Sejur în Parga, Grecia: informaţii utile de la turişti, pentru o vacanţă reuşită

Vreau să îţi povestesc, în articolul de astăzi, despre încă o experienţă de vacanţă a turiştilor mei: un cuplu din Bucureşti, pasionat de Grecia şi de tot ce înseamnă o vacanţă aici.

Turiştii despre care menţionez în cele ce urmează, au vizitat multe din insulele greceşti, iar anul acesta au ales o destinaţie de care poate nu ai auzit, dar s-ar putea să îţi placă mult. Este vorba de Parga, una dintre cele mai frumoase locaţii din nord-vestul Greciei.

 

Parga, acest oraș-stațiune, din partea de nord-vest a Greciei, pe coasta Mării Ionice, este cunoscut pentru frumusețea sa pitorească şi pentru locurile sale autentice.

 

vacanță în Parga, Grecia

 

Turiştii au aterizat pe aeroportul Preveza care deserveşte staţiunile Lefkada, Parga şi Sivota. Au închiriat maşină şi au plecat spre Parga.Drumul de la aeroport până în Parga se parcurge în aproximativ 1 oră; este destul de anevoios, sinuos, are restricţii de viteză, dublă linie continuă, nu poţi face depăşiri. Insă, este bine asfaltat şi nu foarte aglomerat”,  mi-au spus turiştii.

“Peisajele din Parga ni s-au părut similare cu cele din Santorini, terasate, dar mai colorate.”

 

vacanță în Parga, Grecia

 

S-au cazat la hotelul Lichnos Beach 5* (probabil cel mai pretenţios hotel din Parga şi nu exagerez), localizat pe o plajă superbă, cu nisip, chiar la malul mării Ionice, unde apa are o culoare foarte frumoasă, albăstrui-verzuie. Lichnos Beach este un hotel cu un teritoriu verde: are o grădină de 25.000 m2, cu lămâi, portocali şi măslini, ce se întinde până aproape de plajă.

“Am fost impresionaţi de această plajă superbă şi am apreciat că este dotată cu multe şezlonguri (gratuite, plajă privată), foarte bine organizate, astfel că, indiferent la ce oră mergeam la plajă, găseam şezlonguri libere.”

 

Dealurile înverzite, stâncile impresionante şi apele cristaline ale Mării Ionice, care întâmpină oaspeţii hotelului Lichnos Beach din Parga, contribuie cu siguranţă, la o experienţă cu adevărat de neuitat, chiar din primele momente. Este o locaţie perfectă pentru cei care doresc să scape de rutină şi de ritmul vieţii cotidiene din marile oraşe.

 

De asemenea, acest hotel combină toate elementele extraordinare ale verii greceşti: locaţia pe plaja cu nisip auriu, lumina naturală caracteristică hotelurilor din Grecia, orizontul albastru cu vederea splendidă la mare şi nu în ultimul rând, atmosfera calmă şi relaxantă.

Iar facilităţile rafinate oferite sunt completate de un personal cald, prietenos şi întotdeauna dispus să te ajute.

“Totuşi, nu ne aşteptam ca la un hotel de 5* precum acesta, cafeaua oferită la micul dejun (care, apropo, nu ni s-a părut foarte diversificat) să fie de la dozator. O cafea bună puteai să comanzi doar suplimentar, de la bar, la un preţ de 3.5 eur. În rest, mâncarea a fost bună, calitativă, la fel şi cazarea (cu o privelişte superbă) ”.

 

sejur în Parga, Grecia

 

Află mai multe despre Parga

Dacă în nordul Greciei există o plajă perfectă cu o imagine perfectă, atunci este vorba despre Parga: un amfiteatru al unui sat, dominat de un castel venețian, care se deschide pe un golf turcoaz, cu ape limpezi, străpuns de insule. Acest oraș-stațiune, din partea de nord-vest a Greciei, pe coasta Mării Ionice, este cunoscut pentru frumusețea sa pitorească şi pentru locurile sale autentice. Devine destul de aglomerat vara, dar are o frumusețe incontestabilă.

După apusul soarelui, o mulțime de taverne și baruri de pe malul mării îi dau Pargăi multă viaţă. Sezonul estival este mai-septembrie, dar unele locaţii turistice se deschid încă din martie.

 

Atracţii locale

În fiecare sezon, Parga îşi aşteaptă vizitatorii care doresc să exploreze zonele de o frumuseţe naturală neegalată şi să se bucure de activităţi interesante, precum și de excursii cu barca în Insulele Ionice. Pentru excursii de o zi, mulți turişti se îndreaptă spre plaje la fel de pitorești din apropiere sau spre sud, spre situl arheologic dramatic cunoscut sub numele de Nekromanteionul din Acheron,unde se pot face şi excursii pe râul cu același nume.

 

vacanță în Parga, Grecia

 

În Parga vei întâlni o Grecie diferită la această răscruce de civilizaţie şi peisaje din vestul Greciei, între lanţul muntos Pindos şi Marea Ionică. Vârfuri de munte şi chei impresionante, lacuri, râuri şi plaje foarte frumoasem, completează ruinele antice şi zecile de castele medievale, mânăstirile, podurile arcuite şi satele tradiţionale din piatră.

 

“Noi am fost să vizităm şi fabrica de ulei de măsline din Parga, de unde ne-am cumpărat ulei extra virgin, pentru acasă. Şi am aflat un lucru interesant aici: uleiul de pomace, adică cel din turte de măsline, despre care se spune că este bun la prăjit, nu se produce din măsline, ci doar din sâmburi, prin proceduri chimice. Aşadar, uleiul din turte de măsline este fabricat chimic şi nu are nimic natural. Acum ne gândim dacă să îl mai folosim…

 

vacanță în Parga, Grecia

 

Plajele

Parga şi împrejurimile sale au o zonă de coastă polimorfă compusă din nisip și plaje de prundiș, dealuri verzi şi ape limpezi.

Există plaje izolate şi mici golfuri, unde te poţi bucura de linişte şi intimitate, precum şi plaje amenajate, care oferă toate facilităţile moderne. Sporturi de apă şi aventuri submarine sunt disponibile pe aceste plaje amenajate, cu baruri, taverne şi cafenele. În majoritatea cazurilor, hoteluri, vile şi apartamente sunt situate în jurul plajelor superbe din zonă, care permit vizitatorilor să își planifice vacanţa de vară perfectă şi să se bucure de viaţă la plajă.

Printre plajele care nu trebuie ratate sunt Lichnos şi Valtos de lângă Parga, Gallikos și Bella Vraka aproape de Sivota, şi Monolithi şi Kastrosykia aproape de Preveza.

Desigur, există mult mai multe plaje decât cele menţionate mai sus, aşa că închiriază o masină şi explorează întreaga zonă.

plajă din Parga, Grecia

 

Localnici şi tradiţii

În afară de peisajele superbe, vei face cunoștință cu un ritm diferit de viaţă şi vei cunoaşte localnici uimitori. Mentalitatea oamenilor de aici a fost puternic afectată de istoria bogată din regiune, dovedită de multitudinea de monumente istorice: situl arheologic de la Dodoni, Roman Nikopolis şi Oracolul din Efyra, Castelul şi Muzeul Bizantin din Ioannina, multe mânăstiri – sunt printre locurile care prezintă vizitatorilor cultura locală.vacanță în Parga, Grecia

Această cultură subliniază, de asemenea, măiestria tradiţională în meşteşuguri de toate tipurile, de la arta delicată a argintarului la zidăria de piatră, evidentă în satele tradiţionale, numită „poezie în piatră”

Nu în ultimul rând, această regiune are o excepţională gastronomie tradiţională; produsele lactate locale şi brânza feta, mâncărurile delicioase din carne şi plăcintele de casă cu umpluturi diferite, sunt renumite în întreaga Grecie.

O vacanță în Parga, frumoasa stațiune vestică din Grecia, va fi un prilej de relaxare pentru tine și pentru familia ta. Această relaxare nu va însemna doar deconectare de rutina zilnică, ci va fi o ocazie de a descoperi un ritm așezat și de a explora natura, așa cum se arată ea în acest colț al Greciei. Parga îți va oferi câte ceva din fiecare, de va întampina și te va servi cu ce are mai bun, precum o gazdă atentă și primitoare. Nu te vei confrunta cu senzația de prea mult sau de prea puțin, aici. Parga îți va da senzația de echilibru, din toate punctele de vedere.  O sesiune de plajă, bălăceală în apa Mării Ionice, o înghețată, o plimbare pe străduțele orașului, o cină la o tavernă sau o croazieră în împrejurimi sunt câteva dintre opțiunile foarte la îndemână. Le poți îmbina așa cum îți dorești, astfel încât să te bucuri de o vacanță așa cum ți-o dorești. Merită să încerci o vacanță în Parga!

 

 

Multe mulţumiri turiştilor mei (doamnei Daniela), pentru impresii şi materiale de la faţa locului!

Alte surse: https://www.lonelyplanet.com/greece/parga; https://www.lichnosbeach.gr/ro/

foto copyright @ANCAPAVEL.RO

 

Rezervă şi tu o vacanţă în Parga, Grecia!


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>