Pieţele de Crăciun aduc magia sărbătorilor!

Mai sunt 55 de zile până la Crăciun! Iar atmosfera de sărbătoare începe să ne cuprindă!

Astfel, m-am gândit să-ți prezint cele mai importante orașe europene, unde Piețele de Crăciun devin principalele atracții turistice și unde poți trăi emoția Crăciunului mai devreme. Pentru că, majoritatea se deschid începând cu 15 noiembrie.

Probabil la unele Pieţe de Crăciun ai fost, la altele nu. Le găseşti pe cele mai importante în lista ce urmează.

 

IMG_3750

 

IMG_3742

 

IMG_3751

 

IMG_3753

 

 

1. Viena, Austria

Viena își îmbracă hainele de sărbătoare și se transformă într-o minunată Piață de Crăciun. Mirosul prăjiturilor specifice de Crăciun şi punch-ul fierbinte răspândesc atmosfera tipică de dinainte de Crăciun. Întreaga acțiune se petrece în Piaţa Primăriei Rathausplatz. Cele 150 de standuri comerciale oferă cadouri de tot felul, de la decorațiuni, până la dulciuri și băuturi calde. Și nu uita de concertul de Crăciun de la Opera din Viena!

Program Piața de Crăciun

12.11 – 26.12.2016

Vezi aici programul detaliat şi locaţiile

 

Vienna, Austria

 

2. Praga, Cehia

Nu degeaba este denumit Orașul celor 100 de clopotnițe. Astfel, poți să simți magia Crăciunului în toate bisericile și mănăstirile transformare în săli de concerte simfonice sau de colinde. Iar afară, în centrul vechi, predomină standurile cu mâncare și băutură.

Program: 26 noiembrie – 01 ianuarie

 

Christmas Markets: Old Town Square in Prague.

 

3. Budapesta, Ungaria

Piața Vörösmarty oferă, în fiecare iarnă, o atmosferă festivă, începând cu 11 noiembrie până pe 1 ianuarie.

De asemenea, mai poţi vizita şi Târgul de Crăciun din Piaţa Bazilicii Sf. Ştefan, una dintre cele mai înalte clădiri din Budapesta şi una dintre cele mai mari biserici din Ungaria.

Din fericire, locația Târgului din Piaţa Bazilicii este foarte aproape de cea mai veche şi cea mai cunoscută Piață de Crăciun, Piața Vorosmarty, despre care aminteam mai sus. Astfel că poţi vizita cu ușurință două dintre cele mai mari și cele mai populare târguri de Crăciun din Budapesta, în timpul sărbătorilor de iarnă.

 

Budapest, Hungary

 

4. Berlin, Germania

Piața Gendarmenmarkt este principala atracție a Berlinului din perioada 21 noiembrie -31 decembrie. Pe lângă standurile comerciale, atmosfera de sărbătoare te atrage să participi la spectacolele și programele tradiționale de aici. Programul complet îl găsești aici

 

Berlin, Germany

 

5. Cracovia, Polonia

Splendidul market se desfășoară în perioada 25 noiembrie-26 decembrie. Uneori, se prelungește și în ianuarie.

În orice caz, sunt șanse mari să prinzi, aici, zăpadă de Crăciun, în fiecare an.

Program: zilnic, 10:00-20:00. Standurile cu mâncare, până la 22:00.

 

Krakow, Poland

 

6. Manchester, Anglia

În perioada sărbătorilor, toate drumurile din Anglia duc spre Manchester. Și asta pentru că Manchester este mai căutat decât Londra, la acest capitol.

Cele 300 de standuri comerciale, te așteaptă în perioada 10 noiembrie – 20 decembrie, de la 10:00 la 20:00.

 

Manchester, England

 

7. Stockholm, Suedia

Stockholm găzduiește un market superb de Crăciun, în centrul vechi al oraşului. Îți poți cumpăra de aici dulciuri tradiționale suedeze, glogg (vin fiert), carne de elan!, cârnați afumați sau diverse articole decorative.

Deschis 19 noiembrie – 23 decembrie, de la 11:00 la 18:00

 

Stockholm, Sweden

 

8. Strasbourg, Franța

De Crăciun, Strasbourg devine capitala Franței. Și asta de când s-a deschis prima Piață de Crăciun, în 1570.

Piața se desfășoară între 25 noiembrie – 31 decembrie, are 300 de căsuțe comerciale, ce se întind de-a lungul centrului orașului.

 

Strasbourg, France

 

9. Nuremberg, Germania

Nuremberg este cunoscut ca fiind ambasadorul turtei dulci, dar și ca orașul care găzduiește cea mai mare Piață de Crăciun din întreaga Germanie. Mirosuri îmbietoare de scorțișoară, cuișoare sau anason, dar și de vin proaspăt fiert, te așteaptă aici. Piața se deschide, anul acesta, pe 25 noiembrie și își închide porțile în Ajun de Crăciun.

 

Nuremberg, Germany

 

10. Innsbruck, Austria

Am început cu Viena și închei tot cu un oraș austriac. Și nu întâmplător! Pentru că în Austria, bineînțeles, e cel mai ușor să ajungi din România, atât cu avionul, cât și cu mașina. Iar românii sunt încântați de atmosfera de aici, cu tot ce oferă ea: piețele și târgurile de Crăciun, Alpii și sporturile de iarnă.

Programul Christmas Market de la Innsbruck, îl găsești aici

 

Innsbruck, Austria

 

Află şi care sunt pachetele city break din perioada Târgurilor de Crăciun

 

@christmasmarkets.com, @flickr.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>