Bagajul de mână: dimensiuni, informații. Simplu şi util!

Ai ales un zbor low cost (Blue Air, Wizz Air, Ryanair) sau de linie? Este important să cunoști condițiile de călătorie și detalii despre dimensiunea bagagajul de mână sau de cală pentru a călători fără griji!

Se întâmplă uneori, să fim nevoiţi să avem în călătoriile noastre doar un bagaj de mână. Iar zborurile spre destinațiile cunoscute din Europa sunt din ce în ce mai ofertante, iar companiile low cost, precum Blue Air, Wizz Air sau Ryanair își diversifică din ce în ce mai mult paleta de oferte avantajoase.

De asemenea, varianta de a călători doar cu un bagaj de mână te va avantaja mai ales în aceste excursii scurte, de tip city break, când nu îşi are, neapărat rostul, un bagaj de cală, mai ales în situațiile în care alegeți un zbor low cost, iar un bagaj de cală este, uneori, mai scump decât biletul de călătorie. Iar pe lângă asta, nu vei mai sta nici la coada pentru bagajele de cală.

Astfel, poţi lua cu tine tot ce ai nevoie, chiar şi într-un bagaj de mână, fără să depăşeşti restricţiile impuse de liniile aeriene și să economisești bani și timp. Pentru că un bagaj de cală se plătește extra, în cele mai multe cazuri, la companiile low cost. Și nu vei mai fi nevoit să aștepți la coada bagajelor de cală.

 

foto articol despre dimensiunile bagajului de mana (Blue Air, Wizz Air, Ryanair)

 

 

Poţi ţine cont de următoarele sugestii:

 • Alege geanta de călătorie potrivită. Poate vei prefera un rucsac sau un troler. Te poţi inspira de aici
 • Verifică dimensiunile şi greutatea acceptate pentru bagajele de mână de către companiile aeriene. In cântărirea bagajului intră şi greutatea troler-ului sau a genţii, deci alege cu grijă.

Pont: dimensiunile standard ale bagajului de mână sunt: 55 cm x 40 cm x 20 cm, cu o greutate maximă de 10 kg. Bagajul de mână poate fi transportat gratuit. Însă, mai sunt şi excepţii. De exemplu la Wizz Air, poţi transporta două tipuri de bagaje de mână: geantă de mână mică, de tip rucsac, de dimensiuni 42x32x25cm, care se poate transporta gratuit şi bagaj de mână mare de dimensiuni 56x45x25cm, pentru care se percep taxe.

 • Nu se acceptă trusa de unghii, la fel cum nu poţi lua cu tine nici aparatul de ras şi cu atât mai puţin lamele acestuia. Iar orice alt obiect ascuţit ce poate fi considerat sau utilizat drept armă (cuţit, briceag, seringă, etc) este interzis;
 • În trusa de machiaj poţi pune produse cosmetice, în limita a 100 ml/ produs. Iar la capitolul medicamente, cele lichide trebuie transportate în recipiente mai mici de 100 ml şi trebuie însoţite de reţeta în baza căreia au fost eliberate;
 • Mâncarea solidă este acceptată, însă cea lichidă trebuie să fie în cantităţi mai mici de 100 ml (iaurt, sosuri, frişcă). De asemenea, unele ţări impun restricţii cu privire la fructe, legume şi produse de origine animală;
 • Lichidele trebuiesc să fie ambalate în recipienți de maximum 100 ml sau într-o pungă de plastic de 1 litru, transparentă și resigilabilă, cu dimensiunea de 20 x 20 cm. Unele condiții pot varia în funcție de compania aeriană;
 • Anumite companii mai perimit la bord, pe lângă bagajul standard de mână, următoarele: o haină sau o pătură, telefonul mobil, materiale de citit, pentru copii mai mici de 2 ani: mâncare pentru durata zborului și un cărucior pliabil sau un pătuț mic, o pereche de cârje pentru pasagerii cu dizabilități;
 • Gadgeturile sunt acceptate în bagajele de mână (laptop-ul, camera foto, MP3 player-ul);
 • Bagajul de mână trebuie pus în spațiul special amenajat pentru depozitare, din avion;
 • În final, dacă se mai poate, lasă loc în bagaj pentru câteva cumpărături: suveniruri sau produse din duty free;
 • Anumite companii oferă posibilitatea avantajoasă de a lua în avion produsele achizționate din duty-free, separat de bagajul de mână.

 

Foarte important de reținut este să consultați pagina dedicată informațiilor referitoare la bagaje a companiei aeriene cu care urmează să călătoriți!

Unele condiții pot să difere de la o companie la alta.

foto articol despre dimensiunile bagajului de mana (Blue Air, Wizz Air, Ryanair)2

 

Ce se întâmplă dacă depășim greutatea / dimensiunea bagajului de mână?

De cele mai multe ori, bagajul va fi mutat la bagajul de cală, fiind nevoit/ă să plătești o taxa de procesare în regim de urgență de aproximativ 65 € per bagaj, în aeroport. Prețul poate varia în funcție de politica companiilor. De aceea este foarte bine să cunoști aceste aspecte referitoare la bagaje, astfel încât călătoria ta să nu întămpine dificultăți și costuri neprevăzute.

Acestea sunt câteva informații simple, utile și ușor de reținut pentru următoarea ta călătorie. Este bine să reții dimensiunea standard a bagajului de mână 55 cm x 40 cm x 20 cm și greutatea de 10 kg. Indiferent dacă alegi un zbor low cost (Blue Air, Wizz Air, Ryanair) sau de linie, aceste informații îți vor fi de folos.

Iar dacă urmează să călătorești cu cel mic, iată un articol care te va ajuta:

Află şi care sunt condiţiile de călătorie cu bebeluşii:

conditii de calatorie bebelusi1

@lamonzashop.ro, pinterest.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>