Cele mai bune 20 de hoteluri NOI, din lume

În fiecare an, revista Travel & Leisure publică un clasament al celor mai bune hoteluri nou-deschise din întreaga lume. Unele sunt adevărate instituții, clădiri impresionante în cele mai spectaculoase locații; altele sunt bijuterii greu de descoperit dacă nu știi încotro să te îndrepți. Reporterii publicației primesc sute de propuneri, după care străbat mii de kilometri de-a lungul și de-a latul globului, oprindu-se peste noapte în camere luxoase, din Namibia în Franța și din Grecia în Bahamas

Fiecare industrie își are „căpitanii” săi. Pentru industria mea, turismul, publicația Travel & Leisure e unul dintre numele de referință. Și, ca mulți alți oameni devotaţi şi pasionaţi de turism şi ospitalitate, urmăresc cele mai noi topuri de specialitate cu frenezia cu care alții urmăresc evoluția Apple la bursă sau discută cele mai noi tipuri de mașini.

Anul acesta, am redescoperit atât hoteluri vechi favorite, reintrate în top în urma renovărilor, cât și intrări noi extrem de interesante.

Unele sunt în locații turistice „clasice”, precum Paris sau Bangkok, dar mi s-au părut și mai interesante hotelurile plasate în zone neobișnuite. Nu mă refer doar la Botswana, ci și la Varșovia, una dintre destinațiile despre care ți-am mai povestit recent, unde mie mi-a plăcut foarte tare atmosfera și unde, poftim, Travel & Leisure a identificat un super-hotel de top.

În fine, iată câteva dintre cele mai spectaculoase hoteluri ale anului 2019, recomandate și de mine, și de ei.

 

Four Seasons Resort Seychelles – Desroches, Seychelles

Singurul hotel de pe insula de coral Desroches, parte a arhipelagului Seychelles, complexul a fost inaugurat în 2018 și combină intimitatea unui resort izolat cu cele mai luxoase servicii și opțiuni de activități. Piscină, baruri, restaurante, yoga, biciclete cu care pleci la picnic pe malul oceanului, vizite pe insulă sau în apropiere, snorkeling, sanctuar pentru broaștele țestoase – nu prea ai cum să te plictisești!

 

Foto: @booking.com

 

Zuri Zanzibar — Tanzania

Pe insula Unguja, în largul coastei Tanzaniei, Zuri Zanzibar e o bijuterie într-o locație perfectă. Plaja cu nisip alb, apele limpezi, resort-ul construit ca un complex în mijlocul unui parc – experiența e gândită în cele mai mici detalii. Deschis abia anul trecut, Zuri oferă tot ce ți-ai putea dori: liniște pentru cine vrea să se izoleze de lume, activități pentru cei mai sportivi, restaurante, baruri, grădini, piscine, excursii, sporturi nautice și multe altele.

Toate aceste servicii au fost testate şi apreciate şi de turişti de-ai mei, care şi-au petrecut Revelionul aici:

 

 

Mombo Camp — Moremi Game Reserve, Botswana

Poate cea mai spectaculoasă tabără de safari din Africa, Mombo Camp e în același timp un hotel ultra-luxos și o capitală a aventurii. Înconjurată de marii prădători africani, în special lei și leoparzi, Mombo Camp e flancat de câmpii inundate pline de nuferi, insulițe sălbatice și apele fluviului Okavango. Complexul folosește exclusiv energie solară, locuri perfecte pentru observat elefanții și rinocerii, precum și servicii hoteliere absolut ireproșabile în mijlocul naturii sălbatice.

 

Foto: @mombo.co.uk, @timbuktutravel.com, @sunsafaris.com

 

Hoanib Valley Camp — Kaokoland, Namibia

Hoanib e un complex exclusivist, cu doar șase „corturi” ultra-luxoase cu verandă și mobilier cu specific local, în nuanțele de ocru care domină peisajul. În jurul taberei se învârt elefanți, rinoceri, zebre, kudu, lei și alte animale sălbatice, plus o grămadă de păsări cum n-ai să vezi prin alte părți. Excursiile în jurul taberei merită toți banii: e o zonă cu turism limitat, peisaje aproape extraterestre și o faună incredibilă.

 

Foto: @exclusive-africa.com, @timbuktutravel.com, @idealista.pt

 

Capella Ubud — Bali, Indonezia

Acesta nu e un hotel, ci o experiență de neuitat. Capella Ubud e un complex format din 23 de vile cu verandă și mici piscine, construite în pantă, în mijlocul pădurii tropicale. Chiar și numai locația ar merita o vacanță acolo, dar la asta se adaugă o experiență culinară incredibilă, plus ocazia de a face zeci de excursii în jur: temple, cascade, sate pitorești, plantații, târguri de meșteșugari fac din Bali una dintre cele mai vibrante destinații turistice.

 

Foto: @howtospendit.ft.com, @The Telegraph, @destinasian.com

 

Six Senses Duxton — Singapore

Pentru un aer de rafinament și eleganță „pe stil vechi”, Six Senses e o alegere fără greș. Situat în centrul unui cartier animat și eclectic, hotelul reinventează soliditatea elegantă a secolului al XIX-lea în secolul XXI. E o bijuterie renovată cu gust, cu elemente de decor și mobilier din istoria insulei, un hotel cu servicii imbatabile care se laudă cu experiențe culinare remarcabile și cu un aer Old World perfect.

 

Foto: @booking.com

 

Waldorf Astoria — Bangkok

Un ecou remarcabil al hotelului Waldorf Astoria din New York, varianta din Bangkok nu e cu nimic mai prejos. Un zgârie-nori care domină peisajul unui oraș viu, divers și plin de șarm local și internațional, Waldorf Astoria Bangkok e deschis recent și nu face rabat de la calitate și funcționalitate. Totul e modern, digital, la îndemână, în același timp păstrând farmecul detaliilor thailandeze.

 

Foto: @booking.com

 

Rosewood Baha Mar — Nassau, Bahamas

Baha Mar e, pe scurt, o stațiune ca din altă lume. În insula New Providence din Bahamas, lângă capitala Nassau, complexul deschis recent are ca motor turistic suplimentar un cazino ultra-luxos. Aici, noul hotel Rosewood e un loc perfect pentru o vacanță care să combine relaxarea, exotismul, sporturile nautice, parfumul local și – dacă ești pasionat – jocurile de noroc. Bucătăria de la Rosewood e un element de atracție în plus.

 

Foto: @booking.com

 

O:LV Fifty Five — San Juan, Puerto Rico

În zona cea mai bogată din San Juan, capitala insulei Puerto Rico, se află noul hotel O:LV Fifty Five, o odă adusă luxului fără limite. Servicii ireproșabile, o terasă cu două infinity pools, un Rolls Royce parcat pe acoperiș care noaptea devine bar și găzduiește un DJ celebru, plus un bucătar celebru în cel mai spectaculos restaurant sunt doar câteva dintre punctele centrale de atracție în acest oraș al extremelor.

 

Foto: @booking.com

 

Montage – Los Cabos, Mexic

Între Cabo San Lucas și San Jose del Cabos, în golful Santa Maria, se află Montage, un brand american transplantat în Mexic cu tot respectul pentru specificul local. Asta se vede cel mai bine și în detaliile complexului, dar și în meniul restaurantelor și barului. În plus, Montage oferă cel mai mare centru de spa & wellness din zonă, o plajă excelentă, numeroase piscine, sporturi nautice și multe alte experiențe.

 

Foto: @booking.com

 

The NoMad – Los Angeles

The NoMad e fratele unui celebru hotel din New York, dar are farmecul său aparte. Un design interior care amintește de Hollywood-ul clasic (dar și de eleganța europeană), restaurante de lux, o sală de fitness spectaculoasă, evenimente artistice găzduite mai tot timpul completează imaginea unui hotel vibrant, plasat într-o clădire spectaculoasă și într-o zonă foarte vie a capitalei filmului.

 

Foto: @booking.com

 

Freehand — New York City

Spre deosebire de majoritatea hotelurilor de pe listă, Freehand nu are pretenția de a fi luxos. Dimpotrivă: cuvântul de ordine e „accesibil”. De la prețuri la designul interior (majoritatea camerelor sunt decorate cu picturi murale ale studenților de la Bard College), la spațiile comune, barul și cafeneaua din incintă – totul e proiectat pentru clientela tânără, dornică să guste din spiritul newyorkez. Plasat în centrul Manhattan-ului, Freehand e o alegere excelentă.

 

Foto: @booking.com

 

L’Oscar — Londra

O veche biserică în stil baroc transformată în hotel de lux, câștigător al unor presigioase premii de specialitate, L’Oscar are parfumul vechilor construcții englezești și confortul imbatabil al secolului XXI. Se simte că e produsul unor designeri renumiți, de la micile detalii de interior la paharele și farfuriile din restaurant sau la viziunea complexă și unitară a ansamblului. Decadența e cuvântul de ordine aici.

 

Foto: @booking.com

 

Brach — Paris

Philippe Starck e o legendă a designului interior și designului funcțional. Dacă nu ai auzit de el, poți începe la Brach, un hotel care îi poartă amprenta peste tot. Camerele elegante, spațiile comune proiectate pentru interacțiune cu ceilalți, restaurantul senzațional, sălile de sport, piscina fabuloasă, barurile și terasa care abia acum s-a deschis sunt toate de nota 10. Brach se laudă că e un adevărat parizian: „inteligent, cultivat, romantic”.

 

Foto: @booking.com

 

Katikies – Mykonos

Poate că Mykonos e insula petrecerilor, dar nimeni nu spune că petrecerea trebuie să continue până în camera de hotel. Pentru relaxare, lux și confort ireproșabil, Katikies e absolut perfect. Fiecare cameră sau apartament are un grad de lux, până la mici piscine individuale, și totul e decorat în alb și albastru, culorile insulei. Restaurantul și barul de lângă infinity pool sunt perfecte pentru a încheia ziua.

 

Foto: @booking.com

 

Istoria — Santorini

În nisipul negru vulcanic al plajei Perivolos, pe insula grecească Santorini, se află acest nou hotel crescut dintr-un vechi conac. Camerele sunt spațioase, cu un aer de simplitate și lux neostentativ, iar câteva dintre apartamente au jacuzzi pe terasă. Restaurantul, intim și excelent, e așezat direct în nisipul negru, iar spa-ul întregește experiența de neuitat într-un loc de o frumusețe care îți cam taie respirația.

 

Foto: @booking.com

 

Ottantotto Firenze — Florența

În mijlocul cartierului de artizani (și hipsteri) din Florența a apărut această bijuterie, un hotel mic, ultra-luxos, născut dintr-un palazzino renascentist. Acum, camerele au mobilier vechi, faianță originală, șemineuri și cărți care le dau un aer unic și intim, de eleganță a secolelor apuse. Pe lângă ele au apărut elementele de confort modern, iar grădina adaugă la farmecul locului.

 

Foto: @booking.com

 

Hotel Vilòn — Roma

E poate una dintre cele mai spectaculoase clădiri ale oricărui hotel de pe listă: anexa uriașă a unui palat roman din secolul al XVI-lea, ce aparținea celebrei familii Borghese. Acum, Hotel Vilon, situat în apropierea Treptelor Spaniole, e o combinație incredibilă de istorie, confort fără rabat, design interior și landscaping elegant și funcțional. E un loc unic și în care merită să stai – vei simți că ești în alt secol, în altă lume.

 

Foto: @booking.com

 

Raffles Europejski – Varșovia

Un hotel deschis în 1857, închis în 2013 pentru renovări și redeschis foarte recent, Europejski păstrează tradiția, sub forma renumitei sale patiserii, atenției acordate artiștilor polonezi sau elementelor de decor translatate în noul design interior. Ai de ales și în privința gustului: restaurantele sunt toate excelente. În plus, un spa completează oferta de relaxare în mijlocul orașului.

 

Foto: @booking.com

 

Hotel Mamá — Mallorca

În centrul istoric din Palma de Mallorca, un nou hotel combină confortul spaniol, relaxarea mediteraneană, aerul cafenelelor pariziene, bucătăria asiatică de top și culoarea locală. O piscină pe acoperiș, un centru spa & wellness și un cinematograf unde clienții aleg filmele completează oferta. Îl recomand din inimă pentru luxul neostentativ, frumusețea locurilor și confortul ireproșabil.

 

 

Acestea au fost selecţiile mele pentru tine în materie de noutăţi din industria hotelieră.

Pentru recomandări personalizate şi rezervări la hotelurile prezentate, te pot ajuta cu plăcere!


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>