S-a dat startul vacanţelor în Turcia! Condiţii de călătorie pentru turiştii români

Începând de astăzi, 10 august 2020, se reiau cursele charter spre Antalya, urmând şi Bodrum, din 15 august! Ştiu că este o veste mult aşteptată de turiştii care aveau sejururi rezervate în Turcia! Unii dintre ei, aproape că îşi pierduseră speranţa că anul acesta vor mai avea parte de o vacanţă pe litoralul turcesc.

Tour-operatorii au dat startul vacanţelor în Turcia, pentru această vară! Se va zbura din mai multe oraşe din ţară, aşa cum eraţi obişnuiţi, iar hotelierii abia aşteaptă turiştii români! În plus, tragem speranţa ca operarea curselor charter spre Antalya se va prelungi până la sfârşit de octombrie. Pentru că, după cum bine ştiţi, vremea în Antalya este excelentă pentru plajă şi plimbări, chiar şi în luna octombrie.

 

Măsuri de siguranţă pentru sejururi în Antalya şi Bodrum

 

Ȋn ceea ce priveşte siguranţa destinaţiilor atât de îndrăgite, Antalya şi Bodrum, am aflat de la partenerii noştri din Turcia că activităţile turistice se desfăşoară ȋn mod normal şi nu sunt restricţii sau constrângeri pentru turişti.

Există un protocol aplicat turiştilor care sosesc ȋn Turcia, însă este unul simplificat şi se derulează cât se poate de optim:

  • Se va lua temperatura călătorilor prin camerele termice amplasate ȋn aeroport.
  • În caz de temperatură peste 38°C, călătorii vor fi testați PCR gratuit la aeroport.
  • Dacă testul COVID-19 va avea rezultate pozitive, călătorul va fi dus la spital. După examinarea medicală, călătorul va fi plasat în carantină timp de 14 zile, fie la spital dacă starea de sănătate o impune, fie ȋn camera sa din hotelul rezervat.
  • Ministerul Sănătății din Turcia va acoperi integral costurile tratamentului şi a medicaţiei turiștilor care au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.
  • Dacă perioada de carantină depășește data rezervării, taxa de cazare va fi suportată de către turist, în cuantumul achitat iniţial pentru cazare.
  • Persoanele ȋnsoţitoare care împart aceeași cameră cu persoană depistată pozitiv COVID-19, vor fi supuse de asemenea unui examen medical gratuit și se vor aplica aceleași proceduri dacă va fi cazul.

 

Pentru mai multe informaţii în acest sens, vă sfătuiesc să verificaţi site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

 

Antalya, destinaţia preferată de familiile cu copii

 

Vacanţă cu familia, în Turcia, Antalya @Rixos Premium Belek

Vacanţă cu familia, în Turcia, Antalya @Rixos Premium Belek

 

Serviciile dedicate copiilor sunt foarte importante atunci când mergi cu copiii, în vacanță.

În Antalya, există numeroase hoteluri care mizează pe atenția dedicată copiilor, prin staff specializat, cluburi și activități gândite special ca cei mici să se poată simți în siguranță, să învețe distrându-te, prin diferite jocuri. Pot experimente atât de multe activităţi interactive pentru ei, de la activităţi sportive, educative sau chiar şi cum să gătească sau cum să aibă grijă de grădină, intrând în rolul unor meserii. Acest aspect este foarte mulțumitor atât pentru copii, cât și pentru părinți. Pentru că poți avea câteva ore pe zi de liniște, știind că cei mici sunt în grija unor persoane atente la nevoile lor.

 

Vacanţe pentru copii: @Ela Quality Resort, Antalya

Vacanţe pentru copii: @Ela Quality Resort, Antalya

 

Ospitalitatea turcească și calitatea turismului sunt motive bine întemeiate să alegi o vacanţă în Antalya, pentru familia ta. Mai exact, mă refer la atenția cu care ești tratat, încă de când aterizezi în Antalya şi apoi, pe tot parcursul sejurului.

Sejur de lux în Antalya, Turcia @Calista Luxury Resort Belek

Sejur de lux în Antalya, Turcia @Calista Luxury Resort Belek

 

Facilitățile resorturilor din Antalya reprezintă un alt motiv important pentru care atâția turiști din întreaga lume aleg să vină în vacanță aici. Centrele spa foarte bine dotate, cu masaje, băi turcești (hammam), hidroterapie, parcurile acvatice super-distractive, sporturile acvatice precum rafting sau parasailing sau posibilitatea de jocuri în cadrul resortului, precum tenis de câmp, volei, fotbal sau aqua gym.

Şi evident, regimul de masă (ultra) all inclusive îl recomand tuturor celor care merg în vacanță cu copiii îndeosebi, pentru că diversitatea preparatelor și calitatea lor te vor scuti de grija meselor și alegerii preparatelor pentru cei mici, cum se întâmplă adesea, în cazul restaurantelor a la carte. Totul este mai mult decât la îndemână.

Citeşte aici mai multe informaţii pentru o vacanţă reuşită în Antalya

 

 

Bodrum, combinația spectaculoasă dintre mare și munte!

 

Vacanţă în Bodrum, Turcia, foto @ANCAPAVEL.RO

Vacanţă în Bodrum, Turcia, foto @ANCAPAVEL.RO

 

Bodrum este o încântătoare destinație de vacanţă, de pe coasta turcească a Mării Egee, de care se bucură orice turist, interesat să-i descopere misterele şi atracţiile.

În Bodrum, oriunde privești, munţii îţi “zâmbesc”, oglindindu-se în apele cristaline ale Mării Egee. Este un loc de vacanță foarte interesant şi complex, oferind totul: peisaje şi cadre naturale spectaculoase, plaje frumoase (unele cu nisip, altele cu nisip şi pietriş),  hoteluri din toate categoriile, de la cele de tip boutique, până la resorturi de renume, restaurante și cluburi la modă, locaţii pitoreşti, atracții istorice, locuri relaxante la malul mării, iar lista continuă!

Hotelurile nu au grandoarea şi opulenţa celor din Antalya, însă oferă privelişti superbe! Majoritatea hotelurilor din Bodrum sunt construite pe stânci, “coboară” până la plajă şi oferă, astfel, cadre naturale spectaculoase!

Citeşte aici mai multe informaţii pentru o vacanţă inspirată în Bodrum

 

Şi în final, vă spun că tarifele pentru vacanţele în Turcia sunt cât se poate de accesibile! Tour-operatorii şi hotelierii au pregătit oferte speciale şi reduceri semnificative!

 

Cauţi o vacanţă în Turcia? Te ajut cu plăcere!


Contactează-mă!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>