Circuit Israel în Noiembrie 2018

Vino cu mine în Israel! Pe 21 Noiembrie voi vizita Ţara Sfântă, într-un circuit foarte avantajos, organizat de agenţia Holy Land ZB Travel. Mai sunt câteva locuri disponibile!

Te întrebi când urmează să organizăm un nou circuit-pelerinaj în Israel?  Ei bine, chiar în luna noiembrie a acestui an. Îți propun un pachet complet de servicii incluse, la un tarif atractiv și un program ce cuprinde vizitarea tuturor punctelor cheie ale Țării Sfinte.

Cum multi dintre voi sunteți în căutare de excursii accesibile pe Tărâmul Sfânt, agenția Holy Land ZB Travel organizează un nou program de vizitare ce ne va oferi o experiență totală și de neuitat.

Israel este tărâmul ce te poartă pe brațele istoriei și ale religiei, este un loc magic unde vei reuși să fi mai aproape de sufletul tău așa cum nu ai fost niciodată, unde gândurile bune, liniștea și pacea te vor învălui și te vor încărca pozitiv. Israel îți oferă șansa regăsirii propriei percepții interioare.

 

Mai jos îți prezint programul acestui circuit-pelerinaj, din luna noiembrie:

Bucuresti – Tel Aviv – Lida – Nazareth – Cana Galileei-Tiberias

Ziua 1, miercuri – 21 NOIEMBRIE.

Ne întâlnim cu însoțitorul de grup în aeroportul H. Coanda/București. După formalitățile vamale, se face îmbarcarea cu destinația Tel Aviv. Vom ateriza pe aeroportul Ben Gurion – finalizare formalități vamale.

Vom merge spre Lida (Lod) cu oprire la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe (mormântul Sf. Gheorghe), urmând sa ajungem la Cana Galileii, unde vom vizita Biserica Greco-Ortodoxă (pe locul casei lui Simion Cananitul), unde a avut loc prima minune (prefacerea apei în vin la Nunta din Cana Galileii). Ne vom continua deplasarea către Nazaret  unde vom avea de văzut Biserica Ortodoxă Sf. Gavril (Izvorul Fecioarei Maria) si Biserica Catolică “Buna Vestire” ( locul casei Sfintei Familii – atelierul Sf. Iosif).

Ziua se încheie cu cină şi cazare Tiberias/ Nazaret.

Cana Galileii, Israel

 

 

Ziua 2: joi –  22 NOIEMBRIE

După micul dejun pornim spre Muntele Tabor, unde vom vizita – Biserica Ortodoxă “Schimbarea la față” – locul schimbarii la față a Domnului.

După aceasta ne vom deplasa la Muntele Fericirilor unde vom vizita Biserica Sf. Petru, aceasta biserică a Sfantului Petru, este zidită pe locul unde Mântuitorul s-a arătat ucenicilor, după Înviere. Potrivit traditiei, bisericuța își înalță zidurile în jurul pietrei pe care Mântuitorul așezase jar aprins, deasupra având pește. Capernaum – Cetatea Domnului (orașul iubit de către  Iisus). Ne continuam deplasarea spre YARDENIT unde va avea loc desfășurarea procesiunii de botez a pelerinilor. Posibilitatea de a servi masa cu pește la Sf Petru. Ne întoarcem spre granița cu Iordania – Beit Shean (Decapolis). Intrăm în Iordania și mergem spre Amman, numit în Antichitate Philadelphia. Continuăm cu Jerash unul din cele mai vechi orașe din timpul romanilor. A fost fondat de însuși Alexandru Macedon în perioada în care acesta se apucase să cucerească Orientul, dar perioada de glorie a Jerash-ului (sub numele antic de Gerasa) a fost înregistrată în perioada romana. În această perioadă de pace și prosperitate, Jerash a devenit unul dintre cele mai bogate orașe din zonă.

Ziua se încheie cu cină şi cazare în Amman.

Biserica Ortodoxă “Schimbarea la față”, pelerinjaj Israel

 

Ziua 3, vineri 23 NOIEMBRIE

Dupa ce vom servi micul, dejun pornim spre situl arheologic Petra, vechea capitală a nabateenilor. Petra este considerată una dintre cele 7 Minuni ale lumii antice și moderne. Lăsăm în urmă Petra și străbatem Valea lui Moise.

La sfarșitul acestei zile ne întoarcem în Amman unde vom cina și ne vom odihni până a doua zi.

Ziua 4: sâmbătă 24 NOIEMBRIE

După ce vom servi micul dejun ne vom continua periplul către Madaba la Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe. Madaba este orașul mozaicurilor, unde a fost descoperită prima hartă ceramică a Țării Sfinte. Apoi, vom merge spre Muntele Nebo, unde vom fi întâmpinași de o vedere panoramică superbă, locul de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței, urmând să ne deplasăm spre graniță unde vom trece în Israel prin punctul de frontieră Allenby Bridge. Vom continua cu Ierihon – cel mai vechi oraș din lume și vizităm Mânăstirea “Dudu lui Zaheu”, apoi ne deplasăm spre Muntele Ispitirii, unde ne așteaptă înca o priveliste panoramică deosebită, de data aceasta  a Mânăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii (locul unde Iisus a fost ispitit de Satana de 3 ori și a postit 40 de zile) .

Vom ajunge pe finalul itinerariului la Așezămantul Românesc de la Ierihon, urmând să ne întoarcem spre Ierusalim, pe lângă Marea Moartă – cel mai coborât nivel planetar (400 de metri).

Vom poposi și vom cina la hotel în Bethleem.

 

Biserica Nașterii Domnului, Bethleem, pelerinaj Israel

 

 

Ziua 5,duminică- 25 NOIEMBRIE

Aceasta este o zi cu totul specială. După ce prindem puteri noi la micul dejun pornim către Ierusalim care, potrivit Bibliei,  a fost creat de către regele David al Israelului, în jurul anului 1000 Î.HR. Fiul său, Solomon, a construit primul templu din oraș. Pentru creștini, orașul Ierusalim este sfânt, datorită crucificării lui Hristos în acest oraș. Ierusalim este al treilea oraș sfânt pentru islamici, devenind primul Qibla, adică punctul central al rugăciunilor musulmane. Potrivit tradiției, profetul Mohamed a făcut Călătoria Nocturnă în acest oraș, în anul 620. De-a lungul istoriei sale, Ierusalim a fost distrus de două ori, a fost asediat de 23 de ori, atacat de 52 de ori și capturat și recapturat de 44 de ori.

Urcăm pe Muntele Măslinilor unde vom vizita Biserica Mica Galilee- locul unde Iisus și Sfinții Apostoli poposeau împreuna cu pelerinii din Galileea, înainte de intrarea în cetate la marile sărbatori, tot aici este marcat locul unde Mântuitorul a apărut a treia oară în mijlocul apostolilor după Înviere și vom putea admira Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ‘’Maica Domnului Galileanca’’.

Ne vom continua vizita cu următoarele puncte cheie: Mânăstirea Eleon (locul ridicării la cer a Maicii Domnului), Biserica Aflării Capului Sf Ioan BotezătorulCapela Înălțării Domnului, aflată pe Muntele Măslinilor, în Ierusalim și este un loc de închinare, atât creștin, cât și musulman. Potrivit tradiției, acesta este locul de pe care Mântuitorul Hristos s-a înalțat la cer. Micuța capelă rotundă păstrează încă o piatră imprimată cu urma piciorului lui Hristos, Biserica Pater Noster –“Tatăl Nostru” – locul unde Iisus i-a învățat pe ucenici rugăciunea “Tatăl Nostru” și unde ne vom bucura de o minunată vedere panoramică a Ierusalimului. Vom descoperi împreuna Gradina GHETSIMANI cu Biserica Natiunilor (locul unde se afla piatra pe care a stat Iisus inaintea prinderii sale), Biserica “Dominus Flevit“ (Domnul a plans) – despre acest loc, Sfanta Scriptura ne spune că acesta este locul unde Iisus Hristos a plâns pentru soarta Ierusalimului și a lipsei de pocăință a celor din Cetatea Sfântă.

Ajungem la Biserica Mormantul Maicii Domnului, unde vom coborâ cele 48 de trepte și ne vom putea opri la Mormântul Maicii Domnului și la Icoana Făcătoare de Minuni Maica Domnului “IERUSALEMITA”. Spre ieșire vom vedea Mormântul  Sf. Părinți Ioachim și Ana și Biserica Sf. Stefan.

Ne vom continua incursiunea sufletească pe Via Dolorosa (Calea Crucii sau Drumul Durerii) cu cele 14 popasuri, fiecare marcând un eveniment, o memorie sacră pentru întreaga Creștinătate, urmând să urcăm pe colina Golgota unde a fost răstignit Iisus și vom avea ocazia sa vedem Piatra Ungerii, Mormantul Domnului, Biserica InvieriiBiserica Sf. Imparati Constantin si Elena, Paraclisul Sutasului, Paraclisul lui Adam, Biserica Sfantului Mormant, numita si Qiyama in limba araba – Biserica Învierii – a fost clădită de Împăratul Constantin cel Mare în secolul al-IV lea. Aici Împărăteasa Elena a găsit locul și vestigii ale Sfintei Cruci.

Ne vom incheia aceasta zi plina de încărcătura religioasă emoționantă cu cină si cazare hotel în Bethleem.

 

via Dolorosa, pelerinaj Israel

 

Ziua 6, luni – 26 NOIEMBRIE

Vom servi micul dejun și vom începe itinerariul cu vizitarea Bethleem-ului unde întâlnim Biserica Nașterii Domnului (Biserica Ortodoxă a Nativității), Cripta în care s-a născut Iisus, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului “BELEMITA“– singura icoana în care Maica Domnui zâmbește, de bucuria Nașterii Domnului. Este cea mai veche biserica crestina din Țara Sfântă.

Locul Nașterii Mântuitoriului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri dăruită în 1717 de Domnitorul Țării Românești Nicolae Mavrocordat.

Vom mai vizita Biserica Catolică Sf. Ecaterina – locul de unde se transmite în Noaptea de Crăciun Sfânta Liturghie, Grota pruncilor uciși – Osuarul cu Sfintele Moaște, unde copiii au fost uciși din porunca regelui Irod.

Ne vom deplasa către Beth Sahour – unde vom putea vizita Câmpul Pastorilor – câmpurile situate în orașul Beth Sahour, locul unde se spune că îngerul Domnului li s-ar fi arătat pastorilor, aducându-le vestea cea bună a nașterii lui Iisus, Mânăstirea lui Teodosie cel Mare – locul unde s-au odihnit Cei Trei Magi, Biserica Sf. GheorgheAl Khader (în limba arabă) unde se află vestigiile lanțurilor cu care a fost chinuit Sf. Gheorghe și care prin atingerea lor sunt făcătoare de minuni. Sf. Gheorghe este considerat Sfântul Ocrotitor al creștinilor din Bethleem, Biserica Sf. Nicolae care este ridicată pe locul unde Sf. Nicolae a stat de mai multe ori în orașul vechi Beit Jala, astazi cartier din Bethleem.

Conform tradiției, pe 6 decembrie, se fac sărbatori de mulțumire în cinstea Sf. Nicolae, acesta fiind considerat protectorul lor, Mânăstirea Sf. Sava unde se păstrează neschimbat modul de viață încă de pe vremea  Împăratului Constantin, Mânăstirea Sf. Sava (Marea Lavră a Sf. Sava cunoscută ca Mar Saba din pustiul Iudeii, întemeiată în anul 478, de Sf. Sava cel Sfințit. Una din refacerile mânăstirii a fost facută cu banii trimiși de Domnitorul Neagoe Basarab prin Egumenul Ioachim Valahu și ulterior prin contribuțiile Domniței Ruxandra, soția lui A. Lapușneanul și fiica lui Petru Rareș.

 

Vom închiea ziua cu cină și cazare la hotel in Bethleem

 

vedere spre Ierusalim, pelerinaj în Israel

 

 

Ziua 7,marti 27 – NOIEMBRIE

 

După servirea micului dejun vom porni spre Hozeva unde vom vizita Mânăstiriea Sf. Gheorghe Hozevitul, Moaștele Sf. Ioan Iacob Hozevitul (Sf. Ioan Iacob de la Neamț), și Peștera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul.

Vom continua deplasarea spre Ein Karem – patria  Sfântului Ioan Botezătorului, unde ne vom putea vizita biserica ce-i poartă numele care este construită în locul unde s-a năascut Sf. Ioan Botezatorul.

 

Cina și cazarea vor fi la hotel  în Bethleem 

 

 

 

Ziua 8,  miercuri 28 – NOIEMBRIE

 

Am ajuns in ultima zi a acestui periplu ce ne-a oferit încărcătura sufletească plăcută și pace interioara.

Dupa ce vom servi ultimul mic dejun vom eliberara camerele și ne vom îmbarca în autocar.

Ca ultim itinerariu vom vizita Biserica Sf Mormânt ( revedere), Așezământul Românesc de la Ierusalim  ce este situat în partea de nord-vest a vechii cetăți, în cartierul Mea Searim, în traducere cartierul celor o sută de porți), Mânăstirii Sf Cruci–  aceasta este o veche Mânăstire Ortodoxă aflată în grija grecilor, așezată la mică distanță de Ierusalim în valea numită Rehaviah, adică a “Crucii”, Biserica Sf Simon.

Pentru finalul deplasării în ‘’Țara Sfântă’’ mergem spre Tel- Aviv- Jaffo, unde vizităm Biserica Ortodoxă Sf Mihail și Gavril (cu preot român), Tel Aviv – unde ne vom bucura împreună de vederea panoramică a orașului.

La final vom avea timp liber la Marea Mediterana unde ne vom putea relaxa

Transferul către Aeroportul Ben Gurion și decolare spre București

 

Dacă eşti şi tu interesat de acest circuit-pelerinaj în Israel, îţi spun că merită şi din punct de vedere financiar.

Tariful este de 849 EURO/ persoană

 

Servicii incluse:

  • Bilet avion Bucuresti- Tel Aviv – Bucuresti
  • Taxe de aeroport
  • Bagaj de mana 10 kg
  • Bagaj de cala 20 kg
  • Pe toata durata circuitului transport cu autocar modern cu A/C
  • 7nopti cazare+demipensiune la hotel 4* (clasificare locala Bethleem si Amman,3, 4* Tiberias)
  • Ghid de limba romana
  • Intrari la obiectivele turistice din program
  • Asistenta turistica permanenta

 

 

În luna noimebrie 2018, poți merge în pelerinaj în Israel.

Mai sunt câteva locuri!

Acest circuit – pelerinaj în Israel din luna noiembrie 2018 este o alegere foarte bună datorită programului ales, datorită tarifului excelent și serviciilor incluse. Foarte mulți turiști care sunt în căutare de excursii ieftine în Israel pot să aleagă acest program care oferă o experiență completă și cuprinzătoare, la un tarif avantajos.

Pentru detalii şi rezervări, contactează agenţia Holy Land ZB Travel sau scrie-mi pentru orice informații sau întrebări:


Contactează-mă!

 

@wikimedia.org, youtube.com, flicker.com, mohamed yaha @flicker.com, diddy1547 @flicker.com, Xiquinho Silva @flicker.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile