NOU! Asigurare Medicală de Călătorie COVID

Tur-operatorii din România au început să introducă asigurările de călătorie împotriva Covid 19! Este o veste excelentă pentru siguranța turiştilor noştri! Acum, ei au posibilitatea să plece în vacanţă cu o asigurare de călătorie care acoperă anumite situaţii sau daune, provocate de Covid.

 

Tur-operatorul Cocktail Holidays în colaborare cu compania de asigurări Mondial Assistance au introdus în toate pachetele charter şi pe circuitele operate de Cocktail Holidays, asigurarea contra Covid-19.

Maria Goicea, directorul de marketing al tur-operatorului ne-a spus:

“Noi am făcut eforturi foarte mari şi am vorbit cu asigurătorul nostru, Mondial Assistance, în sensul că noi aveam nişte produse ale noastre, produse de asigurare şi storno dedicate oamenilor care merg în vacanţe. Am analizat situaţia şi am văzut care sunt riscurile: protecţie pe bagaje, avem şi pentru întârzierea bagajului risc, produsul are şi storno – care este o asigurare foarte scumpă, dar noi am introdus-o. Astfel, în cazul în care nu mai poţi pleca din anumite motive obiective, primeşti banii înapoi. Este singurul produs de pe piaţă personalizat şi care este inclus în toate pachetele de turism cu chartere. Am reuşit să declarăm oficial că include şi riscul de Covid şi pe partea de storno şi asigurarea medicală la faţa locului, dacă este nevoie, dar asigură şi biletul de întoarcere. Este o clauză potrivit căreia dacă, de exemplu, o rudă de gradul I se îmbolnăveşte de Covid în perioada în care turistul este în vacanţă şi acesta trebuie să vină acasă, el poate veni mai repede. Este un produs foarte bun şi nu ştiu cât de mulţi turoperatori au reuşit să includă şi o astfel de asigurare.”

Important! Acest nou pachet de asigurare Covid se poate folosi şi retroactiv! Valabil pentru turiştii care aveau deja o asigurare de călătorie, achiziţionată împreună cu un pachet turistic, tur-operat de Cocktail Holidays:

“Cel mai important la asigurarea noastră – Cocktail Travel Protection – este că asigurătorul a acceptat să asigure turiştii care au avut deja poliţa încheiată şi urmează să călătorească. Adică retroactiv. Dacă s-ar fi aplicat doar la contractele noi, era bine şi aşa, dar nu am fi avut multe, pentru că nu avem mulţi turişti noi acum, în perioada asta. Noi lucrăm cu Mondial Asigurări, dar este produsul nostru, numai al nostru, numai noi vindem produsul acesta de travel protection. Cred că în formula asta nu mai are nimeni o asigurare atât de completă şi pe toate riscurile astea, şi pe storno şi pe întoarcere şi pe Covid”, a adăugat Maria Goicea.

sursa: agerpres.ro

 

Ce acoperă pachetul de asigurare COVID 19?

 

Protecție de Călătorie contra Covid-19: Extindere pentru Acoperirea Storno

Dacă persoana asigurată se îmbolnăvește sau este plasată în carantină din cauza suspicionării de îmbolnăvire cu Covid-19 și din acest motiv este obligată să anuleze călătoria planificată, asigurătorul va rambursa costurile de anulare.

Este considerat de asemenea motiv de anulare îmbolnăvirea cu Covid-19 a soțului/soției/sau a unei rude de gradul întâi care nu călătorește, dacă viața acestei persoane este pusă în pericol și necesită terapie intensivă în spital.

 

Protecția medicală, Întreruperea călătoriei și Călătoria de întoarcere în regim special

Dacă asiguratul se îmbolnăvește cu Covid-19 în timpul călătoriei, va beneficia de protecție medicală completă, conform asigurării medicale internaționale inclusă în pachetul achiziționat. Protecția medicală include asistență de urgență 24/7 precum și acoperirea costurilor medicale.

În cazul îmbolnăvirii sau a suspicionării îmbolnăvirii cu Covid-19 sunt de asemenea asigurate Întreruperea călătoriei, precum și Călătoria de întoarcere în regim special, dacă dispozițiile autorităților locale sunt respectate și dacă pachetul de asigurare achiziționat include aceste protecții.

În situația în care persoana asigurată este înștiințată pe durata călătoriei că soția/soțul sau o rudă de gradul întâi s-a îmbolnăvit și viața îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu Covid-19, vom acorda sprijin pentru organizarea călătoriei de întoarcere și vom rambursa costurile aferente acestei călătorii. 

Asigurarea de călătorie Covid are aplicabilitate și preia costurile cauzate de sosirea cu întârziere la destinația de vacanță sau de întoarcerea întârziată din călătorie, dacă persoanei aflate în călătorie îi este refuzată îmbarcarea ca urmare a suspicionării îmbolnăvirii cu Covid-19.

 

Important!

Acest nou pachet de asigurare Covid este inclus în toate pachetele şi circuitele oferite de tur-operatorul Cocktail Holidays.

Vezi aici RISCURILE  ACOPERITE şi Sumele maxime asigurate (RON)

 

Alertele de călătorie, teama de a călători și neglijența gravă nu sunt acoperite de pachetul de asigurare Covid!

Pandemia și epidemia continuă să fie listate ca excluderi în Condițiile Generale de Asigurare (CGA).

De exemplu, dacă o călătorie este anulată de tur operator din cauza Covid-19, acest eveniment este exclus din acoperirea asigurării.

Următoarele evenimente rămân de asemenea excluse din acoperire:

  • Călătoria în țări/zone pentru care autoritățile au emis alerte de călătorie.
  • Teama de a călători;
  • Refuzul de a respecta sau de a se conforma  regulilor și reglementărilor în vigoare la destinația de călătorie;
  • Neglijența gravă și infectarea deliberată cu Covid-19.

 

foto cover @cocktailholidays.ro

 

Ai întrebări sau nelamuriri? Îţi răspund cu plăcere!


Contactează-mă!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>