Ofertele last minute: care sunt avantajele şi dezavantajele?

Suntem în plin sezon estival, iar disponibilitatea pachetelor turistice este din ce în ce mai redusă pentru această vară.

Însă, se găsesc soluţii şi pentru cei care îşi rezervă vacanţele în ultimul moment: ofertele last minute. Sunt turişti care vânează reducerile de ultim moment pentru sejururile de care ei sunt interesaţi. Ofertele last minute promovează, în general, destinaţii precum Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Malta sau Cipru.

 

 

Last minute este, de regulă, oferta făcută cu cel mult 3-4 zile înainte de plecare. Ofertele le fac agenţiile de turism pentru locurile pe care nu şi le-au valorificat. În unele cazuri, ofertele last minute apar chiar în ultima clipă, cu o zi înainte de începerea sejurului.

 

44820

 

Care sunt avantajele ofertelor last minute?

 

  • Tarifele pot fi cu până la 50% mai mici în comparaţie cu cele din momentul afişării ofertei iniţiale.
  • Sunt situaţii când tariful poate fi redus şi de hotelieri, pe principiul că orice noapte de cazare nevalorificată înseamnă pierdere.
  • Poţi economisi sume importante, care cu siguranţă îţi vor fi utile, de exemplu, pentru banii de cheltuială, la destinaţie.
  • Chiar dacă timpul şi bugetul sunt limitate, poţi căuta şi rezerva online, direct de pe site-ul agenţiilor. Astfel poţi prinde ofertele mult mai uşor. Detalii aici

 

Dar dezavantajele?

 

  • Nu poţi face nicio modificare privind locul de cazare sau celelalte servicii incluse în tarif.
  • De multe ori nu găseşti exact ceea ce îţi doreşti de la vacanţă: o destinaţie anume, un hotel preferat, regimul de masă propus, etc
  • Nu ai posibilitatea să îţi alegi oferta dintr-o gamă largă. Practic, iei ce rămâne. Primul venit, primul servit.
  • Chiar dacă de cele mai multe ori tariful şi reducerile te încântă, trebuie să fii disponibil să pleci şi a doua zi. Iar dacă îţi iei concediu cu gîndul că a doua zi îţi rezervi imediat un sejur last minute, ai grijă, că este posibil să nu prinzi, tocmai atunci, niciun loc disponibil.
  • Eu nu recomand sejururile last minute familiilor care merg în vacanţă împreună cu copiii. Ci mai degrabă tinerilor, dornici de distracţie, aventură, explorare, care nu pun preţ prea mare pe calitatea serviciilor de cazare şi masă.

 

last-minute-alba-adriatica

 

Deşi am enumerat mai multe dezavantaje, asta nu înseamnă că nu poţi avea o vacanţă reuşită, rezervată pe ultimul moment. Depinde de noroc, inspiraţie şi timpul pe care îl aloci în căutarea acestor oferte. Românii sunt, de multe ori, sceptici în faţa unor astfel de propuneri pentru concediile lor. Eu le spun că nu ar trebui să îşi facă probleme, dacă îşi asumă, desigur, avantajele şi dezavantajele pe care le-am prezentat.

 

Tot ce contează, până la urmă, e ca vacanţa ta să fie reuşită şi să te întorci cu amintiri frumoase!

 

Poze-in-vacanta

 

 

foto: @pinterest.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile