Vacanță la kitesurfing – informații și destinații recomandate

Kitesurfing sau kiteboarding este sportul acvatic la mare căutare, în prezent! Te dai în vânt după așa ceva? Eu zic că ar merita! Te vei distra pe cinste, vei simți adrenalină din plin, îți vei solicita musculatura și echilibrul și vei vizita, inevitabil, destinații deosebite. Află mai multe motive pentru care merită să mergi într-o vacanță unde să încerci kitesurfing!

Dacă ai încercat, până acum, kitesurfing (sau kiteboarding, este fix același lucru) înțelegi exact de ce vreau să povestesc tuturor despre această super-distracție pe apă. Și îți voi oferi câteva informații și recomandări pe care le găsesc utile, vei afla de ce echipament de kitesurfing ai nevoie și îți voi spune unde este bine să mergi în vacanță pentru a face kiteboarding ca lumea! Așa că…să ne lăsăm purtați de…vânt! 🙂

 

 

De ce echipament ai nevoie pentru kitesurfing?

În primul rând, acesta este unul dintre principalele avantaje de a face kitesurfing. Și anume că echipamentul nu constă în nimic complicat și nu este deloc scump. Mai ales comparabil cu alte sporturi extreme și mai ales, ținând cont de faptul că în anumite locuri, poți închiria echipamentul. Aceste aspecte au contribuit foarte mult la popularitatea acestui sport, avansând, rapid, în topul preferințelor pasionaților de sporturi de apă și al turiștilor, în general. De asemenea, în cazul celor care au propriul echipament, un alt avantaj îl constituie modul de transportare. Nefiind voluminos, greu sau incomod, ci ușor și pliabil, îți poți pune, facil, echipamentul într-un bagaj.

Totuși, vreau să îți povestesc din ce este format echipamentul de kite surf, pentru a-ți face o părere mai clară. 

În linii mari, este vorba de un zmeu, o placă de kitesurfing, un set de corzi, prinse de o bară prin care se controlează zmeul, o cască, ochelari, o costumație simplă de apă (wetsuit), la care se adaugă o vestă de impact, un ham, un cuțit de siguranță și un gps. Mai există și alte accesorii, ca device-uri pentru semnale de urgență, diferite huse, aripi, anemometru, genți de transport ș.a.m.d. Dar, cam așa arată un echipament de bază de kitesurfing.

 

echipament kite surf

echipament kitesurfing @Willtron, flickr.com

 

Cât de ușor se învață să practici kitesurfing?

Kitesurfing se poate învăța destul de rapid, mai ales dacă nimerești și la o școală bună. Da, există școli pentru așa ceva, unde vei urma anumite cursuri, cu instructori, de la care vei învăța cum stă toată treaba cu acest sport. De regulă, cursurile de kite surf pentru începători durează câteva zile, într-o locație potrivită pentru asta. Cu vânt optim și când vremea este numai bună pentru așa ceva. Cursurile includ și o pregătire teoretică dar mai ales, una practică, în care vei învăța, progresiv, să manevrezi un kite și treptat, să stăpânești tainele acestui sport de apă. Există anumite cursuri care se desfășoară în țară dar și unele, în afara țării. Școlile pun la dispoziție, de regulă, echipament pentru cursanți dar oferă și posibilitatea de a merge cu propriul echipament, dacă deja ți l-ai achiziționat.

 

Cele mai bune locații pentru o vacanță la kitesurfing. Destinații și recomandări.

Desigur că nu puteam să închei acest articol, fără să îți recomand unde să mergi în vacanță la kitesurfing. Adică fără să îți recomand niște locuri superbe și foarte potrivite pentru kitesurfing. Vremea, vântul mai precis, temperaturile și frumusețea peisajelor sunt criteriile principale atunci când îți alegi destinația de vacanță pentru a merge la kiteboarding. Știu că cei mai mulți dintre voi plecați în grupuri de prieteni, de regulă, așa că va fi important să vă puteți petrece vacanța într-un mod distractiv, într-un loc care să vă permită asta. Majoritatea dintre voi sunteți iubitori de natură, de locuri pitorești și de explorare. De regulă, aceste aspecte au întâietate, în fața confortului premium. Deci, să vedem unde ai putea să mergi în vacanță să te dai cu zmeul 🙂

 

Ești interesat de o vacanță la kitesurfing?


Contactează-mă!

Lefkada, Grecia

Prima propunere este Lefkada – frumoasa insulă din Grecia, pe care mulți “nu ar da-o pe nimic”. În sensul că am mulți turiști care aleg să meargă an de an în vacanță, în Lefkada. Pentru că frumusețea peisajelor de acolo nu poate plictisi pe nimeni și pentru că dacă ești iubitor de natură, de excursii și de activități de vacanță, Lefkada te va satisface, garantat!

 

vacanta la kitesurfing in Lefkada

Plaja Porto Katsiki din Lefkada @George Terezakis, flickr.com

 

În Lefkada, cea mai potrivită zonă pentru kite este cea nordică, unde vântul nu este exagerat de puternic. Adică în preajma orașului Lefkada (Lefkada Town), spre Agios Nikolaos, la 10 km spre nord. În această regiune, există inclusiv școli locale care inițiază turiști interesați de kitesurfing. Asta dacă nu te-ai dus deja școlit și pregătit. Plajele sunt cu nisip și poți găsi atât regiuni mai izolate cât și altele mai populate, inclusiv cu baruri și terase. Pentru că vei lua și puțină pauză de la distracția pe apă, nu?

Ar mai fi bine de știut că iulie și august sunt lunile cu cel mai puternic vânt, în general, așa că poți avea în vedere celelalte luni din sezonul de vară pentru a avea un sejur reușit cu kite-ul.

Și nu întâmplător am pus Lefkada prima pe listă. Pe lângă avantajele ce țin de kitesurfing, Lefkada este o alegere foarte bună pentru turiștii din România pentru că poți ajunge foarte ușor. Există pachete turistice charter complete, cu toate serviciile incluse și cu tarife foarte bune. Lefkada are o mulțime de locuri frumoase de cazare, de la pensiuni drăguțe până la hoteluri de lux. Facilități diverse, pentru toate gusturile și bugetele. Deci…Lefkada este o alegere excelentă!

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

Descarcă PDF

 

Gokceada, Turcia

Nu sunt mulți cei care au auzit de Gökçeada și mai puțini sunt aceia care au idee cum arată acest loc și ce ar putea face acolo. Cei experimentați într-ale kite-ului știu, însă, despre ce este vorba. Este cea mai mare insulă din provincia Canakkale, situată în nord vestul Turciei, foarte aproape de insulele grecești. Vei regăsi o mulțime de influențe grecești în Gokceada. Sate pescărești, plaje frumoase, un mix cultural din trăsături turcești și grecești, pește, fructe de mare și bisericuțe amplasate în cadre naturale deosebite, uneori, izolate.

 

kitesurfing în Gokceada, Turcia

kitesurfing în Gokceada, Turcia @canonim, flickr.com

 

În Gokceada, plajele sunt cu nisip iar relieful este foarte atractiv prin diversitatea formelor și a culorilor. Asimetric, nedefinit, viu colorat în albastrul Mării Egee și al cerului dar și în verde și maro al nisipului și al dealurilor înconjurătoare. Vântul este exact cum trebuie, adică potrivit pentru ca zmeul tău să se bucure te puterea sa și ca tu să îți petreci ore bune, plutind pe apă. Gokceada mai este potrivită pentru kiteboarding și datorită faptului că stă departe de aglomerație. Aici, turismul este aproape inexistent. Doar oameni dornici să se bucure de natură și de aceeași pasiune – kite surf.

Vei vizita centrul orășelului unde vei putea să îți faci diferite cumpărături și unde vei putea sta la un restaurant sau cafenea. Bademli sau Tepeköy sunt satele cele mai cunoscute de pe insulă și le vei vizita, cu siguranță și pe ele. Poți explora la pas o bună parte din împrejurimile Gokceadei și poți închiria o mașină pentru a descoperi întreaga insulă. Dintr-un capăt în altul al insulei, nu sunt mai mult de 30 de km.

 

vacanță la kiteboarding în Gokceada

vacanță la kiteboarding în Gokceada @canonim, flickr.com

 

Plaja Aydincic este printre cele mai cunoscute și alese plaje pentru acest sport și acesta este locul unde vei întâlni și alți iubitori de kite surf. Alte plaje bune pentru această activitate și mai liniștite, unde te poți bucura mai retras de distracția ta, sunt Yuvali sau Laz Koyu.

Pentru a ajunge în Gokceada, cea mai bună variantă dar nu și cea mai ieftină, poate fi cu un zbor până la Istanbul iar de acolo să închiriezi o mașină până în Gokceada. Vei traversa cu ferry o mică porțiune. Mai există o variantă de transport cu autobuzul între Otogar și Eceabat pe care mulți o aleg. Și mai ai și varianta de a călători cu mașina, bineînțeles.

 

Ești interesat de o vacanță la kitesurfing?


Contactează-mă!

Fuerteventura, Insulele Canare (Spania)

Așa cum spune și denumirea insulei (“vânt puternic”), Fuerteventura este o altă recomandare pentru o super-vaacanță la kiteboarding. Aflată la sud de Spania și Portugalia dar și mai aproape de Maroc, Fuerteventura se învecinează cu alte Insule Canare foarte cunoscute. Spre exemplu, Tenerife, Gran Canaria și Lanzarote se află în imediata vecinătate. Peisaje exotice superbe, distracții nenumărate, hoteluri de calitate și nu în ultimul rând, plaje unde foarte mulți iubitori ai acestui sport se strâng pentru marea distracție. Perioada ideală din punct de vedere al vântului și al condițiilor vremii este la început de sezon, primăvara sau spre toamnă. Îți recomand să eviți, măcar, lunile iulie și august pentru că vântul poate fi prea puternic. Și soarele și ultravioletele puternice.

 

Vacanță la kitesurfing în Fuerteventura

Vacanță la kitesurfing în Fuerteventura @Felix-Nagel, flickr.com

 

Din România, poți merge în Fuerteventura, alegând un zbor până în Tenerife iar de acolo un altul spre Fuerteventura. Cel de-al doilea zbor este unul scurt, de 50 de minute și dacă îl rezervi din timp, îl poți prinde destul de ieftin. Altfel, cu feribotul, călătoria se întinde pe o durată de aproximativ 9 ore.

Printre cele mai cunoscute plaje din Fuerteventura, optime pentru kiteboarding, sunt Flag Beach din apropierea orășelului nordic al insulei, Corralejo și Playa de Sotavento, în sudul insulei.

Alte motive pentru care îți recomand Fuerteventura sunt excursiile pe care le poți face, croazierele spre Lobos, jeep safari spre Plaja Cofete, tururi cu bicicletele sau scufundări.

 

vacanță la kiteboarding în Fuerteventura

vacanță la kiteboarding în Fuerteventura @Felix-Nagel, flickr.com

 

Rodos, Grecia

Deja cunoscută în rândul turiștilor români, insula Rodos poate că te surpinde pe această listă. Și asta mă bucură!

Pe lângă faptul că o vacanță în Rodos vine cu o mulțime de excursii, cu plaje de calitate și cu hoteluri foarte bune, iată că tot aici poți face și kitesurfing. Și în plus, există pachete charter complete în Rodos, cu toate serviciile incluse. Există plecări din București, începând din iunie, până la sfârșit de septembrie.

Configurează-ți oferta de vacanță în Rodos, aici!

 

vacanță la kite surf în Rodos

vacanță la kite surf în Rodos @VladIslav Tep, flickr.com

 

Prasonisi, aflat chiar în sudul insulei, Kremasti (Lalysssos) și Theologos, în nord, sunt printre cele mai atractive locuri, potrivite pentru kitesurfing.

În plus, în Rodos vei putea să vizitezi o mulțime de locuri frumoase și istorice. Portul Mandraki, Colosul din Rodos, Acropola Lindos, orașul vechi din Rodos, Acvariul din centrul orașului, Petaloudes (habitatul natural al fluturilor Panaxia Quadripunctaria) sunt primele obiective turisitice, pe care le vei descoperi.

 

Ești interesat de o vacanță la kitesurfing?


Contactează-mă!

Essaouira, Maroc

Aflat chiar pe țărmul vestic al Marocului, la 190 de km distanță de Marrakech, Essouira este una alt loc foarte potrivit pentru pasionații de zmeie. Dakhla, Sidi Kaouki, Imessouane și Moulay sunt locurile unde poți da drumul distracției pe apă. Aici, te afli într-unul dintre Paradisurile iubitorilor acestui sport. Dacă ești începător, poți învăța foarte bine tainele zmeului aici, în Essaouira. Plajele sunt suficient de late, cât să te poți obișnui cu lansarea iar nisipul este foarte fin și auriu.

 

 

Primăvara și toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru a alege un sejur de kite surf în Essaouira. Tot aici, te poți plimba câteva ore pe cămilă, poți încerca și windsurfing sau te poți aventura cu ATV-ul prin dunele de nisip. Poți vizita Medina, piața de pește, portul, Centrul de Artă Le Real Mogador, Galeria la Kabash, Sinagoga Slat Lkahal sau Centru de bijuterie artizanală Maalem Ali 1908.

Nu este nimic suprinzător în diversitatea pe care Marocul o oferă turiștilor. Cu un patrimoniu cultural bogat, Maroc este vizitat de peste 8 milioane de turiști, anual. De la cei pasionați de istoria civilizațiilor, de cultură, artă și călătorii, până la cei care vor să se bucure de plajele și de apa Atlanticului, Marocul nu dezamăgește pe nimeni.

 

 

Doar dacă vacanțele și călătoriile sunt pasiunile tale, îți recomand acest E-book:

 

E-book recomandări de vacanțe

 

Descarcă PDF

 

Boracay, Filipine

Să zburăm și spre orizonturi mai exotice, zic. Palmieri, vegetație bogată și aparte de tot ce ai văzut până acum, recif de corali, Muntele Luho de unde poți admira priveliștea insulei și plaje întinse, cu nisip alb și fin, apă turcoaz și petreceri pe plajă. Cam așa aș caracteriza, pe scurt, micuța și frumoasa insulă a Filipinelor. Boracay este, însă, renumită, când vine vorba de kite surf. În primul rând, în materie de distracții și sporturi nautice, kiteboarding-ul este fruntaș. Aici vin foarte mulți turiști din toate colțurile lumii, pentru a îmbina un sejur exotic cu unul de kite.

 

 

Dacă nu ești inițiat deja în acest sport sau dacă cei cu care călătorești nu au încercat asta până acum, pe plajele din Boracay veți găsi școli unde puteți face cursurile de kite. Ține minte că perioada cea mai bună de călătorie în Boracay este între lunile noiembrie și aprilie. Îți recomand să eviți, totuși, luna decembrie, pentru că tarifele sunt ceva mai mari atunci.

În Boracay poți ajunge cu o cursă până în Manila – capitala, de unde vei zbura iarăși, spre Kalibo sau Caticlan, pe o durată de aproximativ o oră.

Principala plajă dedicată kiteboarding-ului se cheamă Bulabog Beach, afată chiar în nordul insulei Boracay. Tot aici se găsesc și hoteluri, restaurante și magazine, fiind o zonă turistică atractivă.

 

Acestea au fost recomandările mele de vacanță la kite surf. Sper că îți vor fi de folos informațiile pe care le-ai găsit în acest articol. Iar recomandările mele de locuri unde te poți da cu kite-ul îmi doresc să te inspire. Și poate că vei încerca să îți faci cursurile la o școală de kite, îți vei achiziționa echipamentul pentru kiteboarding și vei merge într-o vacanță memorabilă, împreună cu cei dragi, la kitesurfing. 

Abia aștept să îmi trimiți impresiile tale!

 

foto cover: @https://unsplash.com/photos/19tzaKWL8Mg – non copyright photos

 

Ești interesat de o vacanță la kitesurfing?


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>