Scuba Diving – povești, destinații și recomandări

Scuba diving este o experiență deosebită, de fiecare dată când o vei încerca. Unicitatea locurilor și a faunei marine dau deliciul oricărei activități scuba. "Am trăit o euforie crescută atunci când m-am scufundat în Marea Mediterană. Am realizat cât de unic este sentimentul."

Ai încercat vreodată Scuba diving?

Dacă da, te afli, cu siguranță, printre cei care ar mai încerca asta oricând. Iar dacă nu ai încercat, îți spun că nu știi ce ai pierdut!

Really. Este o experiență wow. Sunt curioasă, dacă ai făcut Scuba, să îmi povestești în ce locuri și ce senzații ai trăit. Mi-ar plăcea să cunosc cât mai multe destinații recomandate pentru Scuba Diving din întreaga lume.

Dacă vei întreba pe cineva care a făcut scuba, cum este această experienţă, este foarte probabil ca în următoarea oră, nimeni şi nimic să nu îl poată întrerupe. Îţi va povesti cât de fascinantă este senzaţia să te scufunzi în adâncuri, să descoperi vietăţi dintre cele mai deosebite şi cât de life-changing poate fi.

Şi aşa şi este!

Ana Soare, o amică de-a mea, încerca prima data Scuba Diving-ul în urmă cu 15 ani, când pe la noi abia se auzea de minunata posibilitate de a descoperi frumuseţile apelor lumii.

“Eu fac parte din grupul de oameni care doresc să se aventureze în sporturi de tot felul. Îmi place să descopăr, prin propriile-mi simțuri, acele activități care îmi dau adrenalină. Așa am ajuns să descopăr scubadiving-ul. Am trăit o euforie crescută atunci când m-am scufundat în Marea Mediterană. Am realizat cât de unic este sentimentul că, deși omului nu îi este dat să respire sub apă, progresul tehnologic îi permite acum să aibă privilegiul de a descoperi viața marină. M-am simțit ca un astronaut în spațiu și cu toate acestea nu am depășit orbita și nici nu am avut anii de pregătire fizică necesară unei astfel de experiențe spațiale.”

 

Scuba diving - testoase - destinații și recomandări

 

“Ajungi să apreciezi mai mult oceanele și mările cu care Pământul este acoperit într-un procent de 85%. Ajungi să înțelegi atâtea documentare care vorbesc despre protecția oceanelor și a vieții marine. Cuprinși de normalitatea zilelor noastre, nu reușim să apreciem la adevărata valoare planeta noastră. În apă, nu doar că te descoperi pe tine ca și individ, ce poate să facă corpul și creierul uman, dar ai și oportunitatea să-ți depășești propriile limite.”

 

Unde facem Scuba Diving?

Vreau să îţi spun că poţi face foarte ok Scuba, în destinaţii mai accesibile decât ai crede. Mai ales dacă eşti începător.

Grecia, Cipru, Malta, Italia, Spania, Irlanda sau Croaţia sunt recomandările mele pentru tine, ca destinaţii europene. Sau ia în calcul Sharm el Sheikh și Hurghada (Egipt), care primesc foarte mulţi turişti români anual şi care oferă condiţii şi faună marină excelente, la Marea Roşie.

 

destinații și recomandări de Scuba Diving - Sharm el Sheikh, Egipt

 

 

Scuba Diving în Sharm El Sheikh

 

Desigur, dacă eşti un împătimit şi ai ceva experienţă, Pacificul sau Atlanticul pot fi foarte atrăgătoare pentru tine. Şi un sejur pe vapor, cu tot ce ai nevoie. Asta dacă şi aloci un buget pe măsură. Cum a fost cazul lui Sergiu, un turist pasionat de scuba, căruia îi mulţumesc pentru filmul foaaarte tare din începutul acestui articol (e autentic, by the way, din vacanţa lui în Micronezia, la Pacific).

Păi…gata cu vorbăria şi uită-te la filmul de mai sus pentru că îţi arată fix ce se întâmplă într-o astfel de vacanţă. Şi ia în calcul pentru următoarea ta escapadă, poate îţi faci curaj şi încerci, pentru că Scuba e mai mult decât o bălăceală. “Este o lecție despre respect, supraviețuire, autodepășire și descoperire. Și într-adevăr, este o distracție pe cinste, care nu seamănă cu nimic din ce ai trăit până în acel moment. După prima experiență de acest fel, vei avea o altă perspectivă asupra lumii.” – Ana Soare

 

Și, după cum spuneam la începutul articolului, dacă ai încercat Scuba diving într-un loc anume, mi-ar plăcea să îl împărtășești cu noi. Sunt o mulțime de pasionați de această activitate care caută, permanent, destinații recomandate pentru Scuba diving.

Cu mulţumiri Anei şi lui Sergiu!

 


Contactează-mă!

  1. Dumitru -Cutler says:

    Sigur ste o aventură nemaipomenită să poți trăi câteva minute sau chiar ore în mediu agvatic. Puțini avem această posibilitate. Cei care pot face acest lucru să facă cunoscute imaginile ce le admiră și să le descrie pe larg pentru delectarea celor care nu putem să le admirăm personal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>