea este ca amândoi să vă bucurați, nu să vi se facă rău de la prea multă aventură :D). Sau poate că vrei să ridici ștacheta și să alegeți o plimbare cu calul. Mai ales dacă știi despre el că a mai făcut acest lucru înainte și că se pricepe.  Ideea este să te lași condusă, într-un fel. Lasă-l pe el să fie cel care te va impresiona. Tu doar ai venit cu ideea. Lasă lucrurile așa!

 

excursii și plimbări

plimbare cu caii în vacanță @a4gpa, flickr.com

 

 

Stimulează adrenalină

„Stand-up paddle-boarding este o idee foarte bună. Kitesufing sau windsurfing pot fi alte opțiuni faine. Bărbații adoră adrenalina! ”

 

O altă idee grozavă este să-l inviţi la o sesiune de sport. La o partidă de…aproape orice. Poate fi o sesiune de volei, tenis de plajă (da, ai citit corect: tenis de plajă; și îți spun că este super amuzant și că vă veți antrena toți mușchii; poți da o căutare pe YouTube și vei vedea exact despre ce e vorba). Sau puteți încerca diferite sporturi nautice. Paddle-boarding este o idee foarte bună și nu veți avea nevoie de valuri mari sau de vânt, astfel încât să puteți încerca indiferent de condițiile meteo.

Kiteboarding sau wakeboarding pot fi, de asemenea, opțiuni foarte bune. Acestea sunt, practic, echivalentele de vară ale sporturilor de zăpadă – diferențele cheie sunt zmeul, repectiv barca și temperatura, desigur! Kiteboarding funcționează în felul acesta: te lași purtat de zmeul care este împins de forța vântului iar tu vei pluti pe o placă, pe valurile mării. Cei avansați într-ale kiteboarding-ului adoră să facă și diverse scheme în aer. În timp ce la wakeboarding, treaba este ceva mai simplă: vei fi tras de o barcă, în timp ce te vei afla pe o placă. Alunecând, practic, peste apă și făcând rotiri și șerpuiri pe toată suprafața. Este o activitate frumoasă care generează multă adrenalină.

Și am ajuns, așadar, la cuvântul cheie! Bărbaţii adoră adrenalina – chiar dacă unii dintre ei nu ştiu asta. Chiar și cei mai liniștiți dintre ei au nevoie de adrenalină și odată ce vor găsi „doza” potrivită, se vor simți mai bine. Mai…curajoși chiar. Mai mult, acest tip de activitate va crește încrederea în sine a bărbatului și…așteaptă să-i vezi tonusul și atitudinea din următoarele zile de vacanță!

Insula San Pietro sau Lacul Como din Italia sunt destinații minunate pentru iubitorii de paddle boarding. În plus, paddle boarding este o activitate mai degrabă relaxantă, potrivită dacă nu sunteți tocmai obișnuiți cu activitățile fizice. Plaja La Zurriola – Situată în San Sebastian, Spania este un alt loc minunat pentru voi. Portugalia este, de asemenea, o recomandare excelentă, Cantinho da Baia din Peniche vă va impresiona pe amândoi! În timp ce Lefkada sau Gokceada sunt recomandările mele pentru cei care vreți să încercați kitesurfing sau kiteboarding (este fix același lucru).

 

 

 

Trezește campionul din el!

„Competiția este, în mod categoric, pentru bărbați. Face parte din natura lor. ”

 

Mai trebuie să ții minte încă ceva: atunci când veți alege activitatea de distracție (trebuie, neapărat, să arate ca o mică competiție între voi) găsiți una care să te simți confortabil și tu și în care niciunul dintre voi nu va eșua „grandios”. Bărbatul tău trebuie să aibă senzația că are pe cineva cu care să concureze și nu pe cineva pe care să chinuie. Pe de altă parte, tu nu îți face griji că vei fi prea bună și că îl vei întrece sau învinge, în vreun fel. Competiția este definitorie pentru  bărbați. Face parte din natura lor. Vei fi impresionată chiar și tu când îl vei vedea în acțiune.

Pentru a înțelege și mai bine această latură competitivă, gândiți-vă la copii. Gândiți-vă la băieții care joacă fotbal, basket, lupte și amintiți-vă cum se comportau în timpul pauzelor de la școală. Ei dezvoltă în mod inconștient ierarhii, iar imaginea de sine este construită pe seama poziției lor în diferite grupuri. Concurența devine parte din viața lor, de când sunt foarte mici și îi influențează în devenirea lor ca adulți. Gândește-te la bărbați și la gadgeturi, tehnologie, cai putere, flotări sau cifre. A cuceri înseamnă a exista, pentru ei. Oferă-i omului tău ocazia să își manifeste această caracteristică și vei cunoaște o parte din masculinitatea lui de care nu știai.

Pentru noi, femeile, competiția este doar o chestiune de distracție sau de utilitate. Scopul nostru este să participăm și eventual, să învățăm. În cazul lor, lucrurile stau altfel, așadar. Tot ce vor este să câștige. Revenind la discuția noastră, îi vei vedea hotărârea și determinarea pe față și în gesturile sale, chiar și atunci când veți juca un simplu joc de volei. Deci încearcă să fii doar un adversar decent și scopul tău va fi atins!

 

 

 

Romantism

Am ajuns la acest subiect atât de important, mai ales în rândul doamnelor. Și acesta este momentul potrivit pentru vorbe dulci, gesturi tandre și întâlniri romantice. Da, poți lua o cină frumoasă cu soțul tău la un restaurant elegant, cu vedere la mare, ca și cum ai fi la o întâlnire. Riviera Dalmată din Croația oferă priveliști uimitoare. La fel și Cinque Terre, în Italia. Și Mallorca vă oferă posibilitatea de a alege dintre câteva restaurante excelente, cu vederi uimitoare. Miceli, Restaurante Es Passeig, Romeos, Restaurante Las Olas din Mallorca sunt sugestiile mele speciale pentru tine. Notează-le undeva!

„Incită-l, întreabă-l și facilitează.”

 

vacanță romantică

Madeira, Portugalia @PortoBay Hotels & Resorts, flickr.com

 

Ei bine … acesta este momentul în care veți culege roadele. Dar lucrurile trebuie făcute în această ordine și nu la întâmplare. Nu poți începe de sus și să cobori, încet și sigur. Pentru a avea parte de o experiență deosebită în timpul vacanței voastre, trebuie să respectați un timinig propice.

Cam așa funcționează: îl inciți, îl întrebi și facilitezi. Apoi el intră în scenă și face ceea ce știe cel mai bine: explorează, aleargă, conduce și cucerește. Ghici cum va arăta seara voastră? Cum va arăta restul vacanței?

În plus, aceasta poate fi doar începutul conviețuirii voastre de zi cu zi.

Acestea sunt sfaturile pe care am vrut să le subliniez pentru a avea o experiență minunată de vacanță și, de asemenea, pentru a îmbunătăți consistența legăturii de cuplu, cu ajutorul călătoriilor și al vacanțelor.

Nu uita să-mi relatezi și tu despre vacanțele voastre de succes sau chiar și despre cele nereușite. Și ține cont de ceea ce v-am dezvăluit în acest articol. Veți vedea schimbări frumoase, nu numai în experiențele dvs. de călătorie, ci și în viața personală.

 

cover photo @Artem Beliaikin, locatie: Bali, Indonezia, flickr.com

 

Ești interesat/ă de recomandări pentru o vacanță romantică?


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>