Londra – Paris – Roma: Top 3 destinații europene

Dacă încă nu ai planificat toate detaliile vacanței tale și vrei să vezi cam ce merită atenția ta, e o idee bună să te uiți cam ce e „pe val” anul ăsta. Știu, mulți tind să treacă peste marile orașe ca destinații turistice, dar cred că am câteva argumente excelente pentru o astfel de alegere.

Planifici o vacanță, un city break sau un circuit în Europa?

La începutul fiecărui an, revistele și website-urile de specialitate se grăbesc să publice topul destinațiilor turistice ale anului anterior. Clasamentele se bazează pe numărul de vizitatori în anul precedent, pe numărul de pachete de călătorie vândute, dar și pe interesul acordat destinațiilor respective în căutările online. În 2018, majoritatea site-urilor dau câștigătoare triada Londra – Paris – Roma, și același clasament pare să se contureze şi pentru anul în curs.

Sigur, anul trecut Londra a avut un motiv în plus să domine clasamentul: nunta prințului Harry cu actrița americană Meghan Markle. Dar motivele pentru care ar merita să ajungi acolo (sau la Paris sau Roma, în definitiv) sunt mult, mult mai numeroase. Așadar, dacă ești în criză de idei, ai bifat deja Antalya și Costa del Sol și ești o personalitate mai degrabă activă sau curioasă, oricare dintre cele trei destinații europene de top te va satisface complet.

 

Londra

 

Iubesc Londra. Londra despre care au vorbit Virginia Woolf și Agatha Christie, Londra nouă și veche în același timp, a reginei și a imigranților, a taxiurilor negre și a noilor construcții. Londra care a străbătut istoria și și-a păstrat farmecul.

 

 

În Londra, ai ce face și o săptămână, și două, și nouă. După părerea mea, însă, acestea sunt punctele pe care nu ar trebui să le ratezi:

 

Ceaiul la Ritz

E o extravaganță pe care trebuie să ți-o îngădui măcar o dată în viață. Ceaiul propriu-zis e excelent, sigur, dar distracția principală sunt sandwichurile tăiate și decorate perfect, prăjiturelele elegante și tot arsenalul de tăvi, ceainice și ceșcuțe parcă rupte din altă lume.

 

 

Turnul Londrei

Nu pot să spun că e distractiv, pentru că aici au fost închise, torturate sau ucise diverse personalități istorice. Dar e un loc care merită vizitat, măcar pentru bijuteriile Coroanei și valoarea istorică.

 

city break Londra

Turnul Londrei foto: @flickr.com

 

The Globe

Teatrul lui Shakespeare a fost refăcut pentru a reda experiența pe care ar fi avut-o un spectator de la sfârșitul secolului al XVI-lea. Merită să mergi la un spectacol ca să înțelegi valoarea lui Shakespeare.

 

city break Londra

The Globe, Londra
foto @flickr.com

 

Kew Gardens & Palace

Și palatul merită vizitat, evident. Dar, dacă ești cât de cât pasionat de natură, grădinile Kew sunt o încântare. Rezervă-ți jumătate de zi pentru a explora la pas această bijuterie.

 

 

Platourile Harry Potter

Un pic în afara Londrei sunt studiourile Warner Bros, unde a fost turnată cea mai mare parte a seriei Harry Potter. Pentru fani, o excursie pe Diagon Alley sau înăuntrul castelului va fi un vis devenit realitate.

 

 

Palatele

Kensington, Buckingham, Westminster. Toate sau oricare dintre ele reprezintă bucăți de istorie, toate au supraviețuit războaielor și sunt arhitectură vie, locuită, în inima unui oraș vibrant.

 

 

Mai sunt atâtea de spus despre Londra, despre restaurante, spectacole, parcuri, clădiri, străzi, muzee… Dacă te hotărăști să o vizitezi, promit să îți umplu tolba cu informații și sugestii!

 

Paris

Cine nu iubește Parisul? E, pe bună dreptate, constant în topurile destinașiilor turistice. V-am mai vorbit despre impresiile mele referitoare la acest oraș elegant și plin de savoare, despre Turnul Eiffel, Versailles sau galeriile Lafayette, așa că acum o să mă limitez la patru recomandări noi.

 

Vacanta la Paris - ANCAPAVEL.RO

Vacanta la Paris – ANCAPAVEL.RO

 

Jardin des Tuileries

În chiar centrul Parisului se află acest exemplu tipic de landscaping franțuzesc: fiecare arbust sau tufiș e ras-tuns-frezat, totul e așezat elegant în structuri care combină natura și intervenția umană. Fascinant!

 

 

Catacombele

Pentru pasionații de istorie, e o vizită obligatorie. Create în culoarele subterane de mii de metri ale vechilor mine de piatră, Catacombele adăpostesc aproape două milioane de rămășițe umane, printre care ale unora dintre personajele principale ale Revoluției Franceze.

 

France Miniature

Un pic în afara Parisului se află această versiune miniaturală a Franței. Nu îți imagina că e tocmai mică: ocupă cinci hectare. Aici vei găsi elementele esențiale ale țării, de la relief la clădirile cele mai celebre. Ai ce face o zi aici!

 

 

Piața de vechituri Saint Ouen

Am ezitat dacă la ultimul punct să recomand Disneyland, cimitirul Pere Lachaise sau asta. Și am ales piața de vechituri, pentru că despre restul vorbesc toate ghidurile; dar aici, pe un spațiu absolut uriaș, te poți învârti jumătate de zi și poți găsi absolut orice, de la bijuterii și haine la mâncare. Nu sunt numai vechituri aici, ci și buticuri, dar prețurile sunt rezonabile și găsești fără îndoială ceva pe gustul tău!

 

Roma

Și despre Roma am mai vorbit, pentru că e una dintre destinațiile pe care, cred eu, oricine trebuie să le viziteze măcar o dată în viață. Ce îți place mai tare? Mâncarea? Istoria? Plimbările? Shoppingul? Relaxarea? Aici le ai chiar pe toate.

 

Trastevere

Un fel de Greenwich Village local, Trastevere e o aglomerare șarmantă de străduțe înguste, restaurante excelente, magazine șic și atmosferă de relaxare în mijlocul unui oraș ultra-dinamic. În plus, e foarte aproape de Vatican: e locul perfect în care să îți revii după somptuozitatea și seriozitatea Capelei Sixtine.

 

 

Campo de Fiori

Dimineața e o piață deschisă de fructe, legume, flori și mici obiecte. Seara e centrul distracției, cu baruri și discoteci pentru toate gusturile. Arhitectura e spectaculoasă, iar restaurantele sunt pe măsură. Și e aproape de Piazza Navona, o capodoperă barocă și alt loc care merită vizitat.

 

 

Villa Borghese

O galerie de artă care cuprinde unele dintre capodoperele perioadei baroce, plus o grădină-parc ultra-spectaculoasă, aceasta e o creație ce datează din secolul al XVII-lea și e întreținută perfect. De aici poți porni spre Piazza del Popolo, spre două alte muzee (Etrusc și de Artă Modernă) sau poți vizita grădina zoologică din dotare.

 

 

Cu asemenea atracții ( și gândește-te câte am lăsat pe dinafară!), oricare dintre aceste capitale își merită locul în vârful clasamentului. Te atrage vreunul?

Îți pot oferi pachete de city break sau vacanțe complete. Sigur o să ai ce face – și sigur o să te îndrăgostești de aceste metropole vibrante și pline de istorie vie!

 


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile