LISTA oficială cu țările din Europa care nu impun carantină, la întoarcere

Începând cu 15 iunie vom putea călători în unele țări din Europa, fără să mai fie nevoie să stăm în izolare, la întoarcere. Este o veste foarte încurajatoare pentru toţi turiştii care îşi doresc să plece în vacanţă în perioada următoare, însă le era teama de posibilitatea de a sta în carantină, la întoarcere.

Institutul Național pentru Sănătate Publică a publicat lista cu ţările unde vom putea călători din 15 iunie:

 

 

sursa: https://www.insp.gov.ro/

 

De asemenea, pe această listă se regăsesc ţările care au un coeficient mai mic de cinci cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în medie, în ultimele 14 zile, la un milion de locuitori.

Lista se va actualiza săptămânal de către Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Dacă analizăm această listă, vedem cu bucurie că este vorba despre câteva destinaţii turistice foarte îndrăgite de români, precum Grecia, Croaţia, Cipru, Malta.

Chiar şi anul acesta puteți lua în considerare posibilitatea de a pleca în vacanţă, în siguranţă, atât cu maşina proprie, cât şi cu avionul. Desigur, trebuie să ţineţi cont de regulile pe care reprezentanţii guvernamentali ai ţării în care mergeţi le-au stabilit, pentru protejarea turiştilor împotriva noului Coronavirus.

 

Vacanţă în Rodos, Grecia, foto @amadacolossosresort.com

Vacanţă în Rodos, Grecia, foto @amadacolossosresort.com

 

 

Pont! Am mai scris şi vă reamintesc că insula Skiathos din Grecia nu a înregistrat niciun caz de coronavirus, iar pachetele charter spre această superbă destinaţie turistică se vor relua începând cu 4 iulie 2020!

 

Vacanţă în Skiathos, Grecia, Skiathos Princess Hotel, foto@booking.com

Vacanţă în Skiathos, Grecia, Skiathos Princess Hotel, foto@booking.com

 

 

Alte informaţii:

 

„Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care NU face parte din lista țărilor exceptate vor sta în izolare la domiciliu/carantină timp de 14 zile; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă”, precizează INSP.

Franţa va deschide treptat frontierele sale externe Schengen începând de la 1 iulie, au anunţat miniştrii de externe, Jean-Yves Le Drian, şi de interne, Christophe Castaner. În ce priveşte frontierele interne europene, cei doi miniştri au confirmat că Franţa va ridica la 15 iunie, orele 00.00, toate restricţiile de circulaţie introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Persoanele provenind din spaţiul european (statele Uniunii Europene, precum şi Andorra, Elveţia, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino şi Vatican) vor putea să intre pe teritoriul Franţei fără restricţii, cu excepţia Spaniei şi Regatului Unit.

Spania a decis să menţină restricţiile de circulaţie până la 21 iunie, precum şi o carantină de 14 zile pentru pasagerii aerieni provenind din Europa, prin urmare pasagerii aerieni care vin din Spania vor fi intra în carantină 14 zile.

Așadar, pentru persoanele care vin din Italia, Spania, Belgia, Franța, Olanda, dar și de pe alte continente sau din țări precum Noua Zeelandă, unde nu s-au mai înregistrat cazuri de Covid-19, măsura izolării la domiciliu rămâne valabilă.

Despre Turcia ştim, la această dată, că a început pregătirile pentru debutul sezonului estival 2020, iar majoritatea hotelurilor din Antalya şi Bodrum, ” perlele” litoralului turcesc, s-au redeschis din această lună. De asemenea, hotelierii turci folosesc o serie de măsuri de protecţie împotriva noului virus.Toate aceste măsuri sunt publicate pe site-urile hotelurilor sau la recepţie.

Iar referitor la zborurile spre Turcia, mai ales cele charter care, în mod normal, erau în plină desfăşurare în această perioadă, încă nu există informaţii oficiale primite de la autorităţi. Ştim doar că zborurile charter din luna iunie au fost anulate, cu posibilitatea de reprogramare. Iar pentru perioada următoare, să sperăm că vom primi veşti mai bune!

 

Să auzim de bine!

 

Surse : insp.gov.ro, digi24.ro, cnscbt.ro, stirileprotv.ro

Alte recomandări: https://ancapavel.ro/vacanta-cu-masina-recomandari-pentru-aceasta-vara/

 

foto cover: @ANCAPAVEL.RO

 

Te interesează să mergi în vacanță, în perioada următoare?


Contactează-mă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti folosi aceste etichete HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Abonează-te la newsletter!

Vei primi sfaturi și recomandări pentru vacanțe memorabile