A început sezonul carnavalurilor din întreaga lume!

În această perioadă – februarie şi martie – se desfăşoară cele mai importante şi mai spectaculoase carnavaluri şi festivaluri din întreaga lume! Iar perioada nu este aleasă întâmplător pentru că cele mai multe carnavaluri celebrează trecerea de la iarnă la primăvară, sărbătorind cu optimism, un nou început!

Iarna nu este doar sezonul sporturilor de iarnă, ci este şi un sezon înțesat cu numeroase sărbători, celebrări și festivaluri cu tradiție care se organizează în diferite locuri din lume. E adevărat că multe carnavaluri se desfăşoară în destinații exotice unde, de fapt, e vară. Dar şi în Europa au loc multe evenimente de tip carnaval.

În articolele precedente am vorbit despre Carnavalul de la Veneţia şi cel din Gran Canaria, iar acum aş vrea să îţi prezint alte câteva carnavaluri, unele celebre, alte mai puţin cunoscute, dar foarte interesante!

 

Festivalul magic al luminilor, Londra, Perioada: 2-5 feb,9-19 feb, 23-26 feb.

Este o imbinare armonioasa de artă, cultură şi patrimoniu.

Felinarele şi instalaţiile de iluminat, căci despre ele este vorba, sunt ornamentate sub diverse forme, creând o atmosferă deosebită! Tema din acest an a festivalului este Explorarea Drumului Mătăsii. Astfel, vizitatorii vor descoperi  elemente, iluminate, desigur şi reprezentative din vremea comerţului care se făcea din Europa în China Antică şi care purta denumirea de Drumul Mătăsii. Un şarpe imes este simbolul acestui festival, şi implicit al Drumului Mătăsii. Şarpele reprezintă răspândirea etniilor, de-a lungul timpului. Punctul de pornire al “drumului mătăsii” este la Palatul Parlamentului din Londra, unde se vor amenaja 15 m de instalaţii. Evenimentul este contra cost, biletele de acces costă aprox 16 lire/adult şi 10 lire pentru copii.

Cele mai multe pachete turistice în Londra sunt cele de tip city break . Tarifele pornesc de la 250 eur/persoană/pachet 3 nopţi

 

image

 

Carnavalul din Tenerife are aceeaşi reputaţie, ca cel din Gran Canaria, despre care am vorbit într-un articol anterior. Se evidenţiază cu acelaşi stil brazilian: parade, costume, măşti, dansuri şi multă animaţie şi se desfăşoară în oraşul Santa Cruz, în perioada 19 februarie – 5 martie 2017.

Cele mai căutate pachete turistice din Insulele Canare sunt sejururile în Tenerife şi Gran Canaria: de la 600 eur/persoana/sejur 7 nopti

 

24986724725_fd56e9e835_k

 

Festivalul de sculptură în gheaţă din Jelgava, Letonia  din perioada 10-12 feb, este deosebit de spectaculos pentru public, mai ales noaptea, când sculpturile de gheaţă parcă prind viaţă graţie unor jocuri de lumini. Sculptura în gheață constă în crearea a diferite obiecte din gheaţă sau zăpadă, fiind o modalitate de a adduce tribute iernii, într-o formă artistică.

Durata de viață a unei sculpturi este, în primul rând, determinată de temperatura ambientală și astfel, ea poate varia de la câteva minute la câteva luni.

Cele mai multe pachete turistice în Letonia sunt cele de tip city break în capital, la Riga. Tarifele pornesc de la 300 eur/persoană/pachet 3 nopţi.

 

SONY DSC

 St Patrick’s Day, Dublin, 16-19 martie. Evenimentul îl comemorează pe Sfântul Patrick şi marchează ajungerea creştinismului în Irlanda. În plus, cei care sărbătoresc Saint Patrick’s Day, celebrează cultura şi moşternirea irlandeze. Cel mai celebru simbol asociat cu Sfântul Patrick este trifoiul. Se spune că sfântul s-ar fi folosit de un trifoi cu trei foi pentru a le explica mai bine doctrina Sfintei Treimi păgânilor irlandezi. De asemenea există o legendă conform căreia Sfântul Patrick ar fi alungat toți șerpii din țară. Astfel, se organizează petreceri și carnavaluri în țările cu o puternică comunitate irlandeză, în special în Irlanda, desigur, la Dublin, cu purtări de steaguri și trifoi.

Cele mai multe pachete turistice în Dublin sunt cele de tip city break . Tarifele pornesc de la 250 eur/persoană/pachet 3 nopţi

 

Dublin

 

Mergem mai departe spre alte destinaţii îndepărtate şi exotice unde au loc cele mai spectaculoase carnavaluri din lume!

 

Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia 24-28 februarie

Desi Carnavalul este celebrat in aproape toate orasele si satele din intreaga Brazilie dar si in alte tari catolice, Rio de Janeiro este considerat de mult timp ca fiind capitala Carnavalului, din intreaga lume. Unul din cele mai esentiale elemente ale Carnavalului de la Rio este ca ofera nu numai divertisment pentru multi oameni din toata lumea, dar ofera, de asemenea, o sansa de a invata despre adevarata cultura din Brazilia.

La origine, era un festival gastronomic, deoarece era ultima perioadă când se putea mânca din abundență înainte de cele 40 de zile ale postului Paștelui. Se spune că și acest cuvânt carnaval derivă din expresia latină carne val, ceea ce se traduce prin rămas bun, carne.

Originalitatea carnavalului brazilian s-a născut din îmbinarea a două culturi : portugheză (portughezii au dus din Europa festivalul) și africană (au dat ritmul și muzica). Carnavalul de la Rio înseamnă bucuria de a trăi, de a uita de grijile de zi cu zi și a trăi clipa, evadând într-o lume de vis.

Un sejur de 7 nopţi în Rio de Janeiro, în perioada Carnavalului depăşeşte suma de 2000 eur/persoană.

 

16024346174_fd5c38059d_k

 

Festivalul Lampioanelor, Taiwan, 22 februarie

Principala activitate din cadrul Festivalului Luminii este să îți cumperi un lampion, să îți scrii cele mai mari dorințe pe el, apoi să îl lansezi spre cer, în speranța că acestea vor deveni realitate.Acest carnival este un simbol al renaşterii şi al speranţei, al optimismului. Mii de lampioane, decorate de fiecare în funcție de dorințele pe care le are, se înalță în același timp și învăluie cerul într-un ocean de lumini. Dar cel mai important Festival al Lampionelor este cel din China, orasul Qinhuai! Se organizează între 28 ianuarie și 14 februarie 2017 la Templul lui Confucius.

 

maxresdefault

 

Bali Spirit Festival (Batuan Indonezia, perioada 19-26 martie) este un fenomen relativ nou. Nu este un festival de distracţie sau animaţie, ci o modalitate de relaxare prin diverse terapii Spa şi balneo, prin care sunt stimulate toate cele 6 simţuri. Astfel  se reunesc aici atât specialişti în tratamente Spa, dar şi participanţi din peste 50 ţări pentru a beneficia de o experienţă unică.

 

suki-zoe-bali-spirit-bhakti-web1

 

În Statele Unite, la Colorado aflăm că aici are loc, în zilele de 18 şi 19 februarie ale acestui un festival (High Plains Snow Goose Festival) dedicat celor care iubesc natura şi păsările, o oportunitate pentru participanţi şi vizitatori de a împărtăşi pasiunea lor.

 

Snow Goose Festival 2-25-11 001

 

 


Contactează-mă!

 

@icelv.lv, highplainssnowgoose.com, flickr.com, wikipedia.org

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>