Cele mai impresionante focuri de artificii de Revelion!

În noaptea de Revelion, peste tot se organizează focuri de artificii, dar unele dintre acestea sunt atât de spectaculoase, încât mii de oameni călătoresc sute sau chiar mii de kilometri pentru a le vedea.

 

Sidney

Focurile de artificii luminează cerul deasupra Podului Harbour și a Operei din Sidney. Mii de oameni se adună de-a lungul portului pentru a viziona unul dintre cele mai impresionante spectacole de artificii din lume!

 

New York

În Piața Times Square din New York “plouă” cu milioane de confetti şi focuri de artificii ce prevestesc un nou an spectaculos!

 

Rio de Janeiro

Focuri de artificii explodează deasupra plajei Copacabana din Rio de Janeiro. Peste 2 milioane de persoane se adună de-a lungul celei mai faimoase plaje din Rio, pentru a asista la spectacolul focurilor de artificii, ce durează 15 minute și pentru a sărbători Anul Nou.

 

Dubai

În fiecare an, Revelionul în Dubai este grandios! Precum cea mai înaltă clădire din lumeBurj Khalifa, locul unde are loc unul dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii în noaptea dintre ani. Exploziile multicolore sunt duse la rang de artă în Dubai, care organizează festivităţi demne de Cartea Recordurilor. Burj Khalifa e punctul central al petrecerilor de Revelion, dar e departe de a fi singurul. Sunt lansate artificii de pe aproape toţi zgârie-norii din Dubai.

 

Egipt

Mii de oameni vin aici pentru concertul uimitor ținut în fața piramidelor din Egipt, vechi de 4.500 de ani. Un artist popular folosește techno-vrăjitoria pentru a distra spectatorii de la apus la răsărit la sărbătoarea Anului Nou.

 

Moscova

Focurile de artificii luminează întreaga capitală rusă. Piaţa Roşie este reperul de Revelion. Cu o lungime de 330 de metri și 70 de metri lățime, este cea mai cunoscută din Moscova. Separă Kremlinul, sediul Președinției ruse, de zona comercială şi este locul din care pornesc marile străzi ale capitalei Rusiei. Este, de altfel, locul tradiţional în care se întâlnesc moscoviţii cu ocazia Revelionului. Şi fiindcă temperaturile sunt coborâte, oamenii se încălzesc cu ceai cald, cu tradiţionala votcă sau dansând.

 

Viena

La trecerea dintre ani, în Viena domneşte tumultul petrecerilor şi dansului. Silvesterpfad din oraşul vechi reprezintă un punct de atracţie. La miezul nopţii, în Piaţa Primăriei şi la Prater va fi lansat un impresionant foc de artificii. Dar şi balurile festive, concertul de la Operă sau petrecerile în cluburi sau baruri mondene au farmecul lor, toate oferind o bună dispoziţie.

 

Paris

În cel mai romantic oraş din lume, noaptea dintre ani poate fi şi ea un moment unic petrecut în doi, dar şi alături de prieteni. Pentru a avea cea mai bună vedere asupra focului de artificii, închiriază o ambarcaţiune pe Sena. În acest fel, poţi admira aproape toate artificiile din ”Oraşul Luminilor”.

 

Marea Britanie și Portugalia

Sunt ultimele țări europene în care ajunge Noul An. Londra poate concura la titlul de orașul european cu cel mai frumos spectacol de artificii.

 

În Madeira, Portugalia, spectacolul de artificii din Funchal- capitala insulei Madeira, este cel mai mare spectacol de acest fel, din lume, clasificat de Cartea Recordurilor. În fiecare an, când ceasul se apropie de miezul nopții, toate privirile celor prezenți aici se îndreaptă spre golful Funchal, în anticiparea celui mai spectaculos foc de artificii orbitor!

 

Însă, primii care intră în Noul An sunt locuitorii arhipelagului Kiribati din oceanul Pacific. Pe 21 din cele 33 de insule care alcătuiesc arhipelagul, trăiesc 100.000 de oameni.

 

foto: flickr.com, travelchannel.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>