Vacanţă romantică în Portofino

Portofino este un loc idilic. Aici vei găsi o priveliște de tablou, natură în abundenţă, atmosferă romantică şi hoteluri localizate excelent.

Portofino este una dintre cele mai idilice destinații de pe Riviera Italiană. Iar mie imi place să o recomand – în special – ca destinaţie honeymoon, pentru că are toate “ingredientele” necesare pentru o vacanță spectaculoasă dedicata celor care merg în luna de miere: o priveliște de tablou, natură în abundenţă, atmosferă romantică şi hoteluri localizate excelent.

Astfel că, dragi honeymooners, veți simţi că ați făcut o alegere aparte când ați ales sejurul în Portofino, pentru că prima senzaţie este că vă simţiți departe de puzderia de oameni, specifică majorităţii destinaţiilor căutate. Plus că e foarte ușor să ajungeți acolo!

 

sejur Portofino, Italia

 

Cum ajungeți?

Din Bucureşti, cele mai bune variante de a ajunge la Portofino, sunt zborurile spre Genova sau Pisa, de unde veți mai parcurge aproximativ 36 km, respectiv 140 km până în frumoasa staţiune ligurică. Cu trenul, cu autobuzul sau puteți închiria o maşină.

Transferul cu trenul este destul de eficient şi rentabil ca preţ, pornind de la 3,40 EUR/persoană/sens, cu Regionale sau 8 EUR/persoană/sens cu Intercity.

În funcţie de cât de mult doriţi să vă plimbaţi şi să vizitaţi împrejurimile, luaţi în calcul şi varianta de a închiria o maşină. Maşinile se închiriază, în general, la un tarif începând de la 25 – 30 EUR/zi. Vă recomand să rezervați online, prin Sixt Rent a Car, o  maşină care să fie deja disponibilă pentru voi, chiar în aeroportul pe care aterizați şi pe care o puteți returna în acelaşi aeroport sau în cel de pe care ați ales zborul de retur.

Aici îţi poţi calcula costul rutei dorite, spre Portofino

 

 

Ce oferă Portofino, ca destinaţie romance / luna de miere?

Primul lucru încântător este aerul. Curat şi parfumat de flori, pini, măslini şi bucătărie italienească. Aici, în satul pescăresc, oamenii încă trăiesc în firescul ritm al naturii şi asta încă se păstrează, deşi treptat, reputaţia de colţ de rai mediteranean atrage diverse priviri.

Şi cum dragostea se petrece la fel, într-un fel firesc, întâmplător şi pur, Portofino este un cadru de poveste pentru a o celebra, fără doar şi poate.

 

magicaltuscany

 

Buticuri de tot felul, galerii de artă, cafenele și restaurante tradiționale se găsesc în zona populată. Poate cea mai inspirată alegere romantică şi deloc uzuală, pe care puteți să o faceți, este o cină la lumina lumânărelelor, pe terasa restaurantului La Terrazza, unde ar fi bine să vă rezervați din timp locuri spre superba vedere a golfului sau un prânz la Winterose Wine Bar, situat chiar în golf, într-o linişte deplină.

Mai puteți face scufundări, drumeții destule şi plajă, bineînţeles, mai ales că vreme bună este până la sfârşitul lui octombrie, cu puţin noroc. Faro di Portofino și cetatea-deal Castello Brown sunt printre obiectivele pe care ar trebui să le bifați în frumoasa voastră lună de miere 🙂

 

Pentru sejurul vostru în Portofino, iată şi câteva dintre hotelurile pentru luna de miere pe care vi le recomand:

Albergo Nazionale 3*

Tarif mediu: 140 EUR/noapte/camera dublă cu mic dejun

Domina Home Piccolo 4*

Tarif mediu: 172 EUR noapte/camera dublă cu mic dejun

Eight Hotel Portofino 4*

Tarif mediu: 430 EUR/noapte/camera dublă cu mic dejun

 

Mă bucur că am reușit să aduc un sejur în Portofino în atenția ta, mai ales în atenția cuplurilor care sunt în căutarea unor destinații recomandate pentru luna de miere. Pentru că veți simți că vă aflați într-un loc deosebit iar asta vă va bucura fiecare zi a vacanței voastre în Portofino, Italia.

 

Dacă ești interesat de un sejur de lună de miere în Portofino, Italia, scrie-mi!


Contactează-mă!

 

Lots of love!

Anca

 

inspiraţie & photos @ tripadvisor, http://www.telegraph.co.uk, independentpictures.it, gcprive.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>