Cum alegi un pachet turistic potrivit? Drumul de la idee, la rezervare

Fără doar și poate, trăim în lumea click-ului distanță. Totul se întâmplă în timp real, iar legăturile dintre oameni și servicii au avansat într-un mod continuu și alert. Cu o simplă căutare, putem găsi sute de oferte și putem vizualiza mii de hoteluri. Asta dacă cineva ar avea și timp și răbdare pentru asta. Mai mult decât atât, inteligența artificială a fost integrată deja în corporațiile din industria de travel și de ospitalitate. Așa că, gusturile și preferințele clienților, tendințele și serviciile preferate de aceștia nu mai sunt o noutate pentru mulți giganți din nișă.

 

Cert este că posibilitățile de alegere a vacanțelor sunt aproape infinite. Și nici măcar nu exagerez când spun asta. Poți alege de la city break-uri în Europa, până la pachete charter în Spania, Grecia, Turcia, vacanțe la ski în întrega lume, circuite în Orientul Mijlociu sau în Orientul Îndepărtat, până la sejururi exotice în Thailanda, Seychelles, Maldive sau Zanzibar.

Fără îndoială, suntem privilegiați să putem trăi în aceste momente de expansiune tehnologică și digitală. Să putem vizualiza, virtual, locuri dintre cele mai îndepărtate în doar câteva secunde, să obținem toate indicațiile obiectivelor turistice dorite, imediat, cu ajutorul hărților digitale, să vizualizăm interiorul resorturilor, al camerelor de hotel și să ne comandăm un transfer privat cu un simplu click sau telefon. Sau, să ne rezervăm excursiile dorite în avans, alegând ceea ce ne atrage cel mai mult, la primă impresie.Toate acestea sunt avantaje la care acum 15 – 20 de ani visam, cu toții. Iar acum, sunt toate, aici, în fața noastră.

Pe de altă parte, este evident că pandemia a limitat diversitatea destinaţiilor, însă nu pentru mult timp de acum încolo. Am văzut deja că, încă de la începutul acestui an destinaţiile exotice au fost la mare căutare, iar acum oamenii se gândesc serios să îşi aleagă vacanţa pentru vara 2021. Clar, este de înţeles că nu mai putem să răbdăm în faţa unei vacanţe mult aşteptate.

 

Vacanța mea în Bodrum, Turcia

 

 

“Alegerea și construirea vacanței perfecte nu țin de șansă, de noroc sau de hazard.” Anca Pavel

 

 

Cum arată, în mod obișnuit, drumul de la idee la rezervare?

 

Totul pornește de la o idee de vacanță. Faci câteva căutări pe Google, alegi cele mai relevante publicații și începi să îți faci o părere despre destinație.

Pornești de la informații generale. De genul:

Cum arată plaja / pârtia/ stațiunea turistică?
Cât durează zborul / drumul?
Care este perioada potrivită de călătorie?
Informații legate de climă și relief
Care sunt costurile totale?
Obiective turistice
Excursii
Experiențe locale
Date istorice și culturale

 

Piața este imensă.
Ofertele sunt foarte multe, pentru toate gusturile, preferințele, bugetele.

 

În general, acestea sunt primele lucruri care te interesează. Desigur, ținând cont de specificitatea destinației. După ce îți faci o părere, în mare, despre toate acestea, începi să cauți oferte către acea destinație.

 

 

 

Și începi să aprofundezi, astfel, căutarea.

Unele oferte mai scumpe, altele mai ieftine, anumite oferte sunt mai variate decât altele, unele includ anumite servicii, altele nu și așa mai departe.

În majoritatea cazurilor, faza aceasta se întinde pe o perioadă ceva mai lungă de timp, în care tu revii asupra căutărilor, soliciți și compari oferte și cauți consiliere. Este perioada în care studiezi piața și cântărești lucrurile până când ești convins/ă că ai găsit ceea ce îți doreai. De cele mai multe ori, îți aloci ceva timp pentru a te consulta cu partenerul/a și cu membrii
familiei sau prietenii, în funcție de caz.

În final, îți surâde o anumită structură de cazare (apartament, hotel, complex hotelier, vilă, pensiune, chalet etc.) care pare că s-ar încadra în preferințele tale. Și desigur, în bugetul tău. După ce aprofundezi suficient această etapă și concluzionezi că totul pare că este cât se poate de ok, hotărăști să rezervi vacanța vizată.

 

Cam așa se întâmplă, în linii mari, drumul de la ideea de vacanță la rezervare.

 

Mai multe informaţii şi sugestii pentru o vacanţă reuşită, găseşti în ebook-ul meu “Destinaţiile cu care nu vei da niciodată greş”: https://ancapavel.ro/e-books/

 

Cu bine!

foto@ANCAPAVEL.RO

 


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>