O nouă atracţie din Istanbul: moscheea Camlica

Pe 7 martie 2019 a fost inaugurată la Istanbul moscheea Camlica, cea mai mare moschee din Turcia!

De acum, poţi adăuga pe lista atracţiilor din Istanbul şi moscheea Camlica! Iar dacă eşti atras de arhitectura otomană, cu siguranţă vei avea ce să admiri, deși poziția localnicilor vis a vis de această creație nu este una tocmai pozitivă, deoarece, spun ei, o moschee are nevoie de o istorie, o poveste și de o tradiție, elemente care ar lipsi în ceea ce privește moscheea Camlica.

Impresionanta moschee poate primi peste 60.000 de persoane și are o suprafaţă de 15.000 de metri pătrați. Construcția moscheei, care a costat peste 70 milioane EUR, a început în 2013 şi include o bibliotecă, un muzeu al artei islamice, camere pentru conferințe şi o parcare pentru 3500 de vehicule.

Construită în stilul arthitecturii otomane, Camlica este cea mai mare moschee construită vreodată în Turcia, potrivit celor declarate de asociaţia care a înfiinţat-o.

Cele 6 minarete se înalţă falnic pe partea asiatică din Istanbul, pe dealul Camlica.

4 minarete măsoară 107.1 m, iar alte două 90 m.

Moscheea Camlica, Istanbul - Vacanţele turiştilor mei

Dimensiunea de 107.1 m nu este deloc întâmplătoare şi face referire la anul 1071 când a avut loc Bătălia de la Manzikert între Imperiul Bizantin și turcii selgiucizi pe 26 august 1071. Înfrângerea armatei bizantine și capturarea împăratului Romanos al IV-lea Diogenes a jucat un rol important în subminarea autorității bizantine în Anatolia și Armenia și a permis turcificarea treptată a Anatoliei.

Moscheea a atras şi antipatia arhitecților și activiștilor pentru mediu, având loc proteste la Istanbul pe această temă. Însă, preşedintele Erdogan a continuat demersurile construcţiei.

 

Întâmplarea face să am turişti la Istanbul în această perioadă şi să îmi trimită poze de la faţa locului! Ca de obicei, este o bucurie pentru mine să pot împărtăși cu ei plăcerea de a descoperi locuri și experiențe noi.

 

 

Turiştii mi-au mărturisit că au fost impresionaţi de noua moschee şi merită să fie trecută pe lista atracţiilor din Istanbul. Intrarea este gratuită, iar vizitarea se poate face în pauzele dintre slujbe.

 

Ce au mai vizitat?

Istanbul, acest loc magic de întâlnire al Apusului cu Orientul, are mai multe atracții la un loc decât minaretele moscheelor, ceea ce face ca un city break la Istanbul să fie mai mult decât te-ai fi așteptat.

 

Istanbul - vacanţele turiştilor mei city break Istanbul

Istanbul – vacanţele turiştilor mei

 

Ortakoy, este unul dintre cele mai frumoase cartiere ale districtelor Beșiktaș din partea europeană a orașului Istanbul, pe strâmtoarea Bosfor, chiar sub primul pod Bosphorus. În turcă înseamnă “sat de mijloc” pentru că era în mijlocul strâmtorii, iar în perioada otomană a fost doar un mic sat de pescuit și o stațiune pentru demnitarii otomani, datorită locației sale atractive. După mulți ani, districtul este încă un loc popular pentru localnici și vizitatori străini. De asemenea, în Ortakoy vei găsi multe cafenele, restaurante moderne, baruri, magazine mici și o piață care devine foarte plină de viață în timpul weekend-urilor. Multe cluburi de noapte de clasă mondială sunt, de asemenea, în această zonă, pe Bosfor.

Croazieră pe Bosfor

O plimbare pe apele Bosforului este un moment memorabil pe care îl poţi trăi doar în Istanbul. Şi o ocazie excelentă de a admira palate otomane, fortăreţe, moschei, hoteluri şi reşedinţe luxoase. În plus, vei afla şi istoria acestor atracţii de la ghid (înregistrare audio în diferite limbi străine). Citeşte aici mai mult: http://ancapavel.ro/info/turcia/istanbul/croaziera-pe-bosfor/

La pas prin Istanbul

Trebuie să descoperi Istanbulul mergând pe jos. Pentru că doar astfel poţi simţi cu adevărat vibraţia oraşului! Mai ales când e vorba de un oraş precum Istanbul, unde străzile cu magazine moderne, restaurantele, tavernele locale, grădinile şi terasele se îmbină excelent cu experiența culturală extraordinară! Citeşte aici mai mult: http://ancapavel.ro/info/turcia/istanbul/la-pas-prin-istanbul/

Moscheea albastră

E minunat să vizitezi locuri unice, precum Moscheea Albastră din Istanbul, moscheea națională a Turciei, fiind unul dintre simbolurile acestei țări. Foarte mult m-a impresionat! Mi-a transmis senzaţia că m-am întors în timp, în perioada otomană, a domniei sultanului Ahmed.

Palatul Topkapi

Palatul sultanilor, fostă reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ de 400 de ani, cu numeroasele sale curți și porți, aduce o nostalgie a timpului pierdut. Este o operă inestimabilă de arhitctură cuprinzând numeroase clădiri și camere unde se găsesc exponate variate de la porțelanuri și covoare până la armuri și manuscrise islamice medievale.

Descoperă toate atracţiile din Istanbul: http://ancapavel.ro/ghid/istanbul/atractii-din-istanbul/

Tururi, activități și experiențe locale din Istanbul:


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>